Ako riešiť zvracanie z prejedenia u novorodenca?
Ahojte,
Mám dvojtýždňovú dcérku a dojčím. Malinká by chcela byť na prsníku stále- čo by mi vôbec nevadilo. Problém je, že “nemá mieru” veľa sa napapá a potom vracia. Ale že prúdom a všetko… nie po každom jedle, iba po výdatnom dojčení, priberá velmi pekne, ciká a kaká dosť, vačšinou sa to stane 1x za den-dva, čiže žiadne alarmujúce signály. Dávam ju aj odgrgnúť, aj ju po kŕmení držím zvyslejšie. Lekárovi som volala a povedal mi, že mám dojčiť menej a častejšie, čo znie pekne ale dieťatku to nevysvetlím… mali ste niektorá podobný problém? Mne naozaj nevadí, že by chcela byť stále na prsníku, je to malé dieťa, ktoré sa inak upokojiť nevie- veď aj laktačné poradkyne vravia, že dojčenie nie je len o kŕmení ale dieťatko sa tak upokojuje, zvláda bolesť atď.. ale čo keď akonáhle je na prsníku dlhšie, “preleje” sa mliekom (lebo aj hltá, ja mám veľa mlieka, doslova samé tečie..) a potom vracia a ja z toho teda naozaj nemam radosť a nechcem aby vracala… ak ste tu niektorá s podobnou skúsenosťou, čo vám pomohlo? Ja som zúfalá… malinká je uplne úžasné bábätko ale posledné dni, čo sa snažím dojčiť “menej ale častejšie” je to katastrofa, stále nervozita, plač… s vracaním to naozaj pomáha, ale čo z toho keď bábo je nervózne.🥹
Kľud. Prvé dieťa? Ak si takto vygrcne raz za deň - dva. Tak proste z toho vyrastie. Moje deti po dojčení zaspali a grgat som ako prvorodička dávala len staršieho a teda mala som z toho blbý pocit, že si neodgrgol. Neskôr som na to kašľala a boli sme spokojní obaja. Pri tak malom bábu sú látkové plienky 100%. Keď dojcis, tak na druhom prse (teda mne vždy tieklo aj z druhého), keď máš bábo cez plece tak na pleci, keď leží tak pod hlavičkou 🙂 Proste ozaj látková plienka. A nie. Z materského mlieka sa nedá prejest.
Skôr ma vydesilo to, že to vracanie je oblúkom a veľa- také drobné ugrcnutia sú aj pár krát za deň, čiže nemám problém “utrieť trocha mlieka” ale desí ma to, že to vracanie je celkom intenzívne, aj keď iba raz za deň 🙂 ale tak teší ma, že som teda iba ľaknutá prvorodička 😆
Skôr ma vydesilo to, že to vracanie je oblúkom a veľa- také drobné ugrcnutia sú aj pár krát za deň, čiže nemám problém “utrieť trocha mlieka” ale desí ma to, že to vracanie je celkom intenzívne, aj keď iba raz za deň 🙂 ale tak teší ma, že som teda iba ľaknutá prvorodička 😆
@veronikamik Kým priberá a nemá inak problém - neplače nonstop, nechce papať, nekaka, nespí. Tak také jedno prudove grcanie je relatívne ok. 🙂 A nemusíš dávať grgat, niektoré kojene deti to nepotrebujú. 🙂

Stava sa to obcas, citam tak raz za 2 dni??? A to je tragedia utret trochu grcnuteho mlieka?
Dojci ako doteraz a maj pripravenu latkovu plienku 😉