Časté kojenie a bábätko vôbec nepribralo
Ahojte, včera som kojila svoju malu takmer neustsle nam pocit ...stale plakala, nič nepomahslo len ked sa prisala na prsnik... takmer kazdu hodinu kakala a dvakrat niekedy aj viac krat do hodiny cikala... dnes som ju dala na vahu a nepribrAla ani deko.. nemate niektora podobnu skusenost? Mohla vsetok prijem vylucit? Alebo ja mam slabe mlieko?
Môj malý bol podobne, kojila som v kuse a vždy bol na spodnej hranici v tabuľke. Pediater mi odporučil od ukončenia 4.mesiaca začať s prikrmom, napriek tomu, ze bol čisto kojeny. Potom sa yo začalo zlepšovať. Kojila som 18 mesiacov. Pokračuj v kojeni na požiadanie, ale porad sa aj s pediatrom. Kolko týždňové bábätko máš?
možno je zle prisatá a tak nevie poriadne tahat. Kontaktuj laktačnu alebo na mamile su skvele obrazky, videa ako má správne prisatie vyzerat. Moze byt samozrejme problem niekde inde ale toto treba ako prve skontrolovat. Este uzdičky by som pozrela ale to by ta zrejme bolesť neobisla 🤔
Tvoje mlieko je v poriadku, nic si z toho nerob. Daj malickej cas, urcite priberie a vyrastie z nej modelka. Moja neterka robila to iste a nakoniec to zdarne preslo.
@xjakubikovak keby bola zle prisata tak by nejedla a tym padom nekakala dvakrat do hodiny a necikala trikrat a viac do hodiny
@bebe99 ja si myslim ze zle prisatie nieje o tom ze dieťa neje vobec ale ze ťahá malo a ak sa teraz nemylim.tak babatkam sa rozhýbu crievka vzdy pri satí mlieka a aj zle prisatie je satie takze mi to nepride az ako taka blbost. A kedze si nenapísala vek tak ja som nemala z kadial vediet ze ma mala uz 5 tyzdnov, mohli ste len teraz prist z pôrodnice.
@bebe99 v prvom rade NEVAZ KAZDY DEN. Nema to zmysel a zbytocne sa stresujes 😉 dcerka slabo pribera od narodeniana az teraz v 15m sa to zacalo zlepsovat. Chodili sme na prevazenia k pedi kazdy tyzden alebo dva. Priberala cca 80-120g za tyzden. Ako kedy. Ale rozhodne to nie je tabulkove dieta. V roku mala 7300g a 74cm. Narodila sa s 3030g. Ale je zdrava, stastna, sikovna, takze okrem toho ze je vahovo uplne totalne mimo tabuliek tak je ok. Takze kluuud a nevaz kazdy den, ozaj 👍
Zváž raz za týždeň... Omg... Ja nerobím ani to. 😀😀😀 Až bude plakať nonstop, tak si poviem, že je asi hladná... A aj tak poradne sú teraz každý mesiac..
Ked kaka a cika je asi dobre stravitelne mliecko. Nevaz kazdy den. Skus raz za tyzden 😉
A hlavne klud 😉 stres neprospieva nikomu.
@bebe99 <3 držíme palceky. ono take správanie, že len prsko prsko je úplne normálne, až sa divím, že neprišlo skôr. a ver ze sa to ešte vela krat zopakuje ( napr. ked pojdu zubky). a hlavne, dojčenie nie je len o krmeni. je to aj o blizkosti, upokojeni, teraz ta proste potrebuje viac, spinkat bude menej, cim dalej lepsie vidi, vsetky tie vnemy musi nejako spracovat...a ano, moze to byt aj ten rastovy spurt...ved tie malicke deticky rastu zo dna na den sialenym tempom. Hlavne bud ty psychicky v pohode, to ma velky vplyv na mliecko 😉 dáte to. a na váženie a tabuľky sa vážne vykašli 😉

ak máš taký pocit tak zájdi s dieťaťom na poradňu.... Lekárka lepšie zhodnotí ako my tu na MK....
Moje jedno bábo nie že málo priberalo, ale ono rovno chudlo....🙄