icon

Ako zastaviť tvorbu mlieka?

10. feb 2022

Mamičky, prosím o radu, dcérku 7,5 mes. kojím už iba 1x denne - večer, ale rada by som to už ukončila. Cítim, že mlieka je už málo, ale vždy sa mi cez deň vytvorí toľko, že večer mám prsia naliate a boľavé, tak ju zvyknem nakojiť. Ako úplne zastaviť tvorbu mlieka? Odsať iba do úľavy?

ikonica
•
10. feb 2022

Skus homeopatikum ricinus comunis a salviovy caj... Ja som do 3 dni od odstavenia mala pokoj... Odstriekat som musela len prvy den...

katie253
•
10. feb 2022

Obviazať prsia na tesno obväzom širokým, deň aj noc, aspoň na dva týždne. Môže ti aj gynekológ predpísať lieky na zastavenie laktácie.

malicka_mysicka
•
10. feb 2022

ja som pri prvom musela v roku odstavit. nebrala som ziadne lieky. prvy tyzden som zredukovala kojenie na vecerne. potom druhy tyzden drobny problemik, babo pred spanim mliecko asi bude chciet, tak nech s nim vecer radsej ide spinkat tatko. ja som si potom v sprche trosku odstrekla ale nie tolko ako by vypilo babo. len tak, aby ma neboleli prsia. trvalo to tyzden. pila som matovy caj. ani som sa neviazala. uplna pohoda. a to som mala vela mlieka (rozumej aj dve deti by som odkojila). telo sa prisposobi len to chce cas.

marienkakf
•
10. feb 2022

Homeopatikum ricinus communis vo vyššej potenciu, nízke sú naopak na podporu tvorby mlieka.

essenceee
•
19. feb 2022

tak nezastavuj, ale odsavaj a davaj pit dietatku, potom kde mliečko mat nebudeš, tak davaj umele mliečko