icon

Ako u vás prebiehalo odstavenie od dojčenia?

20. feb 2023

Dobrý deň, ako u vás prebiehalo odstavenie od kojenia, ďakujem.

petamich
20. feb 2023

co zavedeny prikrm to minus jedno kojenie, potom sme pred spanim zacali davat UM (budil sa v noci 1024x), MM mal rano a 2x v noci, potom sme zrusili rano, uz mal len 2x v noci a po par dnoch sa mi len hral s prsom a uz sa nechcel prisat 🤷‍♀️ hotovo a toto cele trvalo asi dva tyzdne (odkedy mal uz iba vecer + 2 v noci), odstavil sa mal 1 rok

janka_266
20. feb 2023

Pár večerov som sa tvárila, že skracujeme dĺžku. Následne som večer nedala. Trochu pomrncal a bolo vybavené.

lely1234
20. feb 2023

Od nastavenia prikrmov stále sme jedno kojenie vynechali. Obed kojenie šlo preč, po niekoľko týždňov olovrant a kojenie preč, tak desiata večera a raňajky postupne a do 11 mesiacov bol odstavený od mlieka. Zbytočne je nahradzovat umelým ak máš svojho dostatok a je to vždy lepšie 🙂

mamamasama
20. feb 2023

Vynechavaj jedno kojenie.U mna to slo vzdy akosi samo

bolarazjedna
20. feb 2023

@petamich
@lely1234
Baby prosím vás, kedy ste považovali prikrm za zavedený? Môj syn má 7,5 mesiaca, tiež by som do roka chcela postupne odstaviť. Na obed a večeru zje okolo 100g, ale čítam, že plná porcia je 200g prikrmu, tak neviem. Ja mu ešte po obede, večeri ponúknem aj MM, po večeri ale už väčšinou nechce. Keď ste vynechali mlieko(nahradili prikrmom) , dali ste už len vodu, čaj? Nebude takto dehydratovany? Lebo môj nevypije ani 100ml vody denne, a z toho polovicu vyleje-vypluje, tak preto sa obávam úplne zrušiť mlieko na obed a veceru. Koľko vody ste dávali vy?

martinka13
20. feb 2023

Dcéra začala štrajkovať cca v 8 mesiacoch. Tak som to nesilila. Dala som fľašu, už bola na príkrmoch. Takže vlastne zo dňa na deň.

lely1234
20. feb 2023

@bolarazjedna bolo to tri roky dozadu veľmi už nepamätám gramáž jedla ale moze byť tak ako si napísala mala som digitálnu váhu kde som sledovala gramaz postupne už od oka keďže s vedela koľko cca zje 🙂 príkrm závedeny som považovala asi na tretí deň od zavedenia čiže šli sme.prve dva dní trošku napríklad zemiaku plus kojenie a keďže žiadna alergia na tretí deň sme.sli už plnunporciu bez mlieka a tým pádom prvé kojenie bolo odstavené. Nám to šlo NASTASTIE bez problémov.
S vodou sme mali aj my problém co pamätám. Syn mi vodu odmietal jediné čo vypil boli granulovane čaje Sunar :D nebola som z toho nadšená a držalo mu to aj dosť dlho nejak do roka a pol vodu bolo problém do neho dostať takže sme šli čaje. Potom prišlo leto zlom a teraz napríklad nevypije okrem sem tam dzusa nič okrem vody :D

vilma7
20. feb 2023

Ja som odstavila na jeden šup a potom jednoducho nedala.

petamich
20. feb 2023

@bolarazjedna no nas sa velmi rychlo rozjedol a aj sme s prikrmom zacinalo skor, lebo extra priberal 😵‍💫 on vtedy jedol na ranajky kasu 100-120 ml, na desiatu nejake ovocie/kapsicku, na obed spraskal 200g cohosi, na olovrant mal jogurt/kasu 100-120ml a potom vecer to mlieko 210 (to inak pije do dnes), caj mi nechce, pije iba vodu, podla mna ti uz dost je a ak bude hladny, zje viac, to uz som sa naucila, ze od hladu nezomrie, obcas len kvalitne vymysla 😁 s vodou mi pomohlo, ze som nasla flasu, z ktorej vedel pit v akejkolvek polohe s drziakmi (antigravity sa to vola, napr. bbox, mava aj Pepco ale najradsej ma z Ali), rozmiestnila som aj 3 flase po byte, casto ponukala a rozpil sa ale teda caj, dzus, nic nechce len cisti vodu (co sa tesim)

basulaak
21. feb 2023

Cez den uz nedostaval, len na spanok a v noci. Vek 21 mes. A ked ma dlhodobo budil v noci 3-4x a ja som neprestavala zurit mi manzel navrhol, ze mi pomoze odstavit. Zacal s nim spavat on, prva noc velikanske place lebo mamy niet. A dalsiu noc lepsie a takto to slo a uz je tomu asi 10 dni a moje dieta, zavislak zrazu spi priam celu noc. Cez den zacal lepsie jest, viac veci skusa. Najlepsie rozhodnutie.

matkahelka
21. feb 2023

@bolarazjedna 200g prikrmu? pre ake stare dieta? moja ma 14 mesiacov, zjedla by aj krokodila, ak by bol dobre mixnuty (nema zuby), ale 200g prikrmu naraz neda, to by sa hned dogrcala, sak to je na objem brutal vela podla mna. cca 150g zje.

matkahelka
21. feb 2023

od nocneho dojcenia som odstavila v 6mes.lebo som bola ako zombie a nevladala som cez den fungovat. od denneho, ako baby pisu, s kazdym prikrmom. davala som len sem-tam cucnut medzi prikrmami kvoli pitnemu rezimu, lebo mi vodu odmietala.nakoniec som sa pred mesiacom nas*ala, odstavila som uplne a zrazu jej je aj voda dobra.

autor
21. feb 2023

@basulaak toto ma zaujímalo ma najviac, ja malú kojim už len v noci ale budime sa snáď 20 x len mám hrôzu ako ju inak odstaviť.

basulaak
21. feb 2023

Ako fakt ak ti mozem odporucit seknut s tym. Poziadaj manzela o pomoc. Na mna sa ten moj uz nedokazal pozerat, ja som uz zurila jak tigrica v klietke ked sa siel na mna maly prisat. Kojil sa ako novorodenec kazdych par hod za noc. Neunosne. A citim velku zmenu k lepsiemu. Drz sa 👍

autor
21. feb 2023

@basulaak on sa aj ponúkol že pomôže ale aj tak mám z toho strach no aby ju neprilahol a tak ale už som skúšala možné nemožné prečo nespime a vychádza mi z toho už len to kojenie, má 17 🌙 takže bez MM by už mohla byť.

nika2406
21. feb 2023

Ahojte, ja mam podobný problem. Maly ma 2 roky a v noci sa stale budi. Zaspat vie iba ma prse. Ked ste odstavili, ako uspavate deti?

matkahelka
21. feb 2023

@nika2406 hladkanim a tulenim. na prso si po tyzdni ani nespomenie. len treba vydrzat tych par dni placu.

autor
21. feb 2023

@nika2406 toto aj mňa zaujíma