Zmenšenie prsníkov zo zdravotných dôvodov

20. máj 2023

Ahojte. Čítam na nete, že poisťovňa vie preplatiť takýto zákrok zo zdravotných dôvodov. Je to ale naozaj tak? Čo musím spĺňať?
Ja mám tak boľavé prsia, že som nespala celú noc, zaspala som až nad ránom. Pod tou váhou trpia, a ja s nimi. Bojím sa ísť takto naostro bez overených informácii ku gyn. Tak sa vás pýtam, či je to naozaj tak, čo musím spĺňať atď.
A ak to tak nie je, budem vďačná za rady od zienok, ktoré majú tiež takýto problém a čo im pomáha pri bolestiach prsníkov a ako si s nimi uľahčujú život. Ďakujem za každý komentár. ♥️

pininka1
20. máj 2023

Musis mat vyjadrenie aj od ortopeda, ze ta vaha je zataz na chrbticu.

kati301
20. máj 2023

Ja som si to už tiež zisťovala, len jednu veľkú nevýhodu vidím a to fakt, že musíš ísť na operáciu tam kde ti výberu oni. Respektíve ktoré nemocnice majú zazmluvnené. A tomu neviem či sa dá vzdy verit no..

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
20. máj 2023

Prepáč, mozno trochu osobná otázka, ale akú máš veľkosť, ?? Ja mam 75H a tiež hľadám k tomuto informácie. Len poisťovňa asi nepreplati zákrok na klinike akú si vyberieš. Zaujímalo by ma, ci sa s tým dá nejako vybabrat. Nechcela by som si nechať operovať prsia niekde v nemocnici s tým, že to nemusí potom vyzerať najlepšie.

nevenka
20. máj 2023

@oonnaganamakusai aky mas velkost ty, ked davas taketo rady? Veeeelmi by ma to zaujimalo.
Lebo to nie je len o tom, ze moze boliet chrbat. Ale nevies kupit normalne oblecenie. V zime sa vo vetrovke nevystriem, lebo proste mi je tesna, bluzky nekupim, tricka su bud ako vrece alebo si v tom ako hurka, ziadne standardne saty nesedia, skusala som aktualne velkosti 46 kvoli obvodu cez prsia 110 cm, velkost podprsenky 75H alebo 80F, no babkovske strihy, sorry...alebo to vyzera vulgarne. Sportovat je problem, podprsenky nevies zohnat alebo take od 60 eur hore, cez eshopy, 100x vracat to nesediace pradlo. Navyse meriam 152 cm a tie prsia su ku zvysku postavy proste vela.
Uprimne som sa rozculila, prepac. Levo ked si niektora da silikony, tak ju tu budu podporovat, ze preco nie...ale naopak ked to je, tak treba viac posilnovat, akoze mam dost! A tym netvrdim, ze cvicit netreba, ale to problem neriesi.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
21. máj 2023

@oonnaganamakusai a Ty mas lentilky pod kobercom, tak sa tomu najlepsie rozumies. Alebo si sedis na kabli, neviem, ako cvicenie ovplyvni problem s vyberom spodneho pradla alebo oblecenia. Ale skoda plytvat casom, snazit sa vysvetlit.

lenuska9999
21. máj 2023

@nevenka nerozculuj sa. Clovek , ktorý nikdy také veľké prsia nemal, nepochopi nikdy o com hovoríš.

banalu
21. máj 2023

Potrebujes papier od ortopeda, neurologa pripadne aj gynekolog a psycholog. Je dobre mat historiu u ortopeda aj neurologa, pomoze aj ak sa absolvovali rehabilitacie. Vraj najlahsie to ide cez doveru. Treba najst aj dobreho Dr., ktory v tom vie chodit a su aj taky co robia na sukromnych klinikach a zaroven aj v nemocniciach a tak sa to da s nimi cez poistovnu. Oni uz vedia co treba vypisat, len treba mat vsetky dokumenty nachystane.
Mna sice prsia nebolia, aby tam nebol iny problem, sla by som na gyn co najskor..., ale chrbat statocne a ano pomaha cvicenie na zmiernenie bolesti.

matkahelka
21. máj 2023

nedavno tu k tomuto bola rovnaka diskusia, ak by si ju precitala, nemusela si zakladat dalsiu.
K veci, ano okrem poistovne to preplacaju, ale len tie sukromne, vseobecna nie. aj moja svokra to absolvovala. uplne bez problemov. jedine co lutuje, ze sa neodhodlala skor. ten jej zivot mohol byt omnoho kvalitnejsi.

matkahelka
21. máj 2023

@lenuska9999 neda sa s tym nijako vybabrat. poistovna vykon sukromnej klinike nepreplati. ty si vies akurat najst operatera a zistit, ci pracuje okrem sukromnej aj v nejakej statnej nemocnici a ak ano, vtedy ta moze zoperovat a poistovna to preplati.

denyyyy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
livia369
11. mar 2024

@matkahelka toto sa strašne dobre číta. Rozumiem jej