Ako postupne obmedziť dojčenie u ročného dieťaťa?
Dobrý večer, viem že touto diskusiou možno schytám veľa hejtu .. ale prosím o rady ako obmedziť kojenie u ročnej dcéry. Ide o to, že je na prsníku nonstop. Posledné dni naozaj.. potom nemá záujem o klasické jedlo. Moje bradavky sú po celom dni boľavé, vyťahané, začínajú sa mi robiť na jednom prsníku ranky, už som ich raz mala potom sa zahojili a teraz opäť .. je to pre mňa už neskutočne obmedzujúce keď viem že ono to nie je o hlade ale o ukľudnení, ja som potom z toho nervózna, nepríjemná.. kojenie mi už momentálne v tomto štádiu skôr prekáža. Neviem ako z tohto kolotoča von.. cumlík nemá. Fľašku keď sme dávnejšie skúšali odmietala. V noci sa kojime tiež ešte dosť velakrat .. ďalšia vec sú zúbky .. nepokazia sa tým častým kojenim? Ďakujem
Nedat, uz nejde, nemam, prsnik uz neuvidi. Ziadne postupne nacvicovane... Vsetky deti som tak odstavila a bolo to v pohode. Hlavne byt dosledna, raz ked sa rozhodnes, tak cez to nejde vlak. Dieta nie je hlupe, najprv sa dozaduje, potom pochopi, ze uz nie.
Môj syn sa veľmi chcel kojiť, bohužiaľ každým ďalším mesiacom a ďalšou menštruáciou som mala mliečka menej a menej (vždy o jedno kojenie), až sa laktácia úplne zastavila, keď mal 10 mesiacov. Chtiac, nechtiac, odstaveniu sme sa nevyhli. Tiež bol bez cumlíka. Vtedy mi pomohol manžel - on k nemu vstal, on ho utíšil. Zvládli sme to za pár dní.
Za mňa odstavuj postupne, aj dieťa to ľahšie príjme a nebudeš mať zápal prsníka. Ja som postupne zaviedla kojenie 3x do dňa, potom len pred 2 spánkami, potom len pred obedným spánkom a keď začal poriadne jesť, tak aj to som zrušila. Večerné a nočné kojenie som začala redukovať až potom, najprv nočné, to bolo už po 3 nociach lepšie a večerné ako posledné. Na každú zmenu si daj aspoň týždeň, nech si dieťa aj prsia zvyknú. Ak to utneš radikálne, môžu sa ti zapáliť prsia a budeš musieť odsávať, čím si budeš zas zvyšovať tvorbu.
@anonym_autor ja som to postupne nevedela. Nabrala som odhodlanie a uz som prsnik nedala. Za 3 dni to pochopil, nebol to cirkus ktory som cakala.
Ďakujem za rady. Bude ale potrebné keby s tým sekneme aby mala ešte umelé mlieko aspoň večer?

No proste len nedať. Nič iné. Zamestnávať ju inými aktivitami, ponúkať normálne jedlo a hlavne vydržať