icon

Ako znovu rozbehnúť tvorbu mlieka?

mariska1989
4. jún 2020

Pár dní mi drobâtko zlé spalo bolo nervózne do toho som nič nestihala lebo som chystala dcére oslavu tak som siahla po UM po celý deň a aj v noci ..spravila som veľkú chybu lebo teraz mám fakt máličko mlieka ledva možno 20 ml dokopy ..ako si mám pomôcť??? Kojila som cez klobučik lebo štrajkovala na 5 deň tak to bola zachrana...čo mám jesť .poprípade či je niečo v lekarni na to????

Strana
z2
tinkerbell
22. jún 2020

@mariska1989 určite si kúp tu cievku, hneď aj 3 zajtra

mariska1989
autor
22. jún 2020

@tinkerbell no zajtra hneď ako zaveziem deti do školy a škôlky rovno do mesta do lekárne a hneď kupujem .za pokus to stojí .popravde som nemala čas kuknúť ako dietá naučiť na tú cievku.ale už viem 😊 ďakujem za link 🙏😍si zlatá

mariska1989
autor
22. jún 2020

@tinkerbell a ako to potom opucujem od toho mlieka ? Asi ja potiahnem ústami vodu teplu cez to že ?

tinkerbell
22. jún 2020

@mariska1989 áno ústami som potiahla a potom celé pod tečúcou vodou umyla a dá sa aj vyvariť. Určite to skús a uvidíš aj tá senovka a benedikt neskutočne pomáhajú, najskôr si daj aj 3 kapsule z každej 3x denne. Na mamila.sk tak uvádzajú. Potom postupne budeš uberať, keď už bude mlieka dosť. Ja som začínala na 10ml mlieka odsatych a hovorím, že cievka mi zachránila dojčenie. Nakoniec som syna kojila 2 roky.

tinkerbell
22. jún 2020

@mariska1989 je to trošku náročnejšie na zručnosť, treba sa naučiť s cievkou narábať, aj laktačná poradkyňa ťa to naučí, ale uvidíš potom, ako parádne bude malinke sať prsník, keď mu cez cievku potecie mlieko. Je to oveľa lepšie aj rýchlejšie ako lyžičkou. Pozri si videá a podľa toho sa nauč dokrmovať cievkou.

tinkerbell
22. jún 2020

@mariska1989 tu je link priamo na dokrmovanie cievkou

https://vimeo.com/207503100

Ale klobúčiky vôbec nemôžeš používať, zozaciatku si hneď daj cievku k bradavke, tak aby keď sa mala prisaje, tak jej hneď pôjde mlieko a ona sa naučí, že pri satí mlieko tečie z prsníka. Keď uz toto budete dobre zvládať, tak postupne budeš dávať tu cievku neskôr. Najprv sa prisaje, a potom keď už vypije mlieko z prsníka, tak vsunieš cievku.
Tú cievku, ak by nemali v lekárni, tak v zdravotníckych pomôckach budú mať určite. Ale musí to byť presne označenie CN 01, nie tá hrubšia. Mne raz predali hrubšiu a s ňou sa nedalo dokrmovať.

tinkerbell
22. jún 2020

@mariska1989 staršie deti si kojila bez problémov?

mariska1989
autor
23. jún 2020

@tinkerbell no dúfam že sa mi prisaje bez klobučíka lebo moje bradavky sú malé 🙈😀tak dúfam že to nebude problém ..no dúfam že ju u nás budú mať lebo by som musela kvôli tomu cestovať cez 30km a hneď to vyskúšam už viem ako na to cca ...no staršie som práveže dlho nie ,mladá hlúpa rýchlo som to vzdala . Povedala som si že načo budem trápiť malú a potom seba .že predsa je jednoduchšie vytiahnuť fľašu a urobiť umelé ako sa desí dať bokom a vytiahnuť prso ....ale strašne chcem túto kojit dopriať si tu chvíľu spoločnú + až má to najlepšie čo môže byť 😊

tinkerbell
23. jún 2020

@mariska1989 aj moje bradavky sú malé a v pohode ju kojím. Pozerám v tvojom profile, že aj ty máš tú najmladšiu Kiku ako ja 😊. Držím palce, ale určite kúp aj senovku a benedikt, bez toho to nepôjde. Potom daj vedieť či si zohnala cievku, a či vám to ide.

mariska1989
autor
23. jún 2020

@tinkerbell Benedikt aj senovku mám plus ricinus cievku som zohnala ..ale nechcela sa za nič pridať bez klobučíka . Pustila plač ešte horší ako keď ju včera očkovaní... Áno mám Kiku 😊

tinkerbell
23. jún 2020

@mariska1989 skúšaj to v čase, kedy ešte nie je hladná a ihneď po prebudení, keď ešte nebude úplne prebratá. Keď je spokojná, nie keď je už hladná. Tú cievku maj hneď prilozenu na bradavke. Môžeš aj prilepiť s leukoplastom. A bradavku potri s mliekom. Bylinky nasaď ihneď. Najlepšie by bolo zavolať laktačnú, nech pomôže s prisatím.

tinkerbell
23. jún 2020

@mariska1989 klobúčik vôbec nepoužívajú, absolútne, to je ako fľaša. Keď sa nebude chcieť prisat ns bradavku, tak dokŕm pomocou cievky na prste.

tinkerbell
23. jún 2020

@mariska1989 klobúčiky sú TABU, tu si prečítaj a pozri dokrmovanie s cievkou po prste https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/nazorne-ukaz...

mariska1989
autor
23. jún 2020

@tinkerbell ona nechce ani ten prst ..práveže ako som kúpila som ruky vydrhla poriadne aj necht skrátila obrusila umyla zas a medzi tým sa preberala tak hneď urobila um nachystala hadičky .palec nič. .bradavka nič a ako som dala klobúčik hneď začala cucať

tinkerbell
23. jún 2020

@mariska1989 keď nebude chcieť ani po prste, tak radšej tým pohárikom dokŕm, klobúčiky určite nie, to môžeš rovno dat fľašu. Dieťa, ktoré sa prisava na klobúčik sa vlastne vôbec neprisava. Bol to len 1. Pokus, skúšaj ďalej, daj tomu šancu, ona sa to musí opäť naučiť. A zavolaj si poradkyňu

Strana
z2