icon

Ako prestať kojiť ročné dieťa?

pupulka18
4. aug 2014

Ahojte mamicky moja mala ma 1 rocik chcela by som presat kojit len sa bojim je moc naucena na cicik🙂...akonato ma niektora skusenost?

Strana
z2
orlik4
4. aug 2014

@pupulka18 vidim, ze uz mas odpovedi habadej, ale skusim aj ja postrehnut vsetky aspekty.
1. odstavit nemusis uplne. kludne mozes odstavit len noc. inak, to by som ti aj radila, pretoze inak ti velmi realne hrozi zapal prsnikov, ked s tym len tak seknes. mozno si do tyzdna zvykne, prestane sa v noci budit, a ty mozes pokracovat v dennom kojeni. uvidis... a o nejaky tyzden, pokial budes strasne silno chciet odstavit, tak odstavis aj cez den. ale urcite postupne.
2. ja som starsieho oducila od nocneho kojenia (ale cez den sme pokracovali), ked mal rok a pol. 10x bol hore, ja nevyspata, tak reku stop... jednoducho som prvu noc dala len mozno 2x za noc, druhu len raz. potom vzdy len raz za noc. alebo som mu dala flasku s vodou (ine mlieko vobec nechcel pit). tyzden sme bojovali. tyzden bola moja hranica, ze ak sa to nepodari, tak mu zasa dam. ale o tyzden som mala zrazu dieta, co prespalo noc. no plac sice bol, a aj u teba bude, ale nebol taky srdcervuci. len taky fnukot. ja som ho zobrala k sebe, mojkala, tulila, hladkala. a napokon zaspal aj bez dudlania (dudlik sme nemali vobec)
3. potom pozor na nahrady materskeho mlieka, aby mu nevyskocil ekzem. ale to je kapitola sama o sebe.
4. mne zaspava na prsniku, tak ak je to tvoj pripad, tak to budes mat s totalnym odstavovanim tazsie. to uz bude kapitola sama o sebe. od toho som ho odstavila v 2,5 roku. ale neboj, vsetko sa da. drzime palce!

norwayka
4. aug 2014

Mojka, ja ked som odnaucala v noci, pretoze po prve som uz aj tak nemala mlieka a po druhe 10krat a viac za noc si zo mna robil dudlik, tak prebral stafetu otec. Proste niekto iny ho musi uspavat, aspon vecerne/nocne kojenie. A len na cas, lebo pokial som bola pritomna ja, tak hladal prsnik. a po par nociach sa ukludnil...Tak mozes skusit

Strana
z2