Cez deň si ani necucne, v noci je len na prsníku
Ahoj mamičky, mám 5mes. a 2týž. dcérku a už od 4mes. ju prikrmujem už pomaly všetkým,ale problém je ten že mi už dlhšie cez den nechce pit mliečko.ráno ked vstane a potom až večer.cez den maximalne sa z cicou len pohraje.máte niekto tiež taky problem ☹
@megan86 suhlasim s @ luba41 ze asi si zacala prilis rychlo s prikrmom, kedze pises ze uz davas skoro vsetko.
vynechaj neake jedlo uplne, podla toho kolko uz naozaj davas, daj mensiu davku ako si davala do teraz, ziadne caje a maximalne trochu vody po prikrme a malo by sa to upravit.
Dakujem vám, no čítala som to a niečo na tom bude pravda.aj sme cestovali aj som na nu kričala ked ma kusala(mala som úplne dokusane bradavky )atd. moja malá slabo priberala a bola nekludná tak som v 4m začala zo súhlasom doktorky prikrmovat na obed.potom asi zistila že to ide aj inač a už vobec nechcela moj prsník iba ked zaspáva alebo ked sa prebúdza niekedy však ani tak nechce. ráno ked vstane tak pije z prsnika pred spanim jej dávam kašu, potom obeduje, a okolo 17-18 ovocie a o 19-19,30 mlieko a spí no a vnoci prsník 1-2krát. tak snažim sa všelijak odsávam si aby som úplne nestratila mlieko.robím to zle?
ahoj, ako pises tri prikrmy j na take malinke babatko velmi vela, zasyti sa a nechce potom papat mliecko a druha vec je, ze koli prikrmom sa ti pravdepodobne znizila tvorba mlieka a kedze jej pomaly tecie, nechce pit, v noci pije, lebo ju pomaly tok aj uspava a ĺe cez den nema zaujem. Tio je typicke strajkovanie babatka. Pravdepodobne ten strajk uz zacal pomlay pred tym, ako ste zacali s prikrmamy a prejavil sa slabym prirastkom vahy. Cize , co mozes robit . ten protokol si precitaj, co ti poslala luba 41 , je tam vsetko, co mozes robit. Zaklad je zvysit tvorbu mlieka, skus aj bylinky , kedze mala nesaje skus tie bylinky a odsavanie, skus jej zredukovat prikrmy, na jeden a nedavat max. davku, nech ma hlad a nech saje a zavolaj si laktacnu, to je dolezite, nech skontroluje kojenie, mozno si bude treba pomoct aj inak - existuje jeden liek - domperidon, co zvysuje tvorbu, ale bez laktacnej poradkyne by som to urcite sama neskusala.
vies co, ja by som skusila jej na jeden-dva dni vynechat prikrmy uplne. radsej prikladat kazdu hodinu. a potom POMALY zacat opat s prikrmami. nedavat jej kolko vladze zjest ale obmedzit mnozstvo a dokrmiť radsej mliekom. alebo najprv nakojit a potom prikrm. mozno to znie trochu divne, ale za pokus to stoji. samozrejme, pokial by bola vyslovene nespokojna, hladna a plakala by tak by som to nechala tak, ale vyskusaj. v jej veku jej este uplne staci tvoje mlieko z energetického hladiska urcite. prikrmy malu skor dodat zelezo a vitaminy ako energiu. v mlieku je viac cukrov aj tuku ako v zeleninovom prikrme. to ze nepriberala moze byt inak aj tym nedostatkom zeleza, tak skus radsej menej tych prikrmov, ozaj staci raz maximalne dva razy za den, ale vyberaj potraviny ktore to zelezo obsahuju (hovadzina, cvikla...) kasu by som vynechala uplne.
Ahoj mam presne ten isty problem do bodky. Prikrmujem 2x do dna, desiata a obed, a len kvoli tomu ze mala je v jaslickach a chcela som aby sa bola schopna nasytit ked s nou nebudem. Po prikrme sa aj tak vzdy napije mliecka, tak som zacala odstrekovat a v jasliach jej davaju z flasky, co sposobilo nas strajk, lebo z prsnika chvilu trva kym sa mliecko spusti a z flase ide hned. Daj mi mail ak chces, preposlem ti odpoved, ktoru som dostala z mamily.
@megan86 Tých príkrmov má veľmi veľa. Ja som začala prikrmovať po piatom mesiaci. 1 mesiac kašu na večeru, ďalší mesiac som pridala mäso+zelenina na obed, ďalší mesiac ovocie na desiatu, ďalší mesiac trošku pečiva na raňajky a teraz po 9mes. jogurt na olovrant.Spáva väčšinou 3krát za deň tak 40minút až hodinu a pred každým spaním si cucne z prsníka lebo tých príkrmov veľa nezje a v noci pije tak 2-3krát. Moja tiež málo priberá - pôrodná váha 1900g a teraz má 9mes. a 6800g ale každé bábo je iné. Skús si odsávať a nemliečnu kašu do maters. mlieka a keď sa ti tvorba mlieka zvýši vynechaj jeden príkrm.
@megan86 ahoj, uplne suhlasim s kockamo ze si zacala dost skoro s prikrmami, aj ich ma urcite vela, je malinka este a ten traviaci system nie je plne vyvinuty aby papala skoro vsetko ako pises. Co to znamena ze priberala malo? Kolko presne? Bola spokojna po nadojceni? Mala a ma dostatok pocikanych plienok? Ja by som ti poradila vratit sa spat k dojceniu a prikrm davat len na obed a este dokojit aby sa tvorba mliecka neznizovala. Po cca mesiac 🤐 i by som pridala dalsi prikm a to veceru napr kasu a potom bud dokojit alebo pred spanim prsko. Do 8 mes staci 2-3 prikrmy a do roka 3-4.
Ja som kojila aj s cievkou do 5 mes potom som zacala s prikrmom na obed, od pol roka som potom davala aj kasu na veceru alebo krupicku teraz mame 9,5 mes mame 3 prikrmy rano, obed a podvecer + kojim cez den 5-6 krat a v noci ako chce a ine tekutiny skoro nedavam ked tak cistu vodicku filtrovanu cez britu tak cca 50 ml denne a mliecka je stale dist.
Netreba to prehanat ani s prikrmami ani s tekutinami, v mliecku je vsetko, lebo potom sa nenapadne zacne znizovat produkcia mliecka a potom sa maminka cuduje cim to je.
Dakujem vám za rady tak ja budem každe 3hod. kojit alebo odsavat aby sa mi poriadne rozbehlo mliečko kedže ho mam málo a uvydime ako to dopadne 🙂

@megan86 no asi si začala zhurta s tými príkrmami. Príkrmy sú stále len popri dojčení, takže nenahrádzajú dojčenie. Neviem kolkokrát dávaš príkrmy, ale asi viackrát za den. V jej veku stačí 1x denne a ostatné jedlo len mliečko a teda stále kojiť na požiadanie. Aj na pitie jej bohato stačí len mliečko. Takže "spomaliť", lebo sa Ti čoskoro môže odstaviť / čo asi ešte nechceš/ 😉 prípadne kontaktuj nejakú laktačnú poradkynu, kedže malinká štrajkuje...
http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora...
poštuduj http://dojcenie.wordpress.com/category/zavadzan...