Bolí ma pravý prsník
dobrý den
chcela by som sa poradit
pravy prsnik ma boli teplotu nemam je horuci viac ako lavý je to zapal ? dakujem
Mne pomohli kapustove listy,do podprsenky na noc naskladať a večer som si boľavé miesto natrela slivkovým lekvárom 😀znie to síce čudne A neverila som tomu ale naozaj to pomohlo bez atb. Naše babky vedeli čo je dobré 😀😀
masírovať prsník a teplé obklady,bolo by dobré,keby to bábatko vycuclo na prvý šup,prikladať aj cez bolesť...viem,že aj tvaroh pomôže,treba natierať prsníky
@anaj44 moze to byt zacinajuci zapal hlavne treba prsnik vyprazdnit ako stale aby sa zapal nezhorsil, takze babo kojit aj z toho prsnika, mala som pri prvej dcerke takych zapalov 8 cize viem co prezivas, mne nic na to nepomohlo den dva som mala neznesitelnu bolest a potom to pomaly mizlo ale bolelo to aj tyzden, niekolko krat som mala aj atb, a este-skontroluj si bradavku ci na nej nemas bielu bodku,ak ano treba ju prepichnut ihlou a nasledne priloz babo- Moze to byt iba upchaty mliekovod, vtedy pomaha teply obklad resp sprcha ak je to zapal studeny obklad
@anaj44 mne najviac pomohlo chladenie - chladive vankúšiky napr. avent. mala som 2 pary jeden sa chladil a jeden som nosila cely čas v podprde, pokiaľ nebol teplý. ( pred kojením vybrať, aby mliečko nebolo studené)neskor mi nepostačoval, lebo sa mi zápal robil už len ,, pod pazuchou". keďže som objemnejšia vankúšik neochladzoval celý prsník. Vtedy som dokúpila chladivé vložky, ktoré chladli aj podpazušie. značku teraz neviem. pochvaľujem si ich. prikladanie kapusty a chladenie inými vankúšikmi nebolo pohodlné. V prípade núdze pomôže aj kuchynská utierka navlhčená ( alebo nejaká látka, plienka, viskózová separačná vložka) a vložená na pár minút do mrazničky . Dá sa pekne ovinúť okolo prsníka a príjemne chladí.
aj ja som sa s tym teraz pasovala, mne to zacalo ako bolest prsnika a kratko po tom som zacala citit unavu ako pri chripke a postupne mi rastla teplota, davala som si obklady (biely alkohol trochu zohriaty a prilozit na prsnik, najlepsie casto obklad menit) toto som aplikovala aj cez den a do dvoch dni som mala uplne pokoj. na druhy den som uz nemala ani teplotu a podarilo sa mi to vybojovat bez atb. drzim palce!
@anaj44 Prepáč nebola.som na koníkovi večer,dúfam, že nepríde rada neskoro,normálne som si natrela miesta kde boli hrcky,dala na to igelitové vrecko aby som všetko nepospinila A ľahla som si na gauč 😀potom som to umyla cca po dvoch hodinách a na noc strčila kapustove listy do najstaršej vytahanej podprsenky od činana A nechala tam

V lekárni kúp burrov alkohol a urob si obklady prsníka 15 minút pred dojčením. Mliečko sa rozriedi a bábo ti z neho vytiahne mliečko. Veľa tekutín a ponúkaj častejšie boľavý prsník. Pomáha aj octanova masť. Keď to nebude prechádzať gynda predpise atb.