Ako sa nestať cumlíkom pre 10 dňové dieťa?
ahojte. isto tu bude bilion nazorov. mam 10dnove prvorodena. uz je4hodiny hore. z toho aspon 2.5hodky striedavo na prsnikoch. stale nie a nie zaspat. stale hlada prsnik ako babo zraloka. pritom je polozaspata ale ak ho aj pusti tak co sa stalo raz tak zas ho hlada... ako vlastne uspat dieta ked idealny scenar polhodka/hodka dojcenia a potom spanok nefunguje?? ako ho nenaucit na prsnik/na nosenie na rukach/na kocikovsnie?
@elementissa tak bud rada ze si mala take poslusne dieta,ale tu asi si nexazila ked je dieta drazdive,vsetkym by som vam dopriala co ste mali takych,malych tutkov ze kde ma posadia tam budem.Aj s tou radou o tej postielke dobra rada pre kludne deti,pre drazdive uplne nepouzitelna rada.
kee decko raz ma plytky spanok tak skratka tam nezaspi alebo taspi na 15' a mozes zasa uspavat
@daganov ahoj našla som túto debatu až teraz a pomaly to riešim aj keď mám ešte čas.. ale pri malej som mala tiež prsia aj na jedlo aj na dudlanie a nikam som sa nemohla ani pohnúť... Teraz by som to rada zmenila a moja otázka znie, keď budem po kojeni používať cumel nezničím kojenie? Niekde som počula že cumel dudlú inak ako prsník..
@wera_ga ťažko povedať, moje dieťa cumel malo, ale len na zaspávanie, občas na ukľudnenie, teda ozaj málo a kojenie som nezničila, ale niektoré maminy tvrdia opak. Neviem ale, či ich deti mali cumel len ako súčasť rituálu pred spaním, alebo v puse po celý deň aj noc, to ti musia odpovedať iné.
@wera_ga neznucis,preco by si mala?Otazka ale je ci vibec bude chciet cumel.
@wera_ga prečítaj si tu, prečo cumlík nie je vhodný: https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/c...
@majah212 súhlasím s tebou,že nie je stanovený čas ,že za koľko sa novorodenec naje.ale 2a Pol hodiny určite nie je bežná záležitosť.to už je masaker pre matku.ja som tiež kojila na požiadanie,žiadnu laktačnu' som nemala a nemyslím,že je nutná. prvorodené dieťa kt má len 10 dní,to je presne len o tom,že aj matka aj dieťa si ešte stále hľadajú ten správny spôsob a správne trvanie kojenia.naucia sa jedna pri druhej
@tinkerbell hmmm, tak u nás sa nič z toho nepotvrdilo, ani u mojej švagrinej, teda u jedného, druhý cumel nemal.Nie všetko, čo sa píše na mamile je aj v skutočnosti tak
Toto je veľmi náročné obdobie a ťažko sa tu radí. Ako mamina troch dlhodobo dojčených detí ti však viem povedať len jedno.Dieta si prsník nikdy nepýta pre nic za nič.ak dudluje a stale hlada, treba sa spojiť s laktacnou poradkyňou a mozno poopraviť techniku dojcenia alebo len den dva vydržať, kym sa zvýši tvorba mlieka. My sme si prešli obdobiami s dudlovanim, aj bez. Niektoré dni boli deti celý deň na prsniku, ale vždy to bolo len vtedy, keď mi kolisala tvorba mlieka.potom sa to zmenilo, mlieko sa zvysili a oni sa napapali a odpojili. A zasada: vždy, keď je takéto malinké dieťa nespokojné, treba mu ponúknuť prsník. Vždy! Nerozmaznas ho, nenaucis na nič zlé, to sú hlúposti a takéto zastaralé nazory vedú k tomu, ze dieťa zacne odmietať prsník. Prajem vela trpezlivosti.
to babo ma iba 10 dni, to co popisujes suvisi s materstvom. Moja prvorodena nespala vobec iba na mne, druhorodena spala iba v satke. Ale iste na tvojom mieste by som ju okupala v cistci. Nemala si tam vela navstev, ludi, ktori sa prisli pozerat na babo etc.? Okup ju v cistci, hrst cistca na liter a pol vody povaris 3 minuty vyluhujes aj pol hodinu a das vychladnut precedis a s tym jej poutieras tvaricku telicko ... a nebude na tebe visiet 🙂 ale v klude zaspi, to ze chce byt stale pri tebe, je znak ze ju nieco rozrusilo a neciti sa byt v bezpeci ... u teba v bezpeci je chce ta citit ...

to mas ok hodka cucka,hidja spanok,casim prejde na 4-3-2-1spanky cez den,niektore deti spia viacej ine menej,mne tiez raz 10tyz dcera spala cez den len jednu hidinu a zvysik dna na fitlopte.Kazdu hodinu kojit este chcem uprednit lebo sa dieta zasyti ,nie ako kee mas napr mene mlieka a kebyze ho nechas 3h bez hrdla potom by sa sice nakojilo ale tych 90ml co mas v prsniku priklad by mu nestacilo na 3hALe ked si kazdy hidinu da,tak sa zasyti,nevyhladnevtsk,tiezvtu ked kazdu hidinu si nieco divnes nemas taky hoad ako kef nejes pol dna;)