Ako pomôcť bábätku krmenému prsníkom?
Dobrý deň prajem, synček (mesiac a dva týždne) mi od piatku minulého týždňa začal z ničoho nič úplne odmietať prsník, v noci som ešte spokojne kojila a ráno akoby uťalo..Celý deň nič nejedol, nakoľko vždy ričal tak, že sa už nedokazal ani prisať. Aj som ho ukludnila a skúšala to znova, tak to bolo stále to isté. Bola som pi pediatričke, od nej na krčnom aby sa vylúčilo niečo aj z tejto stránky... Všetko je ok. Mliečko som si však odsávala a musela som mu to dať cez fľašku, nakoľko by mi celučky deň nejedol vôbec nič a plakal tak, že sa zachádzal ... Po stretnutí s laktačnou som prešla na cievkovanie ale toto je pre mňa ako boj o prežitie, od piatku si stále mlieko odsávam, prikladám, prikladám, prikladám ale malý nie nie .... Aj keď sa už prisaje, zrazu opäť rev.... Zhodnotila to aj ako slabý tok mliečka...mne mlieko však vyslovene strieka a mám ho veľmi veľa. Inak samozrejme skúšala som naozaj všetko, nejem nič, čo by mu mohlo vadiť, pijem veľa vody, čaje .. beriem vitamíny na podporu laktacie v podstate od začiatku kojenia, som do toho dala 110 % a preto mam strašný pocit zlyhania, že nedokážem normálne nakŕmiť svoje dieťa ... Skúšala som už naozaj všetko....prosím o nejaké rady ešte tuto ,:(každá rada, nad zlato
Skusaj, ak sa ti nepáči "diagnóza" od laktacnej skus vyskusat inu, nestresuj sa lebo tie hormóny idu do mliecka a aj to znižuje tvorbu, maleho si davaj skin to skin, davaj mu papat este skor nez zacne pytat, možno ked uz je veľmi hladný tak mu ten tok z prsa nestaci lebo aj ked tebe sa zda silny, oproti flaske je to nic, to ze mlieko strieka tiez neznamena ze strieka velky prud, mozno strieka len tenký cicerok a on potrebuje riadne hlty a ked to nejde je zle. Nie som laktacna ani nic ale skúsila by som to riešiť tak ze dávať skor nez začne pytat, ale dierky v bradavke neprirobis 😒 drzim palce aby sa to dalo doporiadku a ak nie, tak si z toho nic nerob, budes odstrekovat a davat cez flasu, babatko vie co potrebuje a ked si ono vyberie tak, tak bude tak, nebudes preto o nic horsia matka ani matka co zlyhala, v zahranici si odstrekuju skoro vsetky a nazvu to kojenim lebo to nie je UM.. 😊🙏
@xxemma ďakujem idem skúsiť ❤️
A nemoze byt, ze mu to az velmi tecie? Ked pises, ze vsade strieka... Tak mozno nestiha papať.. Mozno odsat trochu na začiatku, aby ten tok sa spomalil, potom prilozit..
V kazdom pripade, ak to nepojde, tak to nepojde, nemaj hlavu v smutku, UM nie je zle. Je to veľmi kvalitna formula v dnesnej dobe. Nebudes o nic lepsia/horsia mama ak budes ci nebudes kojit. Babu nebude nic chybat. Babo potrebuje kludnu mamu. Drzim palce
Skús prikladať co najviac v spánku, keď nie je hladný a nervózny.
a nemoze pri tom striekani dusit? silne striekanie moze byt problem, vtedy sa niekedy odporuca odstriekat a az potom dat prsnik dietatu. Mozes skusit davat aj v polospanku, vtedy je lepsie...
@gleep1 v "zahranici" nie je taka dlha MD, takze zeny idu casto zavcasu do prace a nemaju na vyber... ja som odsavala v praci, ale doma normalne dojcila
@dominika2801 ked pises, ze mlieko doslova strieka napadlo mi, ze pre babatka moze byt rovnaky problem prilis velky tok mlieka rovnako ako slaby tok mlieka. Mne pri prvom synovi prislo, ze to dojcenie je normalne cela veda 🙈 ale urcite by som skusila este laktacnu poradnu tu / pripadne inu laktacnu poradkynu. Drzim palce nech sa to ukludni 🤞
@thereisabear anoo skúšala som ale zobudí sa a začne opäť veľmi plakať :( keď sa mu vôbec podarí chytiť prsník
@zuz1177 skúsila som napísať aj tam, ďakujem❤️ ja len dúfam, že sa to upraví...lebo od piatku odsávam.. a v podstate sa celý deň točí okolo toho... Mimo toho mám samozrejme starosť o domácnosť a doma staršiu dcérku druháčku, ktorá ma tiež potrebuje, keďže manžel je od rána do večera v práci :(
V noci sa chce dojcit?
@ivangeline niee, je to celý deň rovnaké, kebyže mu nedávam svoje odsaté nevypije v podstate nič... strašne sa na prsníku zlostí, len mu ho priložím k ústam a ak sa stane že nejakýn spôsobom potiahne pár krát tak spustí rev, že sa až zachádza :(
@dominika2801 ....tak to je zvlastne. V noci je mlieka viac a tok silnejsi. Neodchadza vam mlieko? Nebolia ho usta? Kvasinky,zapalene hrdlo?
@ivangeline mliečko odsávam pravidelne každé 3 hodiny denne, dnes som len z jedného prsníka za 10 minút odsala 100 ml a dala vypiť malému potom hneď som odsávala z druhého a tiež 100 ml... Ustocka ho nebolia, resp.bola som s ním aj u pediatričky, nech ho skontroluje... zapálené hrdlo tiež nie... A kvasinky sa prosím ako prejavujú?
A davas mu ho ako? Cez cievku? Ma cumlik?

@dominika2801 je tu skupina Laktacna poradna, skus tam