icon

Ako sa nestať cumlíkom pre 10 dňové dieťa?

19. jún 2020

ahojte. isto tu bude bilion nazorov. mam 10dnove prvorodena. uz je4hodiny hore. z toho aspon 2.5hodky striedavo na prsnikoch. stale nie a nie zaspat. stale hlada prsnik ako babo zraloka. pritom je polozaspata ale ak ho aj pusti tak co sa stalo raz tak zas ho hlada... ako vlastne uspat dieta ked idealny scenar polhodka/hodka dojcenia a potom spanok nefunguje?? ako ho nenaucit na prsnik/na nosenie na rukach/na kocikovsnie?

evittam
21. jún 2020

@sono2 Skor bude "na prasky" ked si vezme ako "gral" rady dojcofiliek ako nic ine nerobiť len mat dieta na prsníku. Ja som stastne dojčila dve deti ako pisem, nebola som dudel, deti mi neviseli na prsníkoch 24/7 a stastne boli ako aj ja a dokonca aj vyspata. Ja viem, dojcofilkam co chodia 24/7 nahe po dome s dieťaťom telo na telo to nepasuje. No co uz.
Su aj zeny co dojčia ako ja. Pekny zvyšok víkendu
😊😉

sono2
21. jún 2020

@sunny8 nemala si dobre prisatie. Ja dojčím už veľmi dlho aj v pôrodnici hodiny a nemala som bradavky nikdy také ako ty. Cumel spôsobí štrajk. Sú len výnimky žien, ktorým to deti akceptujú. Ja som mala veľký problém pri prvej dcére tiež som to riešila ako ty a v 8 mesiaci sekla lebo sa mi dcéra nechcela dojčiť po mesiaci len v spánku kvôli štrajku z cumla. Pri druhej som už tu chybu neurobila a mam spokojne dieťa ktoré nadojčím hocikedy a hocikde v kočíku zaspí bez problémov. To je len začiatok kedy dieťa potrebuje dudať neskôr nevidím dôvod aby potrebovalo dieťa mat dudel v ústach a stále dudať keď už ako dvojmesačne komunikuje s okolím

jablkovastrudla
21. jún 2020

@evittam nie su tu žiadne kojofilky veď jej normálne radíme.hlavne 10 dňové babatko je malinke a je normálne že potrebuje cítiť mamu, to že teraz je viac na prse je normálne a prejde to.neznamená to že jej bude visieť na "cecku" 24/7.

sono2
21. jún 2020

@janula12345 tym ze je tak dlho na prsiach sa jej zvyšuje tvorba. Keď zarobí um tvorbu nezvýši. Stále sa jej tvorba prispôsobuje v mesiaci dvoch sa radikálne prispôsobí a zrazu nebude mlieka presne kvôli tomuto.
Ja som porodila dve4,5 kilove deti a nikdy som ani v pôrodnici neprikrmovala keď som prišla z pôrodnice som denne vylievala vyše litra mlieka toľko som mala. Len kvôli tomu že som mala dieťa tak dlho na sebe koľko potrebovalo.

evittam
21. jún 2020

@jablkovastrudla No vidis ja normálne radím a uz tu nemam co hladat lebo nezdielam názor iných. Len preto som to napisala. To je všetko
Ako ja akceptujem potrebu inych mať dieťa neustále na prsniku tak nech tie iste akceptujú ze sa da uspesne dojcit aj inak, s cumlom,cajom a ako pisem.

kiirkee
21. jún 2020

Mam 4 mesacneho. Prvých 6- 7 tyzdnov sme bojovali s tým podobne. A mne tiež lekárka povedala, že mi odpadnú bradavky. Ale vieš co, neodpadli, i keď červené boli riadne .. Bola tu i laktacna, nastrihli sme uzdicku, malý zosilnel, tak ako i tok mlieka a celkovo sa to upravilo za nejaký cas. Proste niektoré babatka sú také, treba im dat čas a co potrebujú ak mozes. Tvoje je ešte veľmi maličké. Ani môj nespal, pocuckal prso a potom zaspal od unavy. Len čo sa zobudil a zistil, že nie je na mne, plakal. Tak som veľa prikladala. Bolo to únavné, ale spätne vidím, že proste to bolo len o tom to prijať a nestresovat sa tabuľkami koľko babo sa ma akože kojiť. Bolo to také obdobie. Teraz uspavame na prse a nosením. Ale uz papanie je oveľa rýchlejšie. Nemali sme žiadnu laktacnu krízu, nepoužívame dudlik, v noci sa už napapka rýchlo a zaspí. Sme obaja spokojní.

evittam
21. jún 2020

@jablkovastrudla A ako som už napisala dieťa moze citit matku aj inak ako len s bradavkou v ústach.

sono2
21. jún 2020

@evittam tak ja by som teda nemala srdce odpojiť dieťa ktoré chce byť na mne dať mu cumel ktorý nechce len preto aby si dieťa nezvyklo na prsia/ruky, a mohla vyložiť nohy alebo neviem.
Načo potom dojčiť? Existujú aj fľaše.
Nečítam prvú správu od teba, čo radiš ohľadom dojčenia, pritom preferuješ fľaše, cumel a čaj. Toto nemá s plným dojčením nič spoločné len dovedie ženu k štrajku spôsobenú týmito vecami čo jej ukončí dojčenie, pretože krajšie vyzerá položiť dieťa s cumlom do postele ako sa s ním oštarovať a nemať čas na seba

ktochytavzite
21. jún 2020

@evittam no ale teda opis to v praxi zakladatelke,ved sa pytala teba konkretne ze najoji 20' a dieta nie a nie sa ukludnit dalsiu hodinu je nespokojne na rukach,Tak pord co robit ako ma uspat malu ked nema dat prsnik tak aby aj dieta bolo vysoate a ie enrvozne len.

sono2
21. jún 2020

@kiirkee úžasne si to zvládla.
Presne takto to má vyzerať a takto to je správne!

evittam
21. jún 2020

@sono2 A ja pisem nieco podobné?! Ty sa ukľudni. Pisem moje skúsenosti. Deti sa najedli a dala som ich spat. Tvoje dedukcie o vyložených nohách a neschopnych matkach len preto lebo nemaju deti vecne na "cecku" su cez a smiešne.

evittam
21. jún 2020

@sono2 Nevkladaj mi pod prsty co nie je pravda. Nic nepreferujem!!! Este raz-staraj sa sama o seba.
Pisem len že dojčenie je možné aj s cumlom, čajom pre dieta ci vodou a dokonca aj bez toho "aby som nebodaj chuda odtrhla od mojej bradavky"....🙄🙄🙄

ktochytavzite
21. jún 2020

no skus ju naucit spat,neviem mne pomohla fitloota,inak bola tiez stale nespokojna,skus Hacku,ze nakonie odgrgnes a uspis v Hacke,tam deti radi spia.Podla mojej skusenoati tvoje dieta nevie inak zaspat ako na prsniku,ja kebyze to viem dnes tiez inak robim.Priklad,noja dcera narodena o 7:09 rano,dali mi ju i 10:00 rano a mala urevana pokial bila n oraniku ok soaka ale akonahle som ju dala prec revala a nespokojna,nik mi nepovedal ze oreco len ze ma potrebuje to je sice pekne ale nijako to nepomoze.Cize u nas bol oroblem spanok,ze mla inak ako na orse nebedela spat,ked zaspala a som ju odpojila a orelozila hned sa prebrala a nespala,tak velakrat som nu nechala na orsniku ,dnes by som to inak riesila,ptm nam ponohla fitlopta ze tam zasoala ale toez na rukach;(Skus tu Hacku si kupit a uhuskat ju v nej,ale lepsie je ju zavesit na strop ako na stojan.

evittam
21. jún 2020

@ktochytavzite Pis po slovensky. Pytala sa ako sme to robili my. Napísala som. Ty mas co okrem rypania?

ktochytavzite
21. jún 2020

@evittam ano ale potom si prosila teda radu a ty zda nic;)

sono2
21. jún 2020

@evittam myslím že podľa formulácie správ by si sa mala ukľudniť ty 😂😂

evittam
21. jún 2020

@ktochytavzite No bohuzial ako už bolo napísané-kazde dieťa je ine-rad tu je dost-neviem preco sa mam opakovať-najst si musí cestu sama.
Btw. ake mile ze sa najdu zeny co sa navážajú len do tých co napisu to čo ja.😀😉
@sono2

evittam
21. jún 2020

@sono2 Ja som kľudná. Mna tu nikto a uz vôbec nie ty nemoze znekludnit. Bavi ma citat ako proste ženy co dokazali dojcit deti ako ja boli vlastne "zle matky" lebo dieta 'odlozili" a vyložili si nohy a nebodaj sa postarali aj o muza ci ďalšie deti. Moja diskusia s tebou skončila. Vdaka. Maj sa.

jablkovastrudla
21. jún 2020

@evittam moje dieťa cumel nechcelo, z flašky pilo mlieko keď som bola v práci a maly bol s daddym.to že tvoje dieťa sa najedlo a mohla si ho odložiť je super, úprimne ti to závidím, ja som mala doma malého teroristu ktorý bol nonstop na prse a jedol ako besný.nerobil si zo mňa dudlik,on naozaj jedol-v 4 mesiacoch mal okolo 9 kíl a doktorka sa ma pýtala čím ho kŕmim 😅 čo hovorím je,že 10 dňové bábatko je naozaj malé aby sa dalo označiť že iba visí mame na cecku, kedže sanie je momentálne asi jeho najsilnejší inštinkt.ono potrebuje cítiť mamu, to že je to takto teraz je ok,za pár týždnov sa to proste zmení. a naozaj sa do teba nenavážam, iba ti hovorím že si tu hneď ženy čo majú deti ktoré si to prso vyžadujú viac hneď označila kojofilky a podobne. ja som alergická na mamilu, odmietala som brať tabletky na laktáciu,žiadne čaje ani hroznovú šťavu na podporu mlieka som nepila, kojenie by buď išlo prirozdene alebo by mladý dostal fľasu. a napriek tomu viem že tie prvé týždne boli masaker lebo malý si to prso vyžadoval viac.

evittam
21. jún 2020

@jablkovastrudla Ved ako píšem. Ja som len napísala vlastne skúsenosti s dvoma dojcenymi detmi. Nemienim sa tu hadat kto je viac. 😀 A ano po par rokoch tu zacnes byt alergická na zeny co si myslia ze niet nad ne lebo ony mali deti na prsníku furt a ty nie-mrzi ma ak sa to dotklo tych co nemalo. Každé dieta je ine. Ja som sama bola milo prekvapena ze to tak fungovalo pri oboch. A neberiem nikomu ak robi inak. Len proste z okolia a co citam tu väčšine skor donieslo problemy to ze dieta bolo neustále na prsniku-ale komu to tak vyhovuje jej rozhodnutie. Ale nech ma tu nikto nenapada ako "zlu matku" ci tu co nema co povedať k dojčeniu ak mam iné skúsenosti ako dieta neustále na prsniku. To je cele. Ale tu bezne.😉
Btw.moj syn mal v 5.5mesiaci 10.5kg-plne dojčený-zastupujuca lekarka mi povedala ze nech neprekrmujem dietatko😀😀, tak som sa jej spytala čo mam robit ked reve len ked je hladny-ze oklamte ho vodickou-p.ca-sama by potrebovala dve stolicky-tak som sa jej spytala ci aj ona sa klame vodičkou ak je hladná. Ostala ticho.😂😝

tinkerbell
21. jún 2020

Nerieš to, užívaj si, že máš bábätko, ono bude bábätkom iba chvíľku a veľmi rýchlo vyrastie. Ja mám už 3 deti a hovorím, že všetko si treba užiť, aj kojenie, aj nosenie, aj kočíkovanie. Je to len pár mesiacov, tak načo sa trápiť tým, že to chcem tak alebo onak. Treba sa nastaviť tak, že ja som tu pre svoje bábätko, aby som naplnila jeho potreby. Ja sa musím prispôsobiť jemu a nie ono mne. Ak chce byť na prsníku, tak nemusí to byť len kvôli hladu. Chce byť so svojou matkou, s ktorou bolo 9 mesiacov spojené. Dojčenie nie je len kŕmenie. Po 2. mesiaci začne bábätko dlhsie spať v noci a cez deň bude častejšie hore a tie 2 mesiace veľmi rýchlo ubehnú, takže ani nestojí za to rozmýšľať nad takými blbosťami. A určite by som si zavolala laktačnú poradkyňu, aby zhodnotila, či bábätko dostatočne pije, či je správne prisaté (správne prisatie nebolí) a či nemá nejaký problém, napr. prirastenú uzdičku.

korytnacka7
21. jún 2020

Mam 7-dnove dieta, plne dojcene. Pokial mas mlieko rozbehnute, nie je dovod dieta prikladat jazde 2hodiny. Pokial sa naje dosyta, bude spat 3-4hodiny. Ako zo seba nespravit dudel?? Tym, ze mu ten dudel das. Laktaciu ani prisatie to nijak neovplyvni!! Ma silny savy reflex, ako moje vsetky 3 deti- proste ten dudlik potrebuju a vobec z toho nemaj obavy!! Chuda, drzat ho bdele 4hodiny, len aby nemalo dudel? Vravim, mam tretie, plne dojcene. Predoslych som kojila 2 roky a dudliky mali.... nema to nic spolocne. Takze fakt bez obav!! Ked sa preberie zo spanku, dudlik vam zachrani spanok milionkrat!! Nerobte dudlik zo seba, tak sa fungovat neda...

evittam
21. jún 2020

@korytnacka7 Toto tu ani nepis.😀😉

tinkerbell
21. jún 2020

@korytnacka7 každé dieťa je iné môj druhý syn spal max. 1 hodinu, a potom som ho musela nakojiť, inak by reval stále, tak som kojila pri každom plači (dojčenie na požiadanie). Od 2. mesiaca však prespal celú noc, na kojenie sa budil až o 5.ráno apotom ešte zaspal. Teraz mám dcéru a tá sa od narodenia nakojila a spala 3 hodiny. Ja som nechápala, ale fakt je každé bábätko iné.

mmoni89
21. jún 2020

Mam 3deti, najmenší má 10 mesiacov. Všetci 3ja sa na začiatku vedela kojili.Boli dní keď menej a niekedy som mala pocit že celé dni len kojim a nossom na rukách. No na tvorbu mlieka to veľmi pomohlo. 11 dní je ešte maličké bábätko to naozaj potrebuje cítiť maminku. Neboj ono sa to po 600nedeli-3 mesiacoch upraví a bude lepšie. Naši cumel odmietali a tiež sa nedali ľahko utisit, no veľmi mi pomohla šatka a nosiť. Nas zas teraz trápia zuby takže tiež ho Veľa kojim. Aj bradavky si zvyknú neboj. Začiatky sú vždy náročné no nájdete si režim neboj.držím palce

tinkerbell
21. jún 2020

@korytnacka7 moja švagriná má zase taký problém, že vždy keď malému v noci vypadne dudel z pusy, tak začne revat. Aj 20x za noc. Každé bábo je iné a matka si musí nájsť svoj spôsob, čo im najviac vyhovuje. Musí počúvať v prvom rade potreby svojho dieťatka a nie iné mamičky.

tinkerbell
21. jún 2020

@mmoni89 hej, nosenie v šatke neskutočne pomáha.

mmoni89
21. jún 2020

@tinkerbell presne tiez poznám mamičky čo stávajú V noci kvôli cumliku tak to tiež asi nieje vyhra si myslím 😊

autor
21. jún 2020

dakujem vsetkym. no.cu nas je to takto babo dudel viac menej odmieta. ked je hore vue byt polhodinky napr bdele a len byt s nami inakcpoplackava a stale sa chce kojit. spinka max 2.5hodky pokial nie je nastopane nutrilonom. co som urobila vcera lebo plakalo a bolo hore az 6hodin citila som se ma stale hlad. rano sa potom nakojilo a zaspalo. skusame aj spievat/,dudel/white noise. tapkat po zadocku. nosit. fit lopta. s nosenim sme este opatrni potrebujeme najprv zelenu od ortopeda je mozne ze tam bude niecoctreba riesit. no. takze tak. som nestastna ked je hore v noci naor 2-3hodiny nie a nie zaspat a place... inak je to asi ok. ked lezim pri nej a odpojim ju od prsa tak place. v utorok k nam pride laktacna druhykrat. uvidime co vymyslime. mlieko mi tecie tak snad ma dost teda okrem apetitu v noci vtedy nema zjavne

monuska1234
21. jún 2020

Ahoj,nieco podobne som zazivala s prvorodenou,stale bola na prsniku,ked nespala...uz som bola na nervy,ked sa prisala na chrastave bradavky,az mi malicky na nohach vykrucalo od bolesti...bola ozaj velka ,,zavislacka",velmi kontaktna,pediatricka ma vsak upokojila,ze sa to zlepsi po sestonedeli a mala pravdu...sice sa mala dost kojila aj potom,ale uz to zdaleka nebol taky hard-core ako pri sestonedeli 😀 cumel odmietala uplne...pri druhom tehotenstve som mala strach,aby druhorodena dcera nebola tak isto kontaktna,nastastie je v tomto pravy opak,napapa sa a pusti 🙂 cumel by aj brala,ale ja som jej ho zrusila po 2 dnoch,akonahle jej vypadol,bola hore,a kedze mi spi celu noc,max s jednym zobudenim okolo 4 rana,tak som nedavala,aby som nepokazila spanok...mozno som ti prilis neporadila,ale ja mam takuto skusenost 🙂 tak verim,ze aj u vas sa to vsetko zlepsi po sestonedeli 🍀 a inak suhlasim s babami,satka a nosic,super vec 🙂