8 týždňová dcérka pije 30 ml materského mlieka za 2 hodiny. Čo s tým?
Samozrejme malo pribera.
Ano je to dost malo, v tom veku by mala pit 70-90ml...asi mas fakt malo mliecka, tu by som tiez skusila prikrmit.
@tibiana - vsetko beriem, ale ze jej nechuti je hovadina 😀 Len je ho asi malo 🙂
My sme sme mali taky isty problem..dokrmovala som ju sondou po prste svojim mlieckom..narodila sa malinka 2,30 a mala na zaciatku problem - zapal mocovych ciest ako 10 dnova a potom aspirovala a prestala dychat ako mesacna a zistili jej silnu anemiu cize boli sme v nemocnici a tam som si vypocula - slabe mlieko, malo mlieka, slaby saci reflex atd... trvalo tak 4 mesiace kym zacala papat pekne a aj priberat ... cochvila ma 2 roky a ja stale kojim, UM mlieko este neochutnalaa ani neochutna...
Vyhladaj urcite laktacnu poradkynu, mozno treba upravit prisatie ci zvysit tvorbu mliecka ale urcite neber prvu volbu flasu s UM
Skús ju prikladať častejšie, sebe tým podporíš tvorbu mliečka a malinkej možno zachutí. Ja by som ju nedokrmovala, my sme bojovali s prsníkom a nakoniec sme si spolu vytvorili režim išlo to 19 mesiacov. Držím palce
skús sa obrátiť priamo na @strapco13 , pozri si www.mamila.sk, dala si málo informácií - ako papá v noci, ako vieš, že len 30ml, dávaš z jedného alebo oboch prsníkov pri jednom dojčení, zaspáva na prsníku...atď. treba skontrolovať, či má správne prisatie, môžeš si dávať senovku grécku (tbl. alebo prášok) na zvýšenie laktácie a hlavne si zavolaj laktačnú poradkyňu domov
kontaktuj laktacnu poradkynu, zrejme je nejaky problem s dojcenim...
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/ opýtaj sa tu .. určite sa oplatí prelúskať si túto tému prípadne sa hned opýtať .. ešte so nepočula, že by nechutilo nejakému cicavcovi mlieko od matky .. 😕 😕 ja osobne som dojčila do dvoch rokov svoju dcéru a prešli sme kadečím veru .. ak chceš dojčiť a nemáš nejakú traumu z pôrodu vydržíš a určite nájdeš riešenie ... treba zvýšiť tvorbu mliečka ..ale to všetko v téme na ktorú je vyššie link ..
Určite sa obráť na laktačnú poradkyňu, nie je to žiadna hanba. U mňa už bola 3-krát a stále je čo riešiť. A určite si zožeň senovku grécku a benedikt lekársky. Výborne podporujú tvorbu mliečka, mne na 100% zabrali. Sú to kapsule a berú sa 3x denne po 3 kapsule z každého. Aj laktačná ti ich určite odporučí. A ak už je potrebné dokrmovanie, tak sa dá dokrmovať aj suplementorom na prsníku (taká hadička, dieťatko ani nevie, že ju má. Hadička sa zastrčí do fľašky, druhý koniec dieťatku po prsníku do pusinky a ono má stále pocit, že ťahá z prsníka).
Také bych raději doporučila něco přírodního, co podporuje tvorbu mléka, nutrilon opravdu nedoporučuji. Mám k tomu své důvody a nechci je zde rozepisovat. Zkus si sehnat Ječmen spol. Green Ways, je velice zásadotvorný a také přírodní, plný enzymů a minerálních látek, podporuje tvorbu mléka, takže ho pij Ty a může i Tvoje dcerka, vzbudí ji to chuť na jídlo, dá ji potřebnou výživu mnohem lepší než nutrilon. Když ho budeš pít Ty, bude se Ti mléko tvořit v dostatečném množství. Je dobré děti kojit klidně do tří let, někdo kojí až do pěti. Samozřejmě je to pak už jen jednou denně, ale velmi prozpěšné, dítě má silnější imunitu a lépe prozpívá. K Ječmeni také doporučuji Chlorellu Pyrenoidosu, nejlépe od spol. Green Ways, je nejkvalitnější. Určitě najdeš někoho na Slovensku, kdo Ti poradí, kde Ječmen i Chlorellu od spol. Green Ways (působí i na Slovensku) dostaneš koupit a jak tyto fantastické produkty užívat. Kdyby přece ne, doporučuji Ti, se podívat na web clubwellness.cz
Přeji Ti moudrost spojenou s láskou přírody ve výběru informací, jak nejlépe pomoct tvému miminku. s pozdravem Ľudka z Moravy

Uff len 30ml, hmmm co keby si skusila ponuknut nutrilon? Mozno jej nechuxti Tvoje mliecko ... viem, ze ma uklincuju ine mamicky, ktore su len za mliecko ... ale ja som mala tiez pomenej a odkedy som pridavala aj nutrilon, zlepsilo sa to. A odstriekavas si mliecko ked vies kolko ml vypije? Ja som si odstriekavala, kedze sa nevedela mala prisat a zurila na prsniku