Bolestivé bradavky pri dojčení sedemmesačného dieťaťa. Rady a tipy
Ahojte, ma prosim niektora skusenost, ze neskor pocas kojenia vas zacali boliet bradavky, niekedy az krv. Moj maly ma 7 mesiacov, a posledne dva tyzdne je to bolestive. Nechapem, vsetko bolo v poriadku a kojenie som si uzivala. Bolestive bolo na zaciatku, to ano. Uz ma 2 zuby, tak neviem ci to tiez ma vplyv alebo nejak zrazu zmenil techniku. Je nejaka dobra poloha, ina nez klasicka na rukach, pararelne s hrudou matky, ktora je v tomto obdobi ked je babo uz vacsie lepsia? Dakujem pekne.
Nedalo ste mu nejakú novú fľašku so slamkou alebo čosi také ? 🙂 Možno preto zmenil prisatie 🙂 môj mal s tým tiež problém a zapchavali sa mi mliekovody takže som mu dala piť len z pohára a bol kľud
Ja som odsávala a potom z flašky. Nebavilo ma s tým trápiť. Ale kojila som 6 mesiacov, potom príkrmy a UM stačilo
@fora25 ahoj, ja dojčím primárne v ľahu, najviac mi to vyhovuje zo všetkých pozícii na dojčenie. Čo sa týka bolesti, skús si pozrieť, či nemáš bielu bodku na bradavke, to je znak upchatého mliekovodu. V tom období do roku dieťatka som to mávala dosť často a potom dojčenie bolelo. Môj synček má teraz 16 zubov a tým to nie je, dojčenie ma nebolí.
Moze byt zubkami. Tiez som to mala. Zrejem idu dalsie. A ak ma babo bolave dasienka tak ani nevie dobre a spravne uchytit prsnik. Alebo nema taku citlivost na spravne sanie.
A mozno aj cyklus? Pri cykle su prsia viac citlvie.
@fora25 nechtíková masť má zachránila. Nič iné mi nepomáhalo. Som až plakala od bolesti.

@fora25 ja osobne skusenost nemam, lebo som nekojila, ale svagrina kojila s klobucikmi