icon

Ako kŕmite bábätka, keď nemáte dosť mliečka?

29. máj 2023

Ahojte, chcem sa opýtať ako dokrmujete vaše deticky led nemáte dosť mlieka ?
Mame 9 dni, pomaličky sa mi spúšťa mlieko ale stále ho mam veľmi malo, mala si trosku pocuca a hneď zaspí ale dalej je ešte hladná a keďže neviem aké množstvo si cucla, neviem aké množstvo prikrmu mam miešať a som z tohi v strese 😞 keďže ma 9 dni mala by dostávať dnes 90ml každé tri hodiny lenže ked si medzi tyM cucne aj zo mna ? Bojim sa že ju prejedam 😭 vôbec neviem ako si to mam nastaviť
Ako kŕmite vaše deti v podobnej situácii ?

greta2017
29. máj 2023

Kup si vahu a zvaz ju pred dojcenim a po dojceni. Rozdiel na vahe ti prezradi kolko cca vycucla. Ja to tak robim a krasne viem ze ked maly cucne malo viem ze "pravom" pyta viac...😉

ropucha6
29. máj 2023

Prosim ta ako by si ju prejedala. Ked papa, tak je asi hladna.

ajko2011
29. máj 2023

Urobiť 90ml a keď papá, je hladná. Ak hladná nebude, nebude jesť.

basska_b
29. máj 2023

Nepreje sa, ked zje privela, vygrcne

beata_k
29. máj 2023

Je normalne, ze dieta pri dojceni zaspi. Vobec nemusis mat malo mlieka. Prsia sa ti este naleju. Iba sleduj, ci prehlta ked ju dojcis.
Neprekrmis ju, to sa neboj.

lucia147852
29. máj 2023

Riešiš zbytočnosť. Normálne sprav mlieko, koľko bude chcieť, toľko vypije. Keď bude sýta odtiahne sa. Každé babo je iné. Neriad sa tabuľkami. Moja od pôrodnice pila 120ml ale budila sa každých 5 hodín, nie 3.

autor
29. máj 2023

@lucia147852 asi sa nie je čo čudovať pretože v nemocnici ma strasne jedna sestrička zdrbala keď som dala na 4 deň 60ml a mala to uolne v pohode vypila akurát potom spala dlhšie a nezobudila sa po 3 hodinach, takmer na mna kričala že to musím kŕmiť každé tri hodiny ja som od vtedy úplne vystresovana z toho jedenia 🙄

blaazi
29. máj 2023

Ahoj, chápem Ťa, mala som to podobne. Mliečko som mala, ale nie dosť, tak som to robila takto: dojčenie na požiadanie (hocikedy), cez deň každé 3h som ponúkla dokrmenie s cievkou na prsníku Max 60ml, vypila koľko chcela, nevážila som - pokus bol, ale kto má na to čas a váha tiež bola ako pojašená. V noci som dojčila na požiadanie, ak výnimočne kričala a pod, tak som opäť dala cievkou. Treba vedieť, že tie odp. dávky nemusia sedieť, moja nikdy nezjedla toľko čo na krabici písali. Materské mliečko má inú výživovú hodnotu ako UM, to sa nedá spočítať ako jedna kvalita. Dcérka super narástla, žiaden problém. Fungujeme takto stále, už papa aj zeleninu, mäso. Fľašu som nepoužívala, aby si nekazila prisatie. Drž sa 🙂) bude dobre.

silvushtok
29. máj 2023

Vela pi, aj 3L za den, pre tvorbi mlieka je to klucove. Kludne zapoj aj nejake bylinky ako senovka, alebo tie caje pre dojxiace matky, ale hlavne vela pi. Drzim palce

tanicka907
29. máj 2023

este je skoro, mlieko sa spusti. najskor daj na prsnik a potom UM. Dietatko spapa kolko potrebuje. Ja som sa riadila pokynmi na obale..

kitycat
29. máj 2023

90 je dtrasne vela, ked je na prse tak trosku po nohe postekli, pod bradickou a az nabere silu vyzdrzi dlhsie. To papanie vycerpava

domireb
29. máj 2023

Ako prvorodička, ktorá si prešla brutálnou kojo-nekojo avantúrou ti poradím za mňa - Vypni koňa, nekupuj váhu, nerieš každý ml, vykašli doma na všetko, čo na teba nevybuchne, nepozeraj na hodinky, nerieš čo vraveli sestričky, ľahni s bábom do postele, prilož prsník a nechaj tak, bábo si samo vypýta, keď bude hladné a koľko bude hladné. Buď v pohode, lebo bude plakať nie od hladu ale z toho,že ty si v strese, vydrž troška ešte s UM - keď bude ričať ako na ratu a nemať pocikané plienky, ok,nemáš dosť mlieka, nič sa nedeje, nebudeš ani prvá ani posledná s UM.