Ako odstaviť 20 mesačnú dcérku?
18m, prelepit prsniky leukoplastom, ze mam bobo, mliecko uz nie je, trvalo to cele 4 dni, parkrat som este v noci dala prso, ked mi isli vybuchnut. Uspavala som aj na rukach ak bolo treba. Od vtedy prespi celu noc, jeden z najkrajsich dni mojho zivota :D do vtedy byvala 10x za noc hore nacucnuta.
Odstavovala som 22 mesacneho a postupne. Najprv odstavila denne kojenie (nedala ked pytal) potom, nocne a nakoniec ranne(najťažšie). Neponúkala vodu, caj ale nasla sposob ako ho upokojit. Aj tbirba mlieka tak postupne klesala takze super.
Denne kojenie sa mi podarilo nejako postupne seknut, ale nocne ani za svet, tak ked mala 25 mesiacov, odisla som na 2 noci prec. Manzel to zvladol celkom v pohode, vraj aj celkom dobre spala obe noci. No a ked som sa vratila domov, uz som nedala. Povedala som ze mliecko nie je. Pytala este 2-3 dni ale potom uz si nespomenula.
Mňa mama kojila do 3 rokov tiež som bola závislá 😀 tak to musela spraviť kus drasticky, strašidelne... natrela si boxom na topánky prsia, že je už mlieko zlé a ja ako som to videla tak už som ani nepytala 😀 som tu, nemám žiadnu traumu, nepamätám si to a smejem sa keď to mama spomína 🙃
@monicella odstavovala som v 2 rokoch. Nevymýšľaľa som si hlúposti ako že mlieko už nie, neprelepila som si bradavky ani som neodišla z domu, dcére som povedala, že je podľa mňa je na mlieko už veľká a spánok je dôležitejší (dojčila sa najmä v noci aj 30x). Odvtedy prespí celú noc, pre mňa to bolo vykúpenie. Podstatné je sa rozhodnúť a nedať.

@monicella zatiaľ nepodarilo 😜 23mes