icon

Čo jete, keď ešte dojčíte?

4. máj 2021

Zdravím.. Baby začína sa mi robiť mlieko, zatiaľ sa odstrekujem lebo mam vtiahnute bradavky ale..... Co môžem a co nemôžem jest? Pečivo môžem? Ranajkovu kávu 1x denne môžem?
Viem ze nemôžem strukoviny, kapustu a také z čoho môže bolieť bruško..... A ešte ovocie napr, banán môžem? Je to moje prvé bábo tak neviem 🙂

A ešte keď sa odstrekujem tak môžem sa celý deň a dám mu to večer všetko naraz? Musím to dat medzi tým do chladničky alebo môže to byť v izbe ? (nič sa nestane keď to dám do chladničky a zase doodstreknem troska mlieka?) alebo kto mate skúsenosti napíšte a ja vám napíšem ss 🙂🙂🙂

patricka
4. máj 2021

Ja som jedla uplne všetko a cokoladu dokonca na kila....a všetko bolo v poriadku....treba odskúšať

pribinak
4. máj 2021

Ty budeš dojčiaca matka a nie umierajúci človek. Ja som okrem cesnaku a cibule jedla všetko.
Musíš skúsiť ako na tím budeš, niektoré maminy môžu jesť všetko. Aj kapustu.
Niektoré maminy zjedia suchý rohlik a vypijú cistu vodu a bábätko napriek tomu plače

Je tiež rozdiel ak máš novorodenca a máš napr 7-8 mes. dieťa ktoré už má iné zazivanie

Proste pomaly skúšaj.

luccija
4. máj 2021

Neskúšala si klobuciky na kojenie?čo najviac prikladaj...mlieko do chladničky a potom zohriať vo vodnom kúpeli či ohrievacke.S jedlom skúšaj jedla som všetko okrem strukovín od 3 m ak tie majú veľa bielkovín a dieťa neplakalo.kavu som nepila

pribinak
4. máj 2021

Mlieko určite do chladničky, nie len tak v izbe. Už Je dosť teplo.

havranka31
4. máj 2021

No, kazde babo je ine, treba skusit ci mu nieco bude robit zle. Ja som jedla vsetko bez obmedzeni, aj kapustu a strukoviny aj cokoladu, aj kavu si mozes dat (do mlieka ide take minimum kofeinu ze to ani nezbada).
Ci sa tyka odsavania, ano moze odsavat postupne cely den a zmiesat, drzat v chladnicke.
Nedaju sa ti pred kojenim pomasirovat a tym vytiahnut bradavky? Poradila by som laktacnu poradkynu, tiez mi v porodnici tvrdili ze mam vtiahnute a musim kojit len s klobucikom, laktacna mi ukazala ako na to a kojila som normalne.

autor
4. máj 2021

@havranka31 tu laktacnu si môžem zavolať aj keď sa mi viac rozbehne mlieko?. Lebo zatiaľ len tak po troške ide..... A používam aj klobúčiky ale jeduje sa na tom, potiahne ale nie dlho 😔

juliet86
4. máj 2021

zavolaj si paktacnu hned. pomoze. benedikt a senovku si davas? babo co najcastejsie prikladat. drzim palce

havranka31
4. máj 2021

Najlepsie zavolat hned, ja som bola za nou s 10 dnovym. Odsavanie je take nudzove riesenie, najlepsie je ked babo samo taha, tak sa vytvori omnoho viac mlieka.

hvolkovamirka
4. máj 2021

jedla som takmer vsetko, okrem strukovin a kapusty. sama uvidis co babatku urobi zle. mojmu synovi trebars robilo problem cerstve pecivo 🙂

ewka9
4. máj 2021

Ja som okrem kapusty jedla fakt všetko, aj dve kávy denne som si dala..sama si časom odsleduješ či bábätku niečo nerobí problém🙂

trinneo
4. máj 2021

Jedla som všetko, okrem strukovín a kapusty a aj tú som potom niekedy po pol roku skúsila, či nebude problém. Moja dcérka našťastie na každé moje jedlo reagovala v pohode a nemala problém, ale každé dieťa je iné, takže si musíš sama odsledovať čo sedí. Kamoška sa vyhýbala strašne veľa potravinám, lebo by to mohlo robiť problém (lebo to niekde čítala a potom po 3 mesiacoch dopadla tak, že jedla asi 10 jedál dokola), ale dieťa nikdy na nič nemalo reakciu, aj keď omylom niečo zjedla 🙂 Takže jedlo musíš odskúšať a držím palce. 🙂 Pri odsávaní môžeš mlieko dávať do chladničky, ale vraj by malo po odstriekaní prirodzene vychladnúť napr. v kuchyni na izbovú teplotu až potom do chladničky k ostatnému odstriekanému za ten deň.

mareri
Odpoveď bola odstránená