icon

Ako zastavím laktáciu bez liekov?

lucka1989
25. feb 2011

Ale bez liekov pretoze berem antidepresiva a neodporuca sa brat tieto lieky spolu s liekmy na zastavenie laktacie.nekojim uz dva mesiace no mlieko mam stale ale prsniky sa mi neplnia

sunea
25. feb 2011

Kup si šalviu a rob si tak 2-3 šálky čaju denne. Mlieko može byť v prsníkoch ešte aj pol roka po ukončení kojenia.

nanulik
25. feb 2011

vyskúšaj homeopatiká

benne
25. feb 2011

Ak ti to nerobí nejaké bolesti, tak to odoznie samo

aliska19
25. feb 2011

Ahojko pre istotu môžeš zavolať laktačnej poradkyni, ktoré majú tel.číslo napr. v časopise dieťa pre daný región. Ona ti poradí, že máš napr. obmedziť tekutiny a previazať si prsia, ale radšej sa poraď s ňou. Ja tiež už 6 mes.,nekojím a mlieko sa mi dlho tvorilo a dodnes mi ešte trocha ide🙂)ale mám kamarátky, ktoré tento problém vôbec nemali a mlieko im odišlo hneď ..asi je to individuálne🙂

opica
26. feb 2011

ahoj,
ja som mala mlieko velmi dlho po odstaveni dietata.
ked som bola na prehliadke u lekara, tak mi na to dal bromokryptin. uz nikdy viac, po 2 tbl. som myslela, ze sa zblaznim,ake strasne neziaduce ucinky som mala.
takze som tiez skusala tri razy dene pit salviu.
u mna to bolo aj s tym,ze som chcela znovu otehotniet a laktacia moze posobit ako antikoncepcia.
takze som to neriesili, brala com aj homeopatika,ale to tiez nula bodov.
potom som otehotnela a este donedavna, ked som skusala, tak mi slo mlieko.
teraz som v 19.tt a uz mlieko nemam.
proste to podla mna neries, ak ta to nejak velmi neobmedzuje. proste mas vyssiu hladinu prolaktinu a teda sa ti tvori mlieko.

dulkagabulka
26. feb 2011

na tvojom mieste by som pila 2- 3x denne šalviovy čaj, mozeš striedat i s matovým..obe bylinky znižuju laktáciu..no šalvia viac...tiež si možeš robit šalviove obklady /z čajových sáčkov/ alebo obklady zo zelenych kapustných listov...a skusila by som homeopatika...
inak ja som mala mlieko este velmi dlho po ukonceni dojcenia..akosi to postupne preslo samo

kamajka
26. feb 2011

studený obklad .... kamoška prestala dojčiť pred 3 týždňami, po takomto obklade mlieko kaput