Ako prekonať pauzu v kojení počas hospitalizácie v nemocnici?
Mamičky potrebujem prakticky poradiť ako prekonať pauzu v kojení počas hospitalizácie v nemocnici.
Mám 10 mesačné bábätko a idem na operáciu (myómov), ale stále dojčím hlavne večer v noci a ráno teda cca dohromady 5 krát denne no dieťatko pri sebe nemôžem mať. Chcela by som vedieť ako ste prekonali pobyt na pooperačnej izbe a či ste aj napriek odlúčenia od dieťatka na približne päť dní opäť dokázali kojiť.
Ja som už do zásoby odsala pre maličkú mliečok v priebehu posledných 2 mesiacov toľko aby mala dostatok na celých 5 dní aj keď z fľaše to asi nebude to pravé, lebo teplučký prsník a potuľkanie sa s mamičkou sa nedá ničím nahradiť 😉 a tak sa potrápi ocko, ... ale stále ma trápi hlavne to ako to tam zvládnem tak, aby som nedostala zápal prsníka alebo aby sa mi neupchali mliekovody. Budem Vám vďačná za informácie a každú praktickú skúsenosť
Zdravím, kamarádka to udělala tak, že odsávala mléko. Po operaci teda ne, to jí bylo špatně. Ale jakmile jí bylo líp...
Mléko dát miminku nemohla, protože dostávala léky antibiotika, na ředění krve...takže jen pro udržení laktace a kvůli zamezení zánětu prsu.
Budu držet pěsti, ať to doma zvládnou, vy jste v pořádku a hlavně brzo doma 😉 .
Ahoj 🙂 určitě odsávej, co nejdříve to půjde, ale neboj se, o mlíko nepřijdeš...já jsem se rozhodla, že přestanu kojit, měsíc jsem nekojila a po měsíci zase začala, protože mi Johanka přestala spát a já měla před státnicí hrozný spánkový deficit 🙂 a mlíko se zase rozjíždí...po měsíci... Tak hodně štěstí!
@lucidela - budem po anestéze pravdepodobne na infuzkach a liekoch proti bolesti - dufam ze to odsavanie zvladnem a budem mať volné obe ruky
@natalie77 dakujem za info - aj ja si myslim ze to asi takto dopadne - zatial neviem na čom budem fungovať a aké lieky dostanem ale toho zapalu sa obávam a ako pýšete prianie naozaj sa budem snažiť čo najskor sa dostať domov ... maličká je mojou veľkou motiváciou sa čo najskor pozberať 🙂
@elzu wáááw tak to je skutočne dobrá správa ... tak dufam ze to takto bude aj moja Xénika chcieť aj po navrate
@luba41 dakujem za link - je tam tých rád dosť ... 🙂 idem si to poriadne prezrieť
@slavik2012 Ano, je to dobrá zpráva 🙂 i když pro mě ne, já doufala, že si jen pocucá, zjistí, že už tam nic není a nebude ho chtít... :D jenže ona to rozjela po svém 🙂 a já budu zase muset přelepit prsa a dělat Au au :D kéž ti dobře dopadne operace, rychle se zotavíš a kojíš ještě krásně bezproblémově do té doby, dokud budete obě chtít 🙂
ešte raz dakujem za info všetkým určite sa ozvem ako to dopadlo zatiaľ mi potvrdili vaše rady aj sestričky v nemocnici - takze pribalím odsávačku len neviem ako sa pouzíva ☹(( idem si to teraz nacvičiť aby som tam nematurovala 🙂

Ahoj, vlastní zkušenost sice nemám, ale myslím, že by bylo nejlepší, kdybys v nemocnici odsávala cca ve stejných časech, ve kterých kojíš. Udržíš si tak laktaci a nedostaneš zánět prsu. A odsáté mlíčko bys mohla posílat po tatínkovi miminku,pokud nebudeš brát nějaké léky 🙂