icon

Ako ukončiť laktáciu rýchlo kvôli zdravotným problémom?

lenkitapeldova
13. júl 2026

Prosim vas kvoli mojim zdravotnym problemom musim urgentne prestat kojit, maly ma 16mesiacov. Poradte mi ako to ukoncit co najrychlejsie.. dakujem

martinka13
13. júl 2026

Ľadové obklady niekoľko krát denne. Hlavne v čase keď máš pocit, že sa psia nalievajú. Ja som si ich aj viazala elastickým obväzom asi 3 dni.

anonym_68bea1
13. júl 2026

Znížiť pitnyrezim. Dobrý je aj salviovy čaj.
Ak bolia prsia tak odstriekat mlieko ale len kvôli pocitu uvoľnenia, nie úplne všetko

Inak gyn. ti vie predpísať lieky na ukončenie laktácie. Ak potrebuješ rýchlo ukončiť dojčenie tak zavolaj gyn

lenkitapeldova
autor
13. júl 2026
@anonym_68bea1

Znížiť pitnyrezim. Dobrý je aj salviovy čaj.
Ak bolia prsia tak odstriekat mlieko ale len kvôli pocitu uvoľnenia, nie úplne všetko

Inak gyn. ti vie predpísať lieky na ukončenie laktácie. Ak potrebuješ rýchlo ukončiť dojčenie tak zavolaj gyn

@anonym_68bea1 ano ale citala som niekde,ze tie lieky su totalne svinstvo. A gynekologicku mam na dovolenke tak sa neviem s nou ani spojit...

sweet20
13. júl 2026
@lenkitapeldova

@anonym_68bea1 ano ale citala som niekde,ze tie lieky su totalne svinstvo. A gynekologicku mam na dovolenke tak sa neviem s nou ani spojit...

@lenkitapeldova gyn. Niekto zastupuje

anonym_5710ab
13. júl 2026

Ja mám skúsenosť s liekmi na zastavenie laktacie a mne znich bolo tak zle, že som nemohla ani vstať bez toho aby sa mi nezahmlelo pred očami 🫣

luciella
13. júl 2026

Nepotrebuješ lieky, stačí si stiahnuť prsia obväzom, a piť salviovy čaj.
Ak budú prsia naliate, naozaj pomáha kapustny list.
A to najdôležitejšie, byť pri bábätku, povedať že už mliečko nie je. Bude plakať, ale netreba odchádzať,maminku potrebuje. Držím palce 👍

ludmilka2407
13. júl 2026

Homeopatika ricinus communis su aj na zastavenie laktacie

anonym_1995b5
13. júl 2026

@lenkitapeldova aké máš zdr.problemy,ak to nie je tajné?

mandzula
13. júl 2026

Skusila som zvazovanie, nepomohlo, dostala som zapal prsnikov, pomohlo az odsanie mlieka a Medocriptine. Ano, bolo mi z neho zle, ale bolo to vzdy lepsie ako bolest zapalenych prs.

anonym_14e03a
13. júl 2026

Tiez som musela odstavit v tomto veku kvoli zdravotnym problemom. Pila som parkrat na den salviovy caj a inak nic. Akurat som si teda asi 3 dni po sebe odsala prsia odsavackou - ked som citila, ze je to uz moc naliate, odsala som do ulavy (fakt len nech sa ulavi, viac nie) a do tyzdna bolo po mlieku. A to som kojila asi 5x denne predtym.

lenkitapeldova
autor
Autor odpoveď zmazal