icon

Ako úspešne odstaviť dieťa od nočného dojčenia?

natalka2230
1. feb 2025

Ahojte, mojej dcérke sa blízia 3roky bude mať v marci, už týždeň cez deň nedojcim to zvláda super, ale cez noc to je hrozné je zvyknutá počas noci sa zobudiť 2-3x a vždy si pýta len cece.... Plače a plače... Poraďte mi prosím ako to už ukončím aj v noci, niekedy dám aj do kocika nech zaspí, ale nepomáha to ved od narodenia je tak zvyknutá pri zaspavani... Cez deň to pochopila ze nedám a hotovo. Ale priateľ stáva do prace, syn do školy a silno plače a chcem aby bola ticho tak jej ho dám.. Viem moja chyba ale keď ste si S týmto niektorá prešli tak ako ďalej 😊😂 ďakujem vopred za každú radu

pe_mi
1. feb 2025

@natalka2230 ahoj,obviaž si prsia, že máš bolačku a nedá sa.nebude sa vedieť k nim dostať.a povedz ,že ujo doktor šla maminke také lieky a ju by bolelo bruško .samozrejme v rámci veku,aby to pochopila

domka222
1. feb 2025

Nedať, nič iné. Do týždňa plač prejde

riskoh
1. feb 2025

U nas pomohlo len to, ze som dala syna na vikend rodine. Zvladol na ma jednotku, odvtedy je s nocnym kojenim pokoj

svetlonos
1. feb 2025

@natalka2230
chod na ttyzden k mame alebo do penziónu, len na tie noci. Alebo zrovna pri nej nechaj spat tu mamu.
Ja som to tak ruesila s prvym ked mal cca 2,2 roka. Práve toho nočného odstavenie som sa obávala koli muzovi. Maly by ho budil. Tiez som uvazovala nad tým penziónom 🫣 A stal sa zázrak. Odstavili som ho aj hlavne od kojenia pred zaslaním, po tyzdni sa odstavil sam od seba aj cez noc. Inak by som fakt aspom na tri dni sla do hotela akebo skôr teda muz.

rozovykon
1. feb 2025

@natalka2230 u nas to bolo tak že nočným kojenim sa dojčenie končilo, tiež pil 3 x potom 2 x potom prespal celu noc, mne to nevadilo nakoniec sa odstavil sam.

colsami
1. feb 2025

Nedat. Proste ak povolis, nikdy to nepochopi, preco by aj, ked skor ci neskor dostane co chce. Naplanuj zaciatok na piatkovu noc, mas dve noci kedy nejdu do skoly a do prace, ak bude plakat v noci, oni dospia cez den.
Vsetky rady su zbytocne, ak nakoniec popustis a das. Ale to vies aj sama. Vela stastia.

natalka2230
autor
1. feb 2025

@pe_mi no to by nebol zlý nápad obviazať vyskúšam od zajtra nenasla som obväz 😊 @svetlonos ked nepomôže vyskúšam teda babku nejak presvedčiť ci by mohla ostať u nich cez noc. Len oni sú taký že zaplace nebudú si moc radi a donesú mi ju 😂 dcérka je zvyknutá len pri mne kvôli dojceniu nikde ani neostáva sama co by pomohlo aj mne odreagovať sa niekde už by bol najväčší čas 😂

natalka2230
autor
1. feb 2025

@rozovykon keby prespi celú noc to by bolo najlepšie 🙏

natalka2230
autor
1. feb 2025

@colsami máš pravdu.. Ved je už veľká a naozaj rozumná je, musíme to nejak dat🙏... Po pravde mam toho už dosť aj ja sa chcem vyspať konečne a ďakujem 😊😊

domak2
1. feb 2025

@natalka2230 môj už mal cez tri roky, dlho som mu o tom rozpravala dopredu, že už je veľký a stačí. Prvá noc bola hrozná, druhá lepšia a potom už úplne v pohode.

nikasmile
1. feb 2025

@domka222 súhlasím.

anketkarka
1. feb 2025

@natalka2230 skúsila si dať piť čistú vodu? Pýta si a nechápe, že 3 roky dostala a teraz zrazu nedostane. Poučenie pre ostatné, že sa dieťa na prsníku neuspáva, ak nechcem zažívať toto. Trojročné dieťa už dávno papá bežnú stravu a určite sa nebudí v noci hladom, ale absťákom. Každé dieťa má právo na pokojný spánok nebudené nutkavým pocitom cucnúť si, lebo mu mamka vytvorila závislosť a teraz chce od neho, aby neplakalo, keď ho to raz tak naučila. Prepáč, prajem veľa síl. Toto som napísala pre ostatné maminky, ktoré do toho ešte nespadli a majú šancu sa poučiť na cudzej chybe a nie vlastnej. Stačí pochopiť, že to robíš pre pokojný spánok dieťaťa, aby sa nestalo závislé na cucaní prsníka a budilo sa v absťákoch.

majlo1234
1. feb 2025

@anketkarka absolutne nesuhlasum, dojcenie je najlepsia najlepsia vec na uspavanie, pokial funguje. a to porovnavam svoje dve deti, dcera nedokaze na prse zaspavat, uz osem mesiacov ju barsjako uspavam a je to na hovno. Syn mi od narodenia zaspaval pri dojceni, je to extremne pohodlne poleziacky, a cca v 2,5 roka som ho odstavila zo dna na den v podstate uplne bez placu.

Autorka, mozno este potrebuje dcera trochu casu. Skus jej casto vysvetlovat, dvojrocna uz neni uplne hlupucka aby neporozumela, co jej hovoris. Ja som aa naprikld chcela uz proste vyspat, mlieko som uz skoro nemala, aj mi to uz bolo velmi neprijemne. Tak som to synovi hovorila zaroven s tym, ze na uspavanie mu dam, ale v noci(potme) mu uz proste nedam. A bolo. A tiez som to odkladala dlho a mozno som aj dobre urobila, vyhli sme sa hysakom. Muz s nim odmietol ostat sam, moja mama rezolutne vyhlasila, ze v ziadnom pripade😀

domak2
2. feb 2025

@anketkarka prepac ale to co za pocity tu projektujes? Niektoré deti sa bežne v noci budia aj keď nie sú kojene. Ja to beriem ako veľké plus, že som mala tu možnosť, su oveľa horšie závislosti.

orini
4. feb 2025

@anketkarka tiez nesuhlasim s tvojim vyjadrenim

euka210
9. feb 2025

@natalka2230 vysvetlila som ze boli, dr.zalepil, aj som ukazala...v takom veku uz ppchopil.
Pri mladsich len ze spali s manzelom, inak to neslo.

natalka2230
autor
9. mar 2025

Ahojte. No nepomohlo nič co ste písali 😅 nakoniec som dala ocot okolo prsníka síce som smrdela aj malej to smrdelo ze sa ku mne ani nepriblizila😅. Povedala som jej ze sa mi pokazilo mliečko a už krásne spinká bez mliečka a zobudí sa tak jeden krát 👍👍🙏 ešte čakať kým prespi celú noc