Bolesť prsníka, zviazané prsia
Ahojte. Mám problém. V PRVOM RADE PROSÍM VÁS JA VIEM ŽE MOJE MLIEKO JE TO NAJLEPŠIE PRE DIEŤATKO A ŽE JE NIE VEĽMI DOBRE KEĎ ŽENA NEKOJI ALE, u mna sa to nedá. Trápim seba aj moje dieťa. Mám proste ploche bradavky na ktoré sa moje dieťatko nevie prisat, plače a odťahuje sa od nich. Takto sa trápime už tri týždne. Pred dvoma dňami mi vyskočila teplota max 38stupnov. Záhadne zmizla na druhý deň. Ale prišla ukrutná bolesť jedného prsníka. V nádejí som zavolala lekárovi či by mi nedal nejaké lieky. Ten však povedal že to ustúpilo a mám si zviazať prsia a čakať 🙄 načo na teplotu ????? Hrozné má ten prsník boli, mám zviazané prsia, neodsavam. Prosím pooonoooc ako sa odstaviť od mliečka raz a navždy?? Ako ste to robili vy ? Ďakujem za odpovede. Dôvod anonymity je, aby má tu neukameňovali😁😁😁
Odsavaj si mliečko elektrickou odsavackou a bábätku daj s fľašky 👌 ja som tak fungovala pri dcérke aj dvojičkách len posledného sa mi podarilo dojcit aj to s klobucikom len...
Tiež som kojila s klobucikom aj odsavala.ak nechceš ísť touto cestou trocha odsaj a choď k lekárovi pre lieky buď na zápal, alebo ukončenie laktacie
Zápaly prsníka som mávala dosť často. Pomohol nie príliš studený kapustny list trochu popucit valčekom a priložiť na bolestivé miesto. Neskutočná úľava.
Pomôže aj tepla sprcha a rozmasirovat boľavý prsník a mliečko z neho vytlačiť. Poprípade aj octanova masť. Ta však u mňa pomohla aj k strate mlieka.
Tiež si myslim, že elektrická odsávačka a fľaška by vám mohli pomôcť ešte pár mesiacov vydržať pri "kojeni".
No ale ak si teda 100% rozhodnutá prestať s kojeni, tak obviazat prsia elastickym obvazom, salviovy čaj, poprípade aj homeopatiká sú na zníženie tvorby mlieka. Ak budeš mat pocit plných pŕs, tak treba mlieko len jemne odstriekat, kým nebudeš mať pocit úľavy.
Klobuciky nám nepomohli, odsavala som ale to sa takto fungovať nedá nič nerobím len odsavam a krmim, plače pri mojom mlieku ďalšia vec. Proste je mi to ľúto veľmi ale nebudem trápiť ani babo ani seba

1. Ja som s týmto problémom a s klobúčikom kojila 6 mesiacov. 2. Ostalo ti tam mlieko, máš zapal, bude teplota a len horšie. 3. Ukončiť náhle laktaciu zo zdravotných dôvodov dokáže lekár tabletkami. Skončí to za tri dni, bude ti pritom fajne zle, ale prestane.