Ako zvládnuť únavu pri dojčení a starostlivosti o dieťa?
Ahojte, dojcim 18 mesacneho syna a som strasne unavená, priam nepoužiteľná, rano vstanem a mám chut spať.
Jasne, viem že to je aj spánkovou depriváciou, keďže rok a pol poriadne nespím, keďže v noci je 3-4x hore (chvalabohu, donedávna bol hore aj 10x)😃
Beriem pregnafolin 3. Viete poradit nejaké doplnky na energiu? 🤗
Načo kojíš 18m dieťa.
Takto staré dieťa už pomaly je stravu ako dospelý človek - jasné určite menej soli, korenia... ale skúšať rôzne jedlá už môže.
Večer dieťaťu dať detskú krupicu a malo by prespať už celú noc. ak nie, zaukolovať ocinka nech vstane k nemu on a dá mlieko z fľašky. Kĺudne už aj z obchodu, nemusí byť ani len UM.
Ja by som určite odstavila...moje obe deti som kojila 15m. Potom som už iba pred večernym spankom davala UM kendamil. Inak cely deň mali plnohodnotnu stravu + mliečne výrobky.
Skús železo, mne to pomáhalo. A kľudne dojčiť ďalej, čoskoro sa to zmení a dieťa ti zrazu prespí celú noc. Potom bude dojčenie obrovská výhoda, hlavne pri chorobách ;)
@nikyniky998 mám to rovnako.. moja už má 2 roky
Ale v noci je hore častejšie 🙈 dávam si vitamíny, sme veľa vonku
Cez obed s nespím keďže mám aj iné povinnosti a nie nechcem ešte prestať ( pre premudrele)
Skús železo, mne to pomáhalo. A kľudne dojčiť ďalej, čoskoro sa to zmení a dieťa ti zrazu prespí celú noc. Potom bude dojčenie obrovská výhoda, hlavne pri chorobách ;)
@anonym_7e6142 presne 👍 moja bola teraz chora, horucky, teploty, zvracanie, nechcela nic jest ani pit. Pediatricka bola stastna ked som jej povedala ze stale kojim, vyhli sme sa vdaka tomu nemocnici.
18 mesačný už nie je bábätko. Načo silou-mocou dojčiť ak si potom polomrtva
Dojcila som vyše roka a potom som si dojčenie nechala len na noc a uspavanie a to som v 18 mes zrušila úplne
Nie odstavenie nemusi pomoct. Kojila som do cca 16 mesiacov - v noci som nekojila ani, nevyzadovala to.. Vyzadovala mna, objatie.. Ked sli zuby bolo horsie noci alebo choroba. Teraz ma 20mesiacov a lepsia noc je ked sa zobudi 2x.. A to nekojim, cize tie co radia odstav nesuvisi so spankom... Starsia mi spala v noci krasne.. S mladšou bojujeme doteraz, silnu separacku ma, neviem ci suvisi. A manzel tiez nevie pomahat v noci, lebo často krici, ze chce proste mna... Co pomaha mne na únavu? Asi nic :D ale psychicky, ked vezme deti manzel von a ja mam cas pre seba, aj ked doma bordel :D
Pozor na rady typu odstaviť, veľa z mamičiek, ktoré odstavili museli vstávať tak či onak a hľadať riešenie ako upokojiť dieťa, lebo ani odstavenie nepomohlo k tomu, aby sa prestalo v noci budiť. Dieťa potrebuje dozrieť, v noci spracováva množstvo podnetov, ale ten moment, že sa prestane budiť príde, či bude odstavené, alebo na UM.

@nikyniky998 som na tom vlastne uplne rovnako 😀 ale neberiem ziadne vitaminy. Teraz mi pomaha ze uz je vonku pekne, takze sme co najviac mimo domu. Ked som doma tak zaspavam postojacky 😀 a samozrejme cez obed spim s malou