6 týždňové bábätko veľa papá
ahojte kocky, mam s malym mensi problem stal sa z neho velky jedak a nie preto ze by som ho nasilu stale stopala proste mu tak chuti. Narodil sa v 39 t s vahou 3840 g a 53 cm cize ziaden drobcek a uz mesiac co sme boli doma mal 4,7 kg teraz ideme mat 6 tyzdnov a uz 2t mi pravidelne papa 120 ml co je davka pre 2 mesacne deticky ako nic a niekedy mame problem vydrzat tie 3 hodiny. Dr mi povedala ze vela pribera ze to nie je dobre a ze mu mam davat 90ml a ak by si este pytal tak caj alebo ho nechat plakat 😢 . No mali ste vidiet ten randal skusali sme to a nefungovalo to po 2 hodinach bol hore nezabralo ani kocikovanie ani nosenie na rukach ani zabavanie ani caj proste nic trosku pocuckal a za 5 min este vacsi krik. a doslova si isiel zjest rucicky. neviem ako to mam riesit ci ho nechat plakat co mi srdce neda lebo to je taky strasny plac ked je hladny ci mu davat 120 vody a len 3 odmerlky mlieka ci co, som miestami uz zufala poradte mi prosim ak mate alebo ste mali podobny problem. Dakujem za vsetky rady a postrehy 🙂
@slavik79
@svetlusska
je velky rozdiel medzi dojcenim na poziadanie a davanim UM na poziadanie. to prve obezitu u deti nesposobi, ale to druhe ano. preto by som davky dodrziavala. temy o krmeni UM su vsak v inych diskusiach, kedze toto je laktacna poradna.
@siska2027
@beton pre mna je podstatne to, ze je moje dieta najedene a spokojne. mne to uz pripada ako klise ze materske mlieko kedykolvek a v akomkolvek mnozstve a umele v prisne stanovenom case a mnozstve. predsa aj dospely clovek je hladny niekedy viac, niekedy menej, sam si kontroluje svoj apetit aj davkovanie. preco u dietata by to malo byt inak? svojim placom mi dava najavo ze je hladne a nebudem nad nim stat s hodinkami v ruke a sledovat cas. nema absolutne ziadne problemy s bruskom, zvracanim, kakanim, ci vetrikmi. o obezite z mlieka som este nepocula, okolo 4 mesiaca sa zacina s prikrmami, neviem si ani predstavit obezne 3 mesacne dieta. myslim, ze kazdy robi pre svoje dieta to najlepsie, mne kojenie neslo, mala som problemy uz v porodnici, preto UM a verim ze pre svoje dieta robim to co je spravne.
Moj syn Simon vazil v polroku 9,5 kg a bol vylucne dojcene dieta. Nedavala som mu ani vodu ani caj, nic. Do roka pribral uz len pol kila. Viac sa hybal, viac kalorii spotreboval. Teraz ma dva roky a 12kg. Deti presne vedia, co potrebuju. 😉
ahoj, moja tiez tak strasne vela papkala, narodila sa mala 3600 a po mesiaci mala tiez cez 4,5 kila. doktorka mi povedala, ze sa nemam trapit, ze deti na umelom mlieku priberaju takto vela. a ja ze, ale ja dojcim 😀 a sestricka hovori doktorke - no vsak ju poteste, povedzte, ze aj niektore dojcene deti tak priberaju 😀
casom sa jej intervaly jedenia predlzovali, davka trochu zvysovala, ale uz nechcela tak casto papat. od 7.mesiaca papa uz iba raz v noci. je trochu buclatejsia, ale je aj vysoka, takze tucno nevyzera. hlavne ze je zdrava a spokojna a aktivna. to casom vybeha, neboj sa.
@slavik79 nemyslela som, ze 3 mesacne dieta je obezne. ale to, ze tieto deticky maju vacsie sklony k obezite ako deticky na mm. skoda, ze si sa neozvala skor, lebo vsetky problemy s dojcenim sa daju vyriesit. naozaj ti o podavani um vela nepoviem, lebo radim mamickam pri dojceni. o podavani um su tu mnohe ine diskusie.
teraz pozeram, ze mate len mesiac? a co tak rozbehnut dojcenie? ste este malicki, v pohode sa da, ak mas zaujem. rada ti v tomto pomozem. ale napriek vsetkemu som presvedcena, ze mamicky robia vzdy pre svoje deti to, co povazuju za spravne. len nie vzdy maju dostatok informacii, co vsak nemeni nic na fakte, ze konaju v najlepsej voli a s najvacsou laskou, aka sa da citit len voci dietatku. aj preto ti davam tuto info, ze aj ty mozes este zacat dojcit, ak by si chcela.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/04/ako-pr...
@biba12
@beruska141
presne tak to je. u dojcenych deti si dietatko vytiahne presne to a tolko, kolko potrebuje. dolezite je dodrzat zasadu dojcenia na poziadanie. su deticky, ktore za prvy polrok naozaj extremne priberaju. spravidla su to deticky, ktore boli hned po porode prilozene na matkinu hrud. vtedy je totiz hladina tukov v mliecku najvyssia a dietatko si ju takto nastavi na vysoku uroven pocas celeho dojcenia. cim je dietatko prilozene neskor, je hladina tukov nizsia.
ked sa deticky zacnu viac pohybovat, tak aj tie prirastky zacnu byt nizsie. ale ved nemoze dietatko priberat takym tempom ako na zaciatku, ked za polroka zdvojnasobi svoju hmotnost. vzdy treba reagovat na dietatko, vsimat si jeho spokojnost a aktivitu. lebo ani velmi pokojne az letargicke dieta nevesti nic dobreho... :o))
@beton ak si precitas moj prvy prispevok tak je tam o davkovani umeleho mlieka nic o kojeni a tyka sa to jedenia detureniec a nemyslim si ze sme vybocili z temy .....ked viem pomozem kazde zaciatky su tazke a nie kazda mamicka ma cas sa vrtat a hladat odpovede v diskusiach nic v zlom ....

@siska2027 no super tak spravne 🙂 tak nam zubky zrejme az teraz zacinaju ist ale tak my sme zacali 5 mesiac tak neprikrmujeme ale uz sa chystame 🙂