icon

Ako zvýšiť tvorbu mlieka pri odsávaní?

Včera o 12:54

Mamičky vedeli by ste poradiť? Dieťatko som mala týždeň v inkubatore. Kým tam bolo, odsavala som mlieko deň, noc každé dve hodiny, občas po troch, väčšinou ale po dvoch. Mliečko začalo postupne ísť , ale slabo. Myslela som že sa to rozbehne keď si začnem dieťatko prikladat. Po týždni som si malíčku konečne mohla vziať domov. Prikladala som fakt často a po každom kojení ešte takých 10 minút odsavala. Takto som to robila týždeň. Dcérka celkom pekne aj ťahala, snažila sa aj som stláčala prsníky aby som jej pomohla. No bolo vidno že mlieko moc nejde, malo bolo počuť prehlatanie, plienky tiež nič moc, a po prevážani po týždni sa mi potvrdilo čo som si myslela. Nepribrala nič 😞 zacala som potom dokrmovat, musela som, lebo dcérka už prestala aj pýtať papať a bola spava. Teraz už priberá ale ja stále nedokážem navýšiť tu tvorbu. Vobec nepomáha časté prikladanie, odsávanie, senovky čaje, matysaky, vienea, rascovka, ani power pumping…Všetko to poznám, mám viac deti. Pri predošlych detoch mi to mlieko valilo. Za 10 minút odsávania som mala 200ml mlieka, teraz o polovicu menej a môžem sa aj roztrhať. Vôbec tomu nerozumiem. Stalo sa vám to už niektorej?

kiki68
Včera o 13:58

@anonym_autor skus ovsennu kasu, to pomohlo vela zenam a potom malinovy dzus. To sa robi v Rakusku v porodnici. Dokrm a medzitym stale prikladat, stimulovat prsia dietatom medzi tym dokrmom. Vela zien to ma na zaciatku takto a potom koja aj 3 roky. Mozno to blokuje aj stres u Teba z toho celeho.