icon

Ako zvýšiť tvorbu materského mlieka?

jankja
2. feb 2025

Dobrý deň, prosím, vie mi niekto poradiť, dať tip? Mali ste niektorá skúsenosť, že aj napriek všetkým možným opatreniam ste mali stále menej a menej mlieka? Synček má 3 mesiace, a posledný mesiac mám stále menej a menej mlieka 😢. Beriem bylinky 1500mg 3x denne, odvčera som pridala na 2000mg, benedikt, senovku, moringu, pijem čaj na podporu laktácie, zelený jačmeň, hroznovú šťavu, zázvor. Odsávam pravidelne každé 3-4 hodiny, niekedy sa stane, že nestihnem, tak neskôr. Synčeka prikladám často, aj počas spánku, na zaspávanie… som z toho veľmi nešťastná, pri staršom sme skončili na UM, veľmi by som chcela zachránit aspoň teraz dojčenie… 🙏 prosím poraďte čo Vám pomohlo 🙏
Ďakujem ❤️

Strana
z2
jankja
autor
9. feb 2025
jankja
autor
9. feb 2025

@maryetta vau, tak to je parada 🙂 tiez stale odsavam malicko, niekedy ledva 10ml… ale vcera sme mali prvy den po dlhej dobe, kedy nebolo treba dokrmovat 🥳👏🥰 stacilo mu mliecko, co som mala v prsnikoch a bol spokojny 🥰 aj laktacna mi vravela, ze to, kolko odsajem nehovori o tom kolko mam mlieka… 🤷‍♀️

maryetta
9. feb 2025

@jankja ano tak. Napr teraz pri poslednej som odsala cca 50-100 ale... ja som v prsnikoch citila ze by som este minimalne dve deti nakojila. Len odsavacka to uz nezvladla 😂
Dieta istotne lepsie vytiahne. O tom som i ja sama presvedcena. Lebo sama som si tym presla. Dolezite je len aby sa babo prisalo-spravne prisalo. Lebo niekedy aj zle prisatie moze robit sarapatu.
Drzim palce nech sa vam v tom dari. Keby nieco kludne pis.

jankja
autor
9. feb 2025

@maryetta ďakujem 🙏

Strana
z2