Budili by ste 2-mesačné bábo kvôli papaniu?
Ahojte, moja dcerka 2m , kojena, v noci spi v pohode 6-7h bez krmenia, okolo 5 rano ju chodim zobudit lebo sa bojim ci je to v pohode, ale ona vyzera ze by dakedy pospala este...Myslite ze ju mozem skusit nechat do tej 6-7 hodiny spat, nebude to dlho na take malo babatko bez jedla ?
Ak je zdrava, dobre prosperujuca a cez den dobre papa, nevidim dovod ju budit, uz to nie je novorodenec 🙂
Kvoli tvorbe mlieka by bolo dobre dojcit/odsat aspon raz pocas noci, no niekto to nepotrebuje (v noci je najvyssia hladina prolaktinu). Tieto dlhe spanky bez papania (pravdeodobne) raz skoncia, uzi si, kym spinka 🍀
@anavixy no ona spi tak bohuzial iba v noci, cez den tak po polhodine zdriemne a papa kazde 2 hod obcas aj castejsie 🙂.....no tak ja to skusim dnes necham ju aspon do tej 6 spat . Ked ja nemam rada ju nechavat tak ze sa uz zobudi s placom, preto ju radsej zobudim 🙂
bud rada, že sa v noci vyspíš a určite ju nebud....ked bude hladná dá vedieť 🙂
@domca1408 akoze ja som rada, len nerada sa budim na to ze uz place od hladu, preto ju radsej ja zobudim o cosi skorej :D ....
Nebudila by som. Ona si to dozenie cez den. Kazde dietatko ma urcitu spotrebu mlieka a to co nevypije cez noc,tak cez den si dozenie. Preto spinka. Urcite by som nebudila a dala jej papat az ked sa zobudi.
Nikdy som dieťa do troch rokov nebudila. Kým bol maličký sam si reguloval režim a my sme sa prispôsobili kým nebolo nutné inac
Nikdy!!!ak spi a nebudi sa na hlad,tak nechať spať aj celú noc bez budenia...a úplne najhoršie je budiť o 5 ráno,vtedy je spánok veľmi ľahký...keď si NATO zvykne bude si ti takto skoro ráno budiť automaticky a neskôr budeš mať problém,že skoro ráno vstáva...takže za mňa nechať tak nech sa zobudí samé,keď bude mať potrebu
Ano ked uz place je “neskoro”, no ak nema problem s prisatim aj ked je uz taka hladna, tak to podla mna nevadi (ine je to pri novorodencoch a detoch co sa tazko/zle prisavaju) 🙂 dobre je ze nemusis nic pripravovat a zohrievat, takze moze sup sup papat 🤗
@deginko to ma nenapadlo ze si na to zvykne...tak poznam mamicky ktore deti budia o 3-4 rano a zacina im den, cize o tej 5 to este neni taka katastrofa, ale posnazim sa to posunut radsej aspon na tu 6-7 hodinu 🙂
Neonatolog v nemocnici aj pediatricka kazali budit. Kazde 3h max. Moje deti ale na toto "netrpeli" 😂 Kojene na poziadanie papali kedy chceli, vecsinou 1-1,5h max.vydrzali.
@anavixy no fakt koli odsavaniu vstavat nebudem :D mam sice rano trochu naliate prsia ale mala to vypije postupne, zatial som ziadne zapaly nemala, a aj mlieka mam dost 🙂
Aj nasa pediatricka radi budit moju 8 mesacnu kvoli nocnemu krmeniu, nikdy v zivote by som to neurobila(kym dieta vyslovene nechudne a pekne prosperuje), take debilne rady treba ignorovat.
budila som len cez deň po 3 hodinách, v noci nikdy (načo sa týrať, ked je dieťa spokojné...ved keby bolo hladné, dá to vedieť a zobudí sa)
No tak ja ako prvorodička neskúsená som to ako blbá robila aj v noci každé 3h...a potom som NATO doplatila.. samozrejme,že si NATO dieťa zvykne...zatiaľ je malé...ale ten zlozvyk budiť sa príde a bude to čoraz častejšie...potom budeš trpieť... načo si robiť zbytočne niečo čo nemusíš,pokiaľ dobre papa cez deň..v noci nechaj spať.ja som sa poučila pri prvom a pri druhom som tu istú chybu už nezopakovala...a nedalo sa to porovnať
@zooeynka no tak nasej malej slecne by taka nocna dieta prospela lebo riadne pribera 😀 tak asi v noci chce mat ozaj pokoj od papania, vsak uz je z nej riadny valibuk ....
Nie, nebudila. Buď rada, že spí. Po 3 mesiaci sa zvyklo spanie v noci u mojich zhoršiť. Od vtedy každé dve hodiny hore
Nikdy som ziadne moje dieta nebudila na kojenie a obe deti mi prespali celu noc prakticky od narodenia dceta uz v porodnici syn ked mal cca 1mesiac.... Urcite nebudit spiace dieta ked bude hladna zobudi sa aj sama.... Ani tebe by sa asi nepacilo keby ta niekto uprostred spanku budil a zacal do teba pchat jedlo 🤷♀️
Ja skm maleho prveho budila aj v noci jak blazon 😀 druhe uz nebudem, pokial to nebude vyskovene prikaz od lekara.
Bože, čo by som dala ja za také spiace bábätko. 🫣 Nebuď ju, nech si spokojne spinká. Super,že ju dojcis,len. Tak ďalej! 👏👏👏 Veľa zdravia!
@domka222 to ma mrzi, dufam ze my sa tak nezacneme budit . A aj to potom preslo to budenie kazde 2 hod. ?

Nie. Nikdy by som nebudila spiace bábätko.
Budia sa len deti s nízkou pôrodnici vahou či ťažším priebehom novorod. žltačky.
Bábätko si to dopapa cez den