icon

Ako zlepšiť laktáciu po dvoch mesiacoch dojčenia?

9. júl 2026

Ahojte maminy, podarilo sa niekomu zlepsit laktaciu po 2 mesiacoch dojcenia, ale babenko sa dobre neprisava resp. pije malicko preto dostava vacsinu casu dokrmy, odsavanie bolo zatial malo asi 2x za den, raz odsajem 130ml, raz 60ml, to mu tiez pocas dna davam z flasky, len neviem ci by sa mi este podarilo zachranit dojcenie

anonym_09ed30
9. júl 2026

No, idealne je u maleho babatka prikladanie (alebo odsavanie) aj kazde 2-3 hodiny. Ak len 2 xd, a predpokladam ze v noci nic, veru necakala by som na zazrak s rozbehnutim. Uz by som sa po 2 mesiacoch na to vykaslala, ked je babo spokojne a funguje pekne na UM 😉

fok
9. júl 2026

@anonym_autor ja som pridala benedikt a senovku a veľa tekutin. A začala som odsávať. Laktaciu sa mi podarilo rozbehnúť odsavala som pre dve bábätka 🙂
Každé 3 hodiny a raz v noci. Až do 8 mesiacov potom som prestala lebo som otehotnela 🙂

autor
Včera o 12:23
@fok

@anonym_autor ja som pridala benedikt a senovku a veľa tekutin. A začala som odsávať. Laktaciu sa mi podarilo rozbehnúť odsavala som pre dve bábätka 🙂
Každé 3 hodiny a raz v noci. Až do 8 mesiacov potom som prestala lebo som otehotnela 🙂

@fok a islo vam to az po 2 mesiacoch? a po tom co babatko uz bolo navyknute na flasu?