icon

Dojčenie s klobúčikom - problémy s bolesťou bradaviek a prisaním

7. jan 2026

Ahojte , kojim už skoro mesiac s klobúčikom , malá sa mi nechce prisať , vždy sa hrozne jeduje a vyplúva to . No ale problém je taký že posledné dni ma zase začali bolieť bradavky ako na začiatku , bolia na dotyk a na začiatku kojenia . Čo sa mohlo stať ? Myslíte že si mám kúpiť väčší klobúčik? Laktačnú mi prosím neodporúčajte , stačilo mi v pôrodnici 🙈

anjelicek26
•
7. jan 2026

Skus masticku na bradavky a vela vetrat... bradavky mas rovnako velke, vacsi klobucik nema zmysel. Mne maly kojenie neznasal, ci s klobucikom ci bez, ale s klobucikom mu to slo aspon lahsie.... po 5 mesiacoch trapenia som ostala uz len na odsavani a do roka mal moje mlieko z flase...

autor
•
7. jan 2026
@anjelicek26

Skus masticku na bradavky a vela vetrat... bradavky mas rovnako velke, vacsi klobucik nema zmysel. Mne maly kojenie neznasal, ci s klobucikom ci bez, ale s klobucikom mu to slo aspon lahsie.... po 5 mesiacoch trapenia som ostala uz len na odsavani a do roka mal moje mlieko z flase...

@anjelicek26 vetrať je ťažké lebo mi vyteká mlieko 🙈🥴 pre mňa je toto kojenie jedno veľké trápenie , ale ešte to chcem vydržať

stankadu
•
7. jan 2026

Mne odporučila doktorka kalciovu mast na bradavky. Tiez som začinala kojit s kobucikom, ale po case som to dala prec a dobre bolo. Mozno drobcovy vadí ta umela chut klobúčika. Neskúšala si inú značku? Váčší určite nie. Ked sa bábo naučí správne prisať, tak klobúčik už nebude treba.

kiki68
•
7. jan 2026

Vetrat to, doma hore bez, ziadne podprsenky. Nicim to nenatierat. Aby si nemala infekciu potom