icon

Ako zvýšiť produkciu mlieka v jednom prsníku?

hypoteka2022
11. sep 2025

Zdravím, som po akútnej sekcii kvôli preeklampsii v začínajúcom 34tt.
Bohužiaľ, malinká bola 2 týždne v inkubátore, hlavne kvôli malej váhe a kyslíku, ktorým jej pomáhali.
Od začiatku sa snažím odsávať mlieko, ktoré jej aj dávajú. Našťastie sa mi zatiaľ mlieko udržalo, aj keď to bolo veľmi psychicky tažké a je to aj únavné.
Posledné dva dni sa snažím aspoň prikladať malú k prsníku, ale ešte len teraz začala prejavovať záujem o sanie a iba oblizuje.
V poslednom čase sledujem, že kým z jedného prsníka odsajem aj 50 ml, z druhého ledva 20 ml.
Beriem senovku 4 tobolky denne a Femibion 3, pijem čaj na kojenie. Nahrievam infra lampou, masírujem.
Čo by ste mi poradili?

reela
11. sep 2025

@hypoteka2022 aj ja mam tak... jeden vykonnejsi nez druhy... nic sa s tym neda urobit... priroda

mirola
11. sep 2025

Ja som svojho syna komplet odkrojila na jednom prsníku.. druhý úplne odmietal až sa laktacia zastavila a ja som to dáko netlacila, pravda jeden prsnik som mala Decko a druhy Bcko 🙂

hypoteka2022
autor
11. sep 2025
@mirola

Ja som svojho syna komplet odkrojila na jednom prsníku.. druhý úplne odmietal až sa laktacia zastavila a ja som to dáko netlacila, pravda jeden prsnik som mala Decko a druhy Bcko 🙂

@mirola tomu to by som sa chcela vyhnúť 😅 joj

hypoteka2022
autor
11. sep 2025
@reela

@hypoteka2022 aj ja mam tak... jeden vykonnejsi nez druhy... nic sa s tym neda urobit... priroda

@reela a nič nepomohlo?

reela
11. sep 2025
@hypoteka2022

@reela a nič nepomohlo?

@hypoteka2022 ked ten vykonnejsi mal na cas upchate mliekovody, tak potiahol vtedy ten menej vykonny. Inak nic nepomohlo...

anonym_f0c57a
11. sep 2025
@hypoteka2022

@mirola tomu to by som sa chcela vyhnúť 😅 joj

@hypoteka2022 ale prsnik sa mi potom uplne stiahol, su takmer rovnake.. ak nie uplne.. trochu som sa obavala, ale dopadlo to nastastie dobre 🙂

kiki68
11. sep 2025

@hypoteka2022 Skus nech Ti daju cievku a takto prikladat. Je to pre malu nezvyk, lebo bud maju flasky, alebo maju cievku do zaludka. Nasa si tiez musela zvykat. Predsalen je to nieco ine mat to prso od zaciatku. A tieto deti su zvyknute na pomerne vacsie mnozstva a lahucko, plus im ide glukoza, aby mali klud a mohli sa zotavovat. Hlavne prikladaj, ten kontakt je velmi dolezity.

hypoteka2022
autor
11. sep 2025
@kiki68

@hypoteka2022 Skus nech Ti daju cievku a takto prikladat. Je to pre malu nezvyk, lebo bud maju flasky, alebo maju cievku do zaludka. Nasa si tiez musela zvykat. Predsalen je to nieco ine mat to prso od zaciatku. A tieto deti su zvyknute na pomerne vacsie mnozstva a lahucko, plus im ide glukoza, aby mali klud a mohli sa zotavovat. Hlavne prikladaj, ten kontakt je velmi dolezity.

@kiki68 má cievku do žalúdka, po 2 a pol týždni má dávku 35ml, čo sa mi nezdá zase tak veľa
našťastie glukózu nemá, ale má hrozne malú pusu a ja Dčka...ach jo...tu dávajú flašu a teda mám pocit, že podpora kojenia tu je len tým, že pustia video v tv...ale realita je dávať hlavne fľašu...

kiki68
11. sep 2025
@hypoteka2022

@kiki68 má cievku do žalúdka, po 2 a pol týždni má dávku 35ml, čo sa mi nezdá zase tak veľa
našťastie glukózu nemá, ale má hrozne malú pusu a ja Dčka...ach jo...tu dávajú flašu a teda mám pocit, že podpora kojenia tu je len tým, že pustia video v tv...ale realita je dávať hlavne fľašu...

@hypoteka2022 ok to tam podpora kojenia neni, velkost prsa neni problem, ja mam po naliati 75G ( Kozy jak vozy) 😀 a s tymto som prikladala. Ale proste som si sadla , malu vybrala z Inkubatora a prikladala. Viac nas tam takto sedelo. Problem bol, ze ja som na zaciatku mala nic, ja som odsala dve kvapky po 40 min 🙈. Baba vedla mna odsala 120 po cisaraku. Ale long story short, rozkojila som to a dnes ma 2,5 mes a uz je iba plne kojena. Zacinali sme dva tyzdne viac menej UM. Bol to pre mna sok, syna som 3,5 roka kojila, bez problemov. Toto maciatko bola ina liga

kiki68
11. sep 2025

Nasa mala tiez 35ml inak a potom cca 40ml

hypoteka2022
autor
11. sep 2025
@kiki68

@hypoteka2022 ok to tam podpora kojenia neni, velkost prsa neni problem, ja mam po naliati 75G ( Kozy jak vozy) 😀 a s tymto som prikladala. Ale proste som si sadla , malu vybrala z Inkubatora a prikladala. Viac nas tam takto sedelo. Problem bol, ze ja som na zaciatku mala nic, ja som odsala dve kvapky po 40 min 🙈. Baba vedla mna odsala 120 po cisaraku. Ale long story short, rozkojila som to a dnes ma 2,5 mes a uz je iba plne kojena. Zacinali sme dva tyzdne viac menej UM. Bol to pre mna sok, syna som 3,5 roka kojila, bez problemov. Toto maciatko bola ina liga

@kiki68 mne stále vravia, ako má čas....lebo bola váhovo skôr na 31-32tt...
včera som priložila po krmení, lenže iba olizovala...ale asi som ju vydráždila, lebo potom furt jazyčkom hľadala jesť, ruky si oblizovala, plakala, do kŕmenia ďaleko...utíšil ju len dudel, ktorý dovtedy nechcela, išla ako dračica...ale potom skúšali kŕmenie z fľaše, či potiahne...tak dala trochu a potom už nič, food kóma...tak sa už len docievkovala...
tým, že je to prvé a ešte aj tá predčasná sekcia a stresy okolo, som trochu stratená...