Ako zvládnuť ples a nočné kojenie?
Ahojte maminy, nemate niektora skusenosti s "kojenim a plesom"?
My sme dostali pozvanku na ples koncom januara (to bude mat maly uz 6 mesiacov), a maly je zatial v noci plne kojeny. Cez den sme uz zacali s prikrmovanim, ale v noci papa iba moje mliecko. Viete mi poradit, ako by som to mohla zvladnut (samozrejme s pomocou babky)?
Dakujem 🙂
Ja sa len bojim, ze maly nebude chciet zaspat bez mojho prsa... Cez den mi inac nezaspi a v noci to neriesim - ked sa zobudi, tak si ho prelozim k sebe do postele, napapa sa a casto spolu aj zaspime a ja sa zobudim az na to, ze je zase hladny... mozno to zbytocne riesim, ale mam trosku strach, ako to zvladneme 😖
Lotty, neboj aj ja som sa bala, my sme isli od 4 mesacneho maleho na svadbu na druhy koniec Slovenska a Luky ostal u nasich..nechala som im odstriekane mlieko (asi 13 flasiek po 130 ml) 😀 😀 a nasi mi po navrate povedali, ze nebolo lepsieho dietata....
neries to, babka si da rady
Lotty: hlavně si ověř, že ti malý bude pít z lahvičky (tedy babičce). Moje malá z lahve nepije a bez prsu by 100% neusnula, takže veškeré večerní aktivity (v podstatě i denní, protože i přes den usne jedině u prsu) si musím asi ještě na dlouho odpustit 😉 . Musíš vědět sama, jak moc je tvůj malý na tebe a prso fixovaný 😉
ahoj Lotty
my tiež ideme na ples...babka je už poučena, co a ako bude robit, mliecko uz mam namrazene...len aby bol maly zdravy a aby sme mohli ist.a presne tak ako pise Majenka vyskusaj ci ti bude pit z flasky, ja som ho jeden den nemohla kojit a prikrmovala som flaskou...lovi cumlik vobec nechytil, ale avent mu isiel lepsie...
lotty, ako píše majenka...vyskúšaj jednu noc akoby si nebola doma. odstriekaj mliečko a nech k malému v noci vstáva manžel. tak uvidíš, či to malý zvládne. určite by si sa nebavila s vedomím, že nevieš, čo sa doma deje, alebo v horšom prípade, že by ťa musela babka odvolať z plesu, lebo malý plače od hladu a nechce spinkať
lotty, ja keď som išla na ples, malý mal tiež niečo okolo polroka a bol plne kojený avšak s tým rozdielom, že on nechcel nič iné, iba prsník (Tvoj malý sa napapa aspoň z fľaše 😉 ), ale starká to s ním zvládla, dostala presné "inštrukcie" odtsriekané mlieko v sriekačke, ktorým ho dvakrát nakŕmila (ako sa dalo 😅 ), ale keď sme sa vrátili (išli sme z plesu skôr, nie až ráno 😀 ), obaja žili ( 😀 ) a spokojne spali 😉
Ak by sa jej to však nepodarilo zvlásnuť, boli sme stále na telefóne, pripravení "nabehnúť" domov a ratovať situáciu...
neboj, aj vy to zvládnete...vyskúšaj-tak ako Ti radia osatné babulky-jednu noc akoby "nebyť" doma a uvidíš, čo môžeš čakať, keď nebudeš doma naozaj... ale myslím, že s odstriekaným mliečkom z fľašky a šikovnou citlivou babkou 😅 sa nemá čo pakaziť... a nech to babka skúsi tak, že dá malému mliečko hneď ako sa začne mrviť (aby sa úplne neprebral) a možno bude jednoducho pokračovať v spánku-aj bez "pricucnutia"... 😉
určo bych UM mléko nedávala, odstříkat a zkusit dát flašku, malá si ode mě nic jinýho večer nevezme než prso, ale jak krmí babička nebo táta tak je flaška dobrá s mamčiným mlíčkem 🙂
lotty: Já studuji, takže když jedu do školy a to je na celý dne, tak normálně dopředu odsaju a zamrazím a jedu. Malé jseou 4 měsíce a zatím mi to procházelo. K prsu se pak v pohodě vrátila, dávala jsem jí pít z lahviček od Aventu, ty se prej dají kombinovat s kojením, aby si dítě nenavyklo na láhev. Jinak teď v sobotu jdu na ples, tak taky budu jednu porci osdávat a naši jí to pak ohřejov v ohřívačce a já si na plese odsaju mlíčko na záchodě 🙂
lotty: dělám to stejně jako gimik. Taky jsme přemýšleli, že bychom zašli někde na ples, a já spatřuju u nás "problém" trochu jinde... Malou v pohodě nakrmí naši, to už jsme zvládli několikrát, usne i když nejsme s ní, to už taky vyzkoušeno, protože jako gimik jezdím do školy...
Vždycky ve škole musím odsávat na záchodě, což je v pohodě, ale na plese si to nedovedu představit... jednak tam jsou sociální zařízení (teda tam, kam chceme jít) docela v ubohém stavu a je jich málo, tudíž se dlouho čeká a nedovedu si představit, jak pak kabinku zaberu na takových 20 minut... jak si svlíkám korzet... a zas ho navlíkám... to abych měla asistenci... Bez odsátí to vidím tak na 5 hodin, a když k tomu připočtu cestu, čistá doba na plese se docela smrskne a to už mi snad ani nestojí za to, abych tam byla... 😖
Ďakujem za milé rady... dúfam že to zvládneme 😉 Ja počítam, že si mlieko odsajem tesne pred odchodom z domu a potom to snáď asi do 02:00 hod zvládnem 😖 Určite vyskúšam "pokus" s nepravým odchodom z domu 🙂.
ahojte, ja som plesový typ, ale tento rok sme sa rozhodli, že nejdeme... neviem si to predstaviť zatiaľ nechať malú niekomu inému. Asi aj preto, že máme rodičov mimo BA.
lotty-ja som bola na vianocnom vecierku, ked mal maly 6 tyzdnov.....napapal sa tesne pred mojim odchodom, potom dostal UM ale o pol noci som uz bola doma, lebo mlieko mi tielko.....aj tak mi uz bolo smutno 🙂
zato teraz v decembri som bola az do pol piatej 🙂
lotty - jestli ti to pomůže, já teď nečekaně skončila v nemocnici na čtyři dny, manžel zůstal doma s malým sám - má 3 měsíce, a částečně mi ho vozil na kojení, částečně byli na sunaru - a zvládli to perfekně, hlavně, kupodivu - byl úplně hodný a dokonce usínal sám v postýlce (to jinak nehrozí, většinou usne u prsu...). No prostě jak tam nebylo mamčino prso, tak se to prostě zvládlo, ani jsem tomu nevěřila 🙂. Tak neboj.
Pomaly sa začíname pripravovať... na večeru papáme kašičku a ešte ako "zákusok" si cucne mliečko na uspanie - tak mi vydrží dlhšie spinkať. Už sa ne ten ples pomaly aj začínam tešiť 🙂 mala som aj celkom strach, že ako to zvládneme, ale po vašich odpovediach sa mi to už nezdá až také strašné. A hlavne, nebudeme ďaleko, takže ak by niečo - tak skočím domov a vyriešime 😉
ved presne tak....prinajhorsom budes musiet ist domov a prinajlepsom sa zabavis.....nic hrozne sa nemoze stat 🙂

Tak jedině odstříkat,ne?Kdyžkojíš,je zbytečné,abys dávala UM.Tak si odstříkej něco do zásoby do mrazáku a máš to.Babička pak jen rozmrazí a dá z flašky 😉