icon

Ako zvládať stres s dojčením v pôrodnici?

26. feb 2025

Zeny ako ste to zvladali v porodnici sa nestresovat ohladom kojenia. Na jednu stranu tu citam ze takemu malemu staci malicko, ze treba prikladat a ze sa to rozbehne, ze netreba hned UM tlacit, to iste aj laktacne ze je cas pocas sestonedelia to pekne rozbehnut.
Ale zaroven stresy ze co ak moc schudne kym nas pustia. Lebo s prvym synom bol presne problem ze len tak tak sa zmestil do limitu na pokles vahy aby nas pustili domov.
A teraz vsade tolko chorob, aj vela rodiciek na izbach je tu chorych takze jasne ze by som tu nechcela zostavat ani den navyse :(

evcagabi
26. feb 2025

Zaplat si nadstandard ak to porodnica ponuka

minesasubu
26. feb 2025

Ja som mala problem ze syn bol sice prisatý ale nič nepil ( neskor sme zistili že bol problem s uzdičkou) tak sme to vyriešili tak že som si odsavala a ked bol čas na krmenie tak som si bola zobrať svoje mlieko dali ho do flašky a syn vypil
v nemocnici sme boli 5 dni kvoli žltačke a moze povedať že ani raz nespomenuli UM takže sa nestresuj určite to bude fajn
hlavne veľa prikladať a mne pomohlo aj odsavanie a veľa tekutin a jedla

freepalestine
26. feb 2025

Prvy den babatku netreba vela mlieka-kolostrum, ktore vycucka bohate staci. Zaludok ma malinkaty a netreba ho tlacit UM. Po porode cim skor priloz, ak uz si kojila vies ako sa ma spravne prisat, ak nie, nastuduj si vopred - je vela YT videi. Prikladaj si babatko co najcastejsie pocas dna (an jazdj hodinu) a ked je hore - kazde 3-4hod pocas noci. Nenechaj si babo od seba zobrat, maj ho stale so sebou. Skus sa nestresovat (kahko sa mi hovori) a vedz, ze materske mlieko a kojenie je ta najprirodzenehsja vec pre dieta, nie UM.

freepalestine
26. feb 2025

a ako pise
@minesasubu
Vela jedz a pi - zbal si extra jedlo do nemocnice. Prvy tyzden sa kludne “prejedaj” zdravymi jedlami. Velmi to pomoze tvorbe mlieka. Na diety a obmedzovanie nie je cas. Tekutin aspon o liter viac ako zvyknes. Vela stastia 🧡
(Aj kazdu hodinu) malo hore byt

autor
26. feb 2025

Dakujem zeny za podporu🙂
A inak neviete ze ci to v kazdej porodnici sa musia robit skusky kojenia a zapisovat si kolko babo vypilo?

lalala94
26. feb 2025

Pozri, ak ide iba o váhu, môžeš odísť bez problémov na reverz. Mňa takto nechceli pustiť, lebo dcéra mala najprv žltačku, a potom bol zase problém vyšší úbytok váhy. Na vizite mi povedali, že tak teda spravíme skúšku dojčenia a odišli. O 10 minút som im išla zvoniť na novorodenecké, že chcem hovoriť s lekárkou. Odmietla som túto "skúšku dojčenia" (už len ten výraz mi príde mimo) a povedala som im, že chcem odísť aj s dcérou na reverz. Nerob tam prosím ťa zo seba blbca, si dvojnásobná svojprávna matka, dojčenie si rozbehneš aj sama doma a ak nie, dieťaťu dáš UM.

freepalestine
26. feb 2025

Ako mas vediet kolko babo vypilo ak kojis 🤔 Ak cika a kaka tak pije dostatocne 🤷‍♀️

@lalala94 Co je to skuska kojenia? Nerodila som na svk tak to nepoznam

michaelam2
26. feb 2025

@freepalestine to je ze babatko odvazia pred kojenim a potom po a zistia tak kolko vypilo. Ale moze to byt velmi nepresne.

lalala94
26. feb 2025

@freepalestine bábätko sa pred dojčením odváži bez perinky, bez oblečenia a potom sa znova odváži po dojčení. Detaily ti ale nenapíšem, túto aktivitu som odmietla. 😀

autor
26. feb 2025

No zeny nejdem pisat konkretnu porodnicu ale tu sme 4 na izbe kazda s papierom na nastenke v izbe cize si tie cisla vidime a kazda si zapisuje. Najviac stresujuce vam poviem je vidiet ked napriklad baba vedla vas na posteli co rodila v rovnaky den dokaze dat babatku napr 20 ml na kojenie a vy len 10 ml.
Doma chcem mat svoj klud, nemala som ani novorodecku vahu. Ale tu sa neviem dat do pohody ale dakujem za radu ohladom reverzu to som netusila ze aj na to by sa mohol vztahovat.

kitycat
27. feb 2025

Prosim ta, nestresuj sa. Nie si zoadna prvorodicka. Ved 10 ml tomu zaludku velkosti orecha uplne staci.
Co chces od spaveho novoska? 😀
Daj su cajik, dzusik, mlieko ci ci tam ponukaju... pije? Pije.