Biela bodka na prsníku pri dojčení
Ahojte Kojim a mam bolavi prsnik v strede bielu bodku,poradite niekto co stym? Ako si pomoct,rano skocim k lekarke na gyn.
Pokial nemas ozaj zapal a teploty, k lekarke este nemusis
Co najvisc dieta prikladaj a odsavaj. Mas upchaty mliekovod. Na nete najdes aj rady, ze to mas prepichnut ihlou ked sa spravi pluzgier, to ale neodporucam, ja som z toho dostala skaredy zapal ked som to spravila. Mne este laktacna poradila natierat si bradavku olivovym olejom, aby sa to ustie mliekovodu rozsirilo a to “zrazene” mlieko dostalo von.
@gregik66 Co ti nakoniec pomohlo? Ten olej Dakujem
@gregik66 Nemam teplotu len prso boli cele teda prava strana,mala som tam az kopceky male.Bojim sa ro prepichnut lebo to miesto je bolestive
@spirit1 je to upchatý mliekovod, mala som to párkrát počas dojčenia.veľmi opatrne skús ihlou (normálne kúp v lekárni) nadvihni len tu kožu na bodke , mlieko by malo ihneď vystreknut. A potom buď ho povytlacaj alebo prikladaj čo najviac bábätko. Alebo ak bude muž ochotný,tak nech odsaje on,bez srandy,mne to veľmi pomohlo.
@gregik66 Co ti nakoniec pomohlo? Ten olej Dakujem
@spirit1 neprepichuj to, nech sa ti tam nedostane infekcia. Ja som prepichla, par dni bolo dobre a potom som dostala zapal ako hrom a skoncila na antibiotikach s teplotami. Co najviac dojci. Aj ked to boli, dieta ti to mlieko odtial vytiahne. Po dojceni este odsavaj co najviac sa da. Ake velke mas dieta?
bielu bodku si jemne prepichni sterilnou ihlou (iba tak jemne ako keby si mala pluzgier), pri dojceni si masiruj tie hrcky a akokeby vytlacaj smerom k bradavke.. boli to, ale dieta to najlepsie vytiahne. Bude to boliet mozno dozajtra, ale urcite sa ti ulavi ked urobis co som ti poradila. Pri starsom synovi som toto mala kazdy mesiac 🫣
Dolezite je prikladat dieta pri dojceni tak, aby jeho brada smerovala k zdurenej casti prsnika. Vtedy sa vyprazdni upchaty mliekovod.
@spirit1 neprepichuj to, nech sa ti tam nedostane infekcia. Ja som prepichla, par dni bolo dobre a potom som dostala zapal ako hrom a skoncila na antibiotikach s teplotami. Co najviac dojci. Aj ked to boli, dieta ti to mlieko odtial vytiahne. Po dojceni este odsavaj co najviac sa da. Ake velke mas dieta?
@gregik66 Mala ma dva tyzdne a tri dni len, kojim aj cez bolest najhorsie je to prisiatie potom uz lepsie

Co najvisc dieta prikladaj a odsavaj. Mas upchaty mliekovod. Na nete najdes aj rady, ze to mas prepichnut ihlou ked sa spravi pluzgier, to ale neodporucam, ja som z toho dostala skaredy zapal ked som to spravila. Mne este laktacna poradila natierat si bradavku olivovym olejom, aby sa to ustie mliekovodu rozsirilo a to “zrazene” mlieko dostalo von.