Ako spustiť laktáciu po pôrode, keď je dieťatko v inkubátore?
Mamičky poraďte mi. Rodila som prirodzene ale veľmi chorá s antibiotikami. Dieťatko ma tiež zvýšené CRP je v inkubatore a dostáva ATB cez žilu. Nemôžem dieťatko prikladat, povedali že si mám odsávať len. Ale som druhý deň po pôrode a mne nič nejde.Odsávam pravidelne každé 2 hodinky. No stále naprázdno. Veľmi ma to frustruje že vo fľaštičke nie je ani len pár kvapiek kolostrum, nič. Neviem čo robiť aby sa mliecko spustilo. Dávam si aj senovku, aj hroznovu štavu
@anonym_autor
mne poradili pri odsavani byt pri nom a ked bol na atb tak pokojne pozerat jeho fotky 🙂. Zabralo. No ja som aj prikladala ale bol to boj. Nesal riadne. Asi ten druhy treti den sa to rozbehli. Pred odsavanim skus teplu sprchu a masirovat prsia a bradavky.
Mali ti dat nejake nosene oblecenie tvojho babatka, aby si to ovonala, plus fotku a takto odsavat . My sme to takto robili na operacnej porodnici, ked mamicky nemohli dojcit, ale si odsavali mlieko.
Hlavne klud. I ked je to narocne. Aj psychika ovplyvnuje dojcenie. Mne sa povacsine mlieko spustilo na 3-4. Den.
Mne sa spustilo az na nejaky stvrty den, mne sa maly ani neprisaval, od 3.dna bola na JIS a tiez mal ATB, neskor mu davali uz ustami, takze bol so mnou uz na izbe. Ale stale sa neprisaval, len s klobucikmi troska. Ono to pojde, neboj.
@anonym_autor odsavaj a odsavaj, keď si dva dni po porode tak možno až zajtra večer sa spustí mliecko. 💙
A to je nejaké predcasniatko, že by si ho nemohla normálne dojčiť? Ak nie, podľa mňa by to len všetkým prospelo
Však akurát to kolostrum a tvoje protilátky naj pre zdravie.
Aky majú dôvod?

@anonym_autor klud, spusti sa ti mlieko. Ked sa dietatko prisaje. Teraz len skusaj, masiruj, odstrekavaj, aby si nemala zapal. Hlavne sa dajte dokopy.