21 mesačný odrazu odmieta prsník
dobry den, neviem si rady. este minuly tyzden za mnou syn chodil a kojila som na poziadanie , dost casto , v noci som to radsej ani nepocitala . par dni dozadu odrazu pride za mnou s plienkou ( tak som kojila ) , vytiahnem prsnik a pokruti hlavou, zlezie zo mna a nechce. vobec tomu nerozumiem. nic nove v strave som ani nemala . v poslednej dobe trochu vymysla aj s normalnou stravou , neviem ci to ma suvis. pred spanim mi trva kym psnik chyti, potom saje a zaspi. v noci 2x tahal a asi 3x sa vypytal do postielky a tam som ho musela drzat kym zaspal. cez den za mnou napr. aj dnes prisiel asi 5x, ale vzdy pokruti hlavou a nechce. prsia mam dost naliate , neviem si to poriadne odstriekat , nastastie to vecer este ako tak vytiahne. co sa tyka napojov, vypije iba vodu a aj to nic moc.
inak ma dobru naladu, do ust som sa mu pozerala , vobec tomu nerozumiem .
v com moze byt problem ?
dakujem,
@katarinamarkova skor.odchylka.je.vybocenie,nie?ale.zaklad.slova.je.ten.isty,takze.to.je asi.jedno..no.ja.viem,ze.sa.mozu.ludia.vyjadrovat ako.chcu..ja.som.len.stsle.prekvapena a asi si.na.to.nezvyknem,ako dokazu byt.niektore.osoby.vulgarne..a.este.ked.su to.zeny..ale tak.je.to.verejne.forum,tak sa.niet.comu.cudovat
@arwen88 takze este raz lebo vidim ze nechapes....kojit 100x za den a prikladat na prsnik tak velke dieta je nieco ine ako ho nakojit raz za noc! Chapes ci nie? Poslednykrat som to napisala
@arwen88 Tam sa jedná o to, že nie jedna mamička väčšieho dieťaťa priznala, že ju vzrušuje, keď to dieťa saje. A je to úchylné!!
@sardinka335 tema.bola.na.zaciatku ina..sa.to.tu. zvrhlo...nikto.tu.neodsudzuje.nikoho.za.flasku s.nutrilonom..
@arwen88 a šak jasne ja to neberiem v zlom ...ja som zakladatelke podla mna k veci napisala na prvej strane ze nech dietatu ponuka ale zase kojenie je pre dieta a nie pre matku..a zvrhlo sa to tu na vzrušenie z kojenia či sania? No..zaujimave...
@juhseverzapad @alchemilkazltozelena ...preco by som nechapala? No a mozno.nechapem,lebo nie.som uchylacka...vy si.tvrdite.svoje,pisete,ako.keby ste.zakladatelku poznali,alebo.ako.keby ste mali skusenosti s.dojcenim na.poziadanie...expertky na.vsetko,ale.len v domnienkach a posmesnych.extremnych.situaciach.ktore.si.same vytvarate v.hlave...
A ty ju poznáš? Nie! My sme jej povedali dobre. 21-mesačné dieťa už vie, že nepotrebuje mamkino ceco, čiže chvála dieťaťu, že je rozumné!
@juhseverzapad hlavne.ste.ju.oznacili.za.uchylnu a tvrdite,ze.koji 100 krat.za.den..a.ano,povrdali.ste.jej,ze maly sa.sam.rozhodol,ale.akym.sposobom?..slusne.sposoby vam.teda.vela.nehovoria..aj.negativny.nazor.sa.da.povedat normalne..
@alchemilkazltozelena Tiež si myslím, za chvíľu mi príde chlap, tak sa idem "odbaviť" 😀 😀
kašlite na to...zase ja aj do istej miery tie zeny chapem ze mlieko je ešte dolezite a ked maju to svoje tak načo kupovat umele, a myslim si ze ked je to takto normalne brane a nenutene tak čo...nech si cucne. Ako ja poznám mamičky čo do tých 2 rokov ešte občas daju cucnut a zase nerobia z toho nejaky humbuk štýlom ake je to dolezite a bla bla...praveze mi mnohe povedali ze su lenive ako voš kupovat a zarabat mlieko, v noci vstavat a tak radšej koja a neriešia.
Môj syn mal včera 2,5 roka a totálne tvrdohlavo sa nechce vzdať dojčenia. Cez deň aj 4 krát, v noci detto a to radšej ani nepočítam koľko krát má zobudí vetou, mama vstavaj kubko meko chce je hladný. Každý deň čakám na zázrak že sa počet dojčení zníži, niekedy áno niekedy nie. Už to nie je len o dojčení, vždy za mnou pribehne ak sa buchne je to o pocite bezpecnosti, ktorú u mňa asi cíti. Vážne ja som z dojčenia už unavená, ale násilím nič riešiť nebudem, urobí to sám, tak ako tvoj syn.
@katka48 no bud rada, ze az teraz. Mne sa maly takto odstavil v 7 mesiaci. Proste zo dna na den uz nechel pit - plakal. Ja som, ale kojila uz iba 2x denne, lebo som uz pracovala (som v zahranici a tu je materska len 3 mesiace). Chcela som kojit aspon do roka, takto sa to skratilo na 7 mesiacov:(
Ale zato, syn je zdravy a spokojny, takze v tom nevidim ziaden problem.
vedel by mi niekto poslat linka na odborny clanok o vyskume ktory porovnava dlhodobo (samo-odstavene) a dlhodobo (matkou odstavene) a kratkodobo/ nekojene deti a ich osobnostny vyvoj? ci mam ist do tej skupiny? potrebujem to vedecky nejak podlozene....poznam matku co ma 4 deti, vsetky uzasne samostatne, sikovne, mudre a empaticke a nekojila moc...poznam cloveka co bol kojeny dlllho kym chcel...je samostatny a sikovny ale empatia nula bodov, sebec jak svina, vsetko podla neho musi byt a nijak inak...ja som nekojena, a ano, mam svoje komplexy, ale zeby to bolo nekojenim...aj mne sa pacia pekne zenske prsia a chcela by som take mat (pre seba, nie pre muza) tak uz teraz viem, kde je povod mojej tuzby 😀 ale nechcem byt ironicka, fakt ma uprimne zaujima ten vyskum...kedy sa robil, kde, na akej vzorke...a tak....
@jankapo kojenie nie je jedinym indikatorom toho,aku bude mat clovek povahu...zena.moze kojit aj.do 5 rokov,ale.ked.nenauci dieta spravat sa s empatiou a sama.nebude empaticka,tak kojenito ho to tiez nenauci...neviem,kde sa najdu vedecke.studie,mozno na mamila.sk,ale ludia si z nich uz robia skor srandu...mne pri kojeni velmi pomohli,ale tiez mi niektore rady uz.pripadaju prehnane..treba.si.spravit vlastny nazor
@jankapo Dr. Newman - guru a modla vo svete dlhodobého dojčenia disponuje tisíckami vedeckých štúdií, ktoré potvrdzujú benefity dlhodobého dojčenia za každú cenu a za každým okolností. Taktiež vedecké štúdie, ktoré potvrdzujú, že dojčené deti sú: inteligentnejšie, zdravšie, emočne vyspelé a proste naj naj naj. Dojčia ženy, dojčia dlhodobo podvyživené ženy na pokraji smrti, dojčia, resp. môžu aj muži.
... týmto smerom pátraj
Neviem ja nepochopim toto dlhodobe dojcenie. To musi byt hrozne vycerpavajuce aj pre tu zenu v noci tolko vstavat....a cez den to prso vsade vytahovat. No ale nech si kazdy zije ako uzna za vhodne😉
@slnecnica174 Zdieľam tvoj názor. Som za dojčenie - je to krásne a dôležité pre bábätko, ale úplne stačí dojčiť do 1 roka. Môj názor. 😉
@slnecnica174 Jasné, môžu, keď chcú.
Dr. Newman (či kto) je totiž aj historik, ktorý disponuje dokumentmi (ako jediný na svete), ktoré dokazujú, že v čase vojen a hladomoru v záujme zachovania svojho rodu sa podujali na dojčenie aj muži.

@alchemilkazltozelena Takze.kojenie.na.poziadanie je.uchylne a kojenie raz.za.den nie? Pri takom starom.dietati?...proste si urazila dlho.kojace matky a.pri tom.si.si.neuvedomila,ze patris.medzi.ne