icon

Ako postupne obmedziť dojčenie u ročného dieťaťa?

Dnes o 17:32

Dobrý večer, viem že touto diskusiou možno schytám veľa hejtu .. ale prosím o rady ako obmedziť kojenie u ročnej dcéry. Ide o to, že je na prsníku nonstop. Posledné dni naozaj.. potom nemá záujem o klasické jedlo. Moje bradavky sú po celom dni boľavé, vyťahané, začínajú sa mi robiť na jednom prsníku ranky, už som ich raz mala potom sa zahojili a teraz opäť .. je to pre mňa už neskutočne obmedzujúce keď viem že ono to nie je o hlade ale o ukľudnení, ja som potom z toho nervózna, nepríjemná.. kojenie mi už momentálne v tomto štádiu skôr prekáža. Neviem ako z tohto kolotoča von.. cumlík nemá. Fľašku keď sme dávnejšie skúšali odmietala. V noci sa kojime tiež ešte dosť velakrat .. ďalšia vec sú zúbky .. nepokazia sa tým častým kojenim? Ďakujem

anonym_5eaea3
Dnes o 17:35

No proste len nedať. Nič iné. Zamestnávať ju inými aktivitami, ponúkať normálne jedlo a hlavne vydržať

anonym_a28808
Dnes o 17:41

Nedat, uz nejde, nemam, prsnik uz neuvidi. Ziadne postupne nacvicovane... Vsetky deti som tak odstavila a bolo to v pohode. Hlavne byt dosledna, raz ked sa rozhodnes, tak cez to nejde vlak. Dieta nie je hlupe, najprv sa dozaduje, potom pochopi, ze uz nie.

anonym_ddf725
Dnes o 17:50

Môj syn sa veľmi chcel kojiť, bohužiaľ každým ďalším mesiacom a ďalšou menštruáciou som mala mliečka menej a menej (vždy o jedno kojenie), až sa laktácia úplne zastavila, keď mal 10 mesiacov. Chtiac, nechtiac, odstaveniu sme sa nevyhli. Tiež bol bez cumlíka. Vtedy mi pomohol manžel - on k nemu vstal, on ho utíšil. Zvládli sme to za pár dní.

nattyond
Dnes o 18:39

Za mňa odstavuj postupne, aj dieťa to ľahšie príjme a nebudeš mať zápal prsníka. Ja som postupne zaviedla kojenie 3x do dňa, potom len pred 2 spánkami, potom len pred obedným spánkom a keď začal poriadne jesť, tak aj to som zrušila. Večerné a nočné kojenie som začala redukovať až potom, najprv nočné, to bolo už po 3 nociach lepšie a večerné ako posledné. Na každú zmenu si daj aspoň týždeň, nech si dieťa aj prsia zvyknú. Ak to utneš radikálne, môžu sa ti zapáliť prsia a budeš musieť odsávať, čím si budeš zas zvyšovať tvorbu.

anonym_63897a
Dnes o 18:53

@anonym_autor ja som to postupne nevedela. Nabrala som odhodlanie a uz som prsnik nedala. Za 3 dni to pochopil, nebol to cirkus ktory som cakala.

autor
Dnes o 19:00

Ďakujem za rady. Bude ale potrebné keby s tým sekneme aby mala ešte umelé mlieko aspoň večer?