icon

Ako obnoviť tvorbu mlieka po pôrode?

28. dec 2024

V pôrodnici som mala doslova naliate prsia a tieklo z nich každú chvíľu a teraz nič, ani keď si odsávam, tak nejde mlieko :( ako to prosím znova naštartovať? Ďakujem za každú radu

glorikarebeka
•
28. dec 2024

Veľa tekutín a stále dieťa prikladať

autor
•
28. dec 2024

@glorikarebeka bojím sa, aby sa mlieko nestratilo... Už rozmýšľam, či neskúsiť tú senovku, o tom som veľa čítala... Nemáte náhodou skúsenosť prosím?

pribinak
•
28. dec 2024

Senovka alebo Bemedikt je úplný základ, potom zvýšiť pitný režim, dobre sú aj caje pre dojciace ženy

Dôležité je dojčiť v noci, aspoň raz, lebo vtedy dá tvorí prolaktín
A dôležité je mat položené nahé bábätko na tvojich prsiach - teda kontakt koza na kozu

evkamotka
•
28. dec 2024

Kolko vypijes denne? Naozaj pi a pi. Dietatko treba prikladat, nie odsavacku. tvoje telo uplne inak reaguje na kontakt s bábätkom. Drzim palce

barka1
•
28. dec 2024

Vela jest, vela pit, prikladat dieta často, koža na kožu, byt s ním v co najuzsom kontakte co najviac - zostan s nim cely den v posteli, pust si TV a oddychuj.

dominikademeter
•
28. dec 2024

Veľa tekutín, pravidelne jesť a ja pijem čaj pre dojčiace ženy od Lerosu😇na začiatok som si kúpila jedno balenie Lactilu🥰teraz mi stačí čajík😁

glorikarebeka
•
28. dec 2024

Nie,nemám s tým skúsenosti....ja som veľa vypila vody a čajov pre dojčiace ženy a polievky som veľa jedla

autor
•
28. dec 2024

Ďakujem pekne... Ja mám bábätko na jiske, lebo som rodila predčasne a bude tam ešte mesiac, preto keď nemôžem byť s ňou, tak doma odsávam, tak si ju neviem zatiaľ stále prikladať a aj zato sa plaším,aby mi neodišlo mlieko..... Piť sa snažím veľa, od dnes si dám senovku, hádam sa to rozbehne

riskoh
•
28. dec 2024

Tiez som mala dietatko po operacii na jis 3tyzdne,takze len odsavanie, ziadne kojenie nebolo mozne, mne velmi pomohlo oddychovat, pit caje , matysak-biela hroznova stava a homeopatika ricinus comunis5ch, kojenie som rozbehla v 6tyzdnoch dietata a vydrzala som do 22mesiacov.

barka1
•
28. dec 2024

V tom pripade odsavaj každé 3h nonstop, aj v noci. Navstevuj dieta co najcastejsie, klokankuj, ak ti to umoznia. Kolko je od porodu?
Inak ja som pred 9 rokmi v ČR mohla byt so synom v nemocnici nonstop, narodil sa v 31+6 a domov isiel po 25 dnoch plne dojceny.

nevenka
•
28. dec 2024

Vyskusaj sa pozerat pri odsavani na fotku babatka a ovoniavaj oblecko, co malo na sebe, ak sa da, ciapocku, napriklad. A este skus papat moringu, je lepsia ako ta senovka a benedikt. Mne teda viac fungovala. Drzim Vam palce...💗

luciferka93
•
28. dec 2024

Senovka+benedikt+ rhicinus 5ch

Vlastna skúsenosť 😉a veľa tekutin

lusyc
•
28. dec 2024

Zožeň si dobré elektrické odsávacky, kludne dve, máš dve prsia a deň len 24 hodín. Odsavaj max každé tri hodiny, nie menej často, aj v noci si daj zo 2-3x budík. Jedla som aj Benedikt aj senovku aj moringu aj ricinus5 v kapsuliach, píla veľa tekutín, čaj pre dojčiace rôzne značky, dobré mi prišlo aj Caro zaliate horúcou vodou doplnené mliekom. Udržala som tak mlieko, kým bola malá v inkubátore na Jiske 5 týždňov aj potom do 15 mesiacov, lebo sa prakticky vobec neprisala.

mofa
•
28. dec 2024

Daj si senovku ale aj benedikt spolu. A odsavat stale dookola a vela tekutin.

autor
•
5. jan 2025

Baby a za aký čas vám účinkovala tá senovka, benedikt? Už za pár dní, či? A brali ste tak ako je na balení 3x2tbl z každého pred jedlom? Ja nevidím žiadnu zmenu, odsávam aj v noci, laktačná mi moc neporadila,len že mám odsavať a mať dosť tekutín a to sa spustí...

mofa
•
5. jan 2025

Viac si davaj. Ktosi raz pisal ze sa ti tym musi grgat. Aj 5krat denne.