Alkohol a dojčenie 10 mesačného dieťaťa
Ahojte, mam kamošku co ma 10 mesačnú dcérku, a raz za týždeň si dopraje 1 liter bieleho vína, vypije ho od poobedia do večera... Vraj dcérka už aj papa normálne jedlo a koji ju max potom 2,3 krát ešte.... Môže sa stať dačo dieťaťu? Lebo mňa nepočúva
@elcoro to či to ide do mlieka by ma ani tak netrápilo, ako to, ze ozrata matka sa ma starať o dcéru!!! Je nezodpovedna. Ak by sa niečo stalo a trebalo by ist na pohotovosť, ešte by si zarobila na riadny problem. Ved po litri musi byt nie pripita, ale ozrata. Jedine ze ma tréning....
@mlska19 to nič neznamená že keď dovtedy nepila že nemá problém s alkoholom, podľa všetkého má problém pretože nevie ventilovať stres inak len alkoholom (alkoholici tiež predtým nepili) otázne je či by dokázala teraz prestať
@elcoro Alkoholik nerovná sa zákonite človek ktorý každý deň pije, ona pije pravidelne a to už je znak alkoholizmu a ak to vsetci okolo zľahčujú tak jej s tým nepomáhajú velmi
@elcoro liter ? ja by som bola na vyplachu zaludku, ale to pisem odveci
tiez kojim a oooobcas, mozno raz mesacne si dam tak 1-2deci ... prvy krat ked mal syn asi 1,5r a muz dostal velmi dobre vino som cucla a po jednom malom hlte som to citila nechapem ako sa po litri postara o dieta, je to nebezpecne, plus aj trochu alkoholu urcite prejde mliekom, obcas si myslim ze by to nevadilo, ale kazdy tyzden mne pride casto...
viem ze je to jej vec, jej dieta... ale ani keby ho bila tak sa iba neprizeras... ja by som ju upozornila, prip ked to tak potrebuje nech je vzdy doma triezvy muz alebo niekto kto by sa o dieta postaral/odsoferoval na pohotovost atd...
@elcoro Urcite to nie je dobre. Ved to je akoby davala alkohol priamo tomu dietatu. To by urcite neurobila, tak preco to robi takto?
Ak si potrebuje vypit, nech dava umele mliecko. Nie je to az taka velka robota to zarobit a dat 1x do tyzdna.
A ona nie je opita po tom vine?
Radsej ako tuto diskusiu, by som jej dala precitat clanky odbornikov/lekarov.
@andreatytler dávala som jej čítať, ona si spraví stále taky záver že do mlieka ide minimálne množstvo, priam zanedbateľné, ale pri takom pomerne že vypije liter? Možno pri jednom pohári je tam zanedbateľné množstvo, ale nie po litri 🤦♀️
Ja si myslím že pijes ty a nie kamoska 😀😀 pochybujem žeby koli kamoske niekto zakladal tému na MK 😀 no k otázke , vinko si občas dopriať môžeš aj pivko ale vodku nie 😉 na zdravicko
Mne skôr príde, že má nejaký problém a rieši to alkoholom. Skôr by som skúsila zistit toto.
V krvi zvykne byť niekoľko.promile alkoholu, neviem koľko je v mlieku, ale malinká to má verim celkom zriedene.
@petka_3 vraj nemá problém žiadny, chce sa len vyventilovat trocha po celom týždni, ani ja tam nevidím žiaden problém, manžela ma skvelého, vychádzajú úplne super, žiadne hádky nič ❤️ ona stále bola iná, furt vyvadzala keď bola slobodná, tak aj teraz si z ničoho ťažkú hlavu nerobí, vravin jej tak zo srandy, že daj si rovno vodku a ona nieee, to by šlo do mlieka, pýtam sa jej a víno nejde? Ze nie ze Vino nieje také silné ako tvrdy alkohol a ze ho nepije každý deň, ale raz za týždeň, a ze malinke nič nieje 🙏🏻 tak taka debata s nou 🤦♀️
@elcoro Mňa niekdy udivuje aj fakt, ako rodičia povedia "že malému nič nie je"... To ako hrknem si liter vína, nakojím dieťa a čakám že príznaky sa u neho dostavia do pol hodiny s keď je dobre, tak to robím pravidelne? Tie príznaky sa môžu dostaviť oveľa, oveľa neskôr. A nebavím sa tu v hodinách ani dňoch. Kamarátka by si mala uvedomiť aj to, že ak sa nevie vyventilovať a uvoľniť inak ako s litrom vína, asi niečo u nej nebude v poriadku.
Mne sa tiež liter zdá príliš veľa. Pohárik za týždeň by som brala ako uvoľnenie. Aj dva by sa dali prežiť občas.
@kikaaa444 obviňujes človeka na základe čoho? Ze sa pýta na radu? Ako pomôcť kamarátke? Nechápem čo robíš na MD keď obviňujes na základe toho ze ja sa pýtam na kamošku a tebe sa to nezdá a píšeš ze to ja som ta co pije.... Ako si to vôbec dovoľujes? Tak u mňa je taky človek hus,,,, domyslava, a pod. Vôbec nechápem tvojmu výsmechu a potom sa nečuduj že som ťa nazvala husou keď obviňujes človeka neprávom

Pravidelne pitie aj raz za týždeň je priznak alkoholizmu čiže buď si kamarátka zarába na pekný problém alebo už v tom probléme je. Aké má dôvody piť? Dokázala by mesiac nepit? (ak nie, tak je závislá).