icon

Aplikácia na dojčenie, spánok

28. aug 2022

Poradte aplikaciu nieco co vyuzivate pri svojich detoch na ulahcenie si rodicovskej prace
Najlepsie od narodenia pre najmensie babetka

nektar_inka
28. aug 2022

Appka starostlivosť o dieťa

autor
28. aug 2022

@nektar_inka nemas fotku ikony ?

top_manazerka
28. aug 2022

🤣🤣🤣 premýšľam, že ako moja prastará mama vychovala 8 detí bez aplikácii… 🤣🤣

stevvvka
28. aug 2022

Nerozumiem, co hladas... Ako by ta aplikacia mala fungovať?

autor
28. aug 2022

@top_manazerka moja babka tiez vychovala 8 deti avsak v dnesnej dobe su uplne ine moznosti tak preco ich nevyuzit

autor
28. aug 2022

@stevvvka na zaznamenanie kazdodenych veci ohladom babetka - kojenie, cikanie, ako rastie a pod

lujza10
29. aug 2022

Pero a papier 😀

janai1
29. aug 2022
alex49
29. aug 2022

Zachviľu už bude apka na všetko 🙄 Moja mama si kúpila pekný diár a písala do neho, je to pekná spomienka, ktorú si môžem čítať kedykoľvek.

elizabet173
29. aug 2022

ja som asi ťažšie chápajúca, nechcem rýpať, len si nedokážem predstaviť, v čom by mi appka pomohla, ako konkrétne by mi uľahčila život, môžeš bližšie napísať?

patus_2
29. aug 2022

Viem, že existuje zaznamnik dojcienia, ale myslím si, že tieto appky zbytočne stresuju mladé mamičky. Dnes nezjedla, nevypila, nevypišala toľko koľko mala. Nehovorím, že je zle zapisovať si míľniky, ktoré dieťa prekonalo. Ale zapisovať každodenné veci môže byť stresujúce. Dávnejšie som ti na MK čítala o matke, čo si vážila najprv prázdnu plienku a potom pocikanú a tak sledovala koľko presne jej dieťa cika/kaká za deň....

lenkakravcova
29. aug 2022

Teda cikanie by som nezaznamenavala. Zbytočná robota (jedine keby malo dieťa nejaké vážne ochorenie, napr zápal obliciek). Keď vidíš ze ma nacikane, tak ma nacikane.
Rast monitoruje lekárka. A neovplyvníš ho ty. Budeš ho mat zapísaný v karte podľa prehliadok.
A čo sa týka dojčenia, tak ja osobne som dojčila na požiadanie, väčšinou každé 2-2,5hod. Keď dieťa spalo dlhšie, napr 4-4,5h a nezobudilo sa, nechala som ho spať. Nerob dieťaťu zbytočne nejaký umelý režim. Nemusí mu vyhovovať a len ti bude plakať.

ariannazara
29. aug 2022

@elizabet173 inak ja som tiež mala takú appku už neviem ako sa to volalo som si tam v noci v rýchlosti len klikla kedy pil mlieko. A potom mi odpociravalo čas do dalsieho mlieka, keďže som v noci vôbec dezorientovana nemala pojem o čase 😁 a zas som mu nechcela dávať mlieko každú hodinu keď zamnaucal😁 tak som si tam znacila.

akrobrab
29. aug 2022

Baby+
Pouzivam od narodenia uz takmer 2 roky.
Je tam vsetko.
Mne appka velmi pomohla aj pri spanku a regresiach. Vdaka nej som presne vedela, kolko trva jeden spankovy cyklus a vedela podla toho potom naplanovat dalsie kroky tak, aby sa syncek naucil cykly spajat a aby som ho nahodou nieco - pre mna - neziaduce nenaucila.
Ak hladas appku, skus tuto, ale asi vsetky funguju podobne.

nerya
29. aug 2022

@janai1 tiež mame túto a super

nerya
29. aug 2022

@elizabet173
Mne konkrétne na začiatku aby som si znacila, z ktorého prsníka som kojila naposledy, neskôr nám to pomohlo aj keď sme si znacili kedy mal teplotu a kedy lieky a najviac sme to ocenili, keď sme s malým bývali často v nemocnici, striedali sme sa pri ňom a takto sme obaja vedeli kedy co bolo a nemuseli sme si všetko za ten deň pamätať a ten druhy to vedel hneď pozrieť keď sa lekári alebo sestry pýtali.

dskjhfdlkdjhl
29. aug 2022

nechcem rypat, ale ked sa vo vsetkom clovek zacne spoliehat na nejake aplikacie, tak vlastne stale menej a menej trenuje mozog a ono sa to raz zacne velmi prejavovat a mozno nebude treba ani dlho cakat.

autor
29. aug 2022

@elizabet173 ja si napriklad nepametam kolko plienok denne vymenim alebo kedy som zacala kojit cize ak si to dam do appky tak staci pozriet a viem , ja proste potrebujem zaznamenavat si som uz taka nie kazdemu to vyhovuje a nie kazdy to chce , este ze si kazda mozeme robit co chceme 🙂

autor
29. aug 2022

@patus_2 tak to je uz extrem 😂

autor
29. aug 2022

@alex49 tiez fajn napad ale ja skrabem ako kocur a moje pismo je necitatelne pre nikoho ineho ako pre mna 😂

autor
29. aug 2022

@janai1 dakujem ☺️

autor
29. aug 2022

@akrobrab dakujem☺️

nairia
29. aug 2022

ja mam babyappy, stiahla som ju na zaciatku, ked som musela pravidelne kojit a kedze boli dni, ked som bola mimo a nepamatala si, z ktoreho prsa som kojila naposledy, bol to celkom fajn pomocnik. teraz to uz zaznamenavam tak zo zvyku a niekedy mi to pomoze odsledovat spanok a pri zavedeni prikrmov velmi pomohlo, ze som videla ako spi vecer po akych jedlach 🤷 je to taka kravina, urcite by sme to zvladli aj bez nej, ale mne to pomaha dost niekedy 😅

elizabet173
29. aug 2022

@nerya keď je dieťa choré a striedajú sa pri ňom rodičia, dokonca v nemocnici, to chápem, ale v domácom prostredí fakt neviem, na čo by mi to bolo. Z ktorého som kojila naposledy, som cítila.
@autorka, na čo potrebuješ vedieť, koľko plienok denne vymeníš? Súhlasím s názorom vyššie, že to mladé mamičky zbytočne stresuje. Keď som mala malé dieťa, o internete som nechyrovala, riadila som sa materským inštinktom, nestresovala som sa pre hlúposti, len preto, že som si o nich niekde prečítala a mala som pokoj a pohodu. Ešte to dokážem pochopiť pri dvojčatách
@dskjhfdlkdjhl s týmto úplne súhlasím, ja som si prestala písať pripomienky do mobilu a písať, čo mám kúpiť, ak to nie je desať vecí, lebo som mala pocit, že osprostievam, že sa skrátka spolieham na mobil a vypínam mozog. A teraz so spomeniem, lebo musím.

54tinka54
29. aug 2022

Táto je super

autor
29. aug 2022

@nairia presne tak to myslim 🙂

banalu
29. aug 2022

Ak mas android odporucam appku dojcenie - obrazok je rovnaky. Mne velmi vyhovovala.. no vymenila som telefon a na iphone nie je az taka dobra 🥹
Ja som si zaznamenavala kojenie, flase, spanok a kakanie, kedze nekakala kazdy den a na zaciatku sa rozpamatat kedy vlastne kakala naposledy bolo nemozne. Momentalne uz zapisujem len kolko um vypije a jedla spapa.
Dr. z gastra je so mnou spokojna, presne jej viem povedat kolko mala pije priemerne UM a kolko g prikrmov.
Tiez mi to pomahalo zo zaciatku rozoznavat ci uz nie je unavena alebo hladna (ak sa kratsie kojila). A nedavala som jej zbytocne jest ci zbytocne uspavanie...
Nech si tu robia srandy kolko chcu, kazda sme nejaka a kazdej vyhovuje nieco ine. Keby sme mali zit stale tak ako niekedy, tak nemame ani elektriku, sak naco - ludia zili aj bez nej 🤣🤷‍♀️

autor
29. aug 2022

@banalu pekny nazor dakujem ze si ma pochopila , mam iphone ale skusim dakujem 🙂

nerya
29. aug 2022

Ináč ešte napríklad tam stále.znacime.spanok, malý ma už 3 a pol roka, už znacime len to, lebo ma problémy so spánkom, často sa v noci budí aj na niekoľko hodín, aby sme potom vedeli ukázať doktorke a tiež stále keď ma zvýšenú teplotu a keď mu dávame lieky (pomimo tých denných) a návštevy lekárov a očkovania