Čo mi pomôže, keď mám malo mlieka?
Ahojky. Poraďte mi ze co je dobré na mlieko keďže mám málo a neviem tak dojčiť. Ďakujem
Matysak biela hrozna.stava,čaje na podporu kojenia,veľa oddychu,pokoj,homeopatiká ricinus comunis 5ch
Piť veľa tekutín 🙂
@lilla23 ahoj 🙋♀️ až do dnes som sa trápila s tým istým. Som 12 dní po pôrode, malá musela byt dokrmovana lebo som nemala absolútne žiadne mlieko.
Skúsila som snáď všetko, senovku + Benedikt
Homeopatiká ricinus communis 5CH
Čaje pre dojčiace matky
čakankovu kávu
3-4 litre tekutín
Prikladať, prikladať a prikladať 🙈🙈
Pomohla mi až červená hroznova 100%štava.
Síce ešte nemám mliečka koľko by som potrebovala, ale dnes cítim a vidím že je ho výrazne viac 👏
Šťavu pijem tretí deň, dnes prvý krát malá zaspala čisto len po mojom mliečku a to je veľmi povzbudivé 👏
Držím palce ❤
Hlavne pokoj, veľa je v hlave. Potom prikladať bábätko ako to len ide, najlepšie koža na kožu. Vyzleč sa ty, aj jeho a v pokoji ho maj pri sebe, aj keby nepilo. Veľa tekutín, dobrá strava a nevzdávať sa. Držím palce.
Mne najviac pomahal spanok. Vzdy, ked som si zdriemla, naliali sa. Plus jedlo. Aj som citala, aj mu PA hovorila, ze vsade pisu, ze tekutiny, ale vraj je jedlo dolezitejsie ako pitie. Takze sa snaz co najviac oddychovat, pravidelne jest a hlavne prikladat.
Veľa tekutín,vývar ,zaprášené polievočku ( Rascová napríklad ) aj rasca zvyšuje tvorbu Mliecka ,hroznová šťava, čaj na podporu dojcenia ..všetko čo baby spomínali. Ale úplne najdôležitejšie..čo najčastejšie prikladať ,alebo odsavat ..čím viac Mliecka sa vypije zodsaje ,tým viac sa vytvorí .Takže prikladať tak často,ako sa dá .Zobliect aj bábo len do plienocky,hola hruď .kontakt telo na telo a prikladať a prikladať ☺️
A vinea? Aj to som počula ale neviem ci to môžem
Mne najviac pomohli bielkoviny - tvaroh,vajcia,cottage,mäso, 12hodin varene slepacie vyvary a pit Caro aspon 2salky denne. A znizit prijem sacharidov
Mne sa zdá, ze mi nepomohlo ani bylinky, ani ricinus. Ale Caro s mliekom a hroznová šťava trochu áno.
Vinea má málo hroznovej šťavy, zbytočne umelá sladká a bublinkava.
Mozes vsetko, co mas rada. Nemusis nic, co ti nechuti, tvorba mlieka zavisi hlavne od dopytu. Takze si sprav pohodicku, daj si to na vo mas chut, oddychuj a uvidis, mlieko sa ti spusti 🙂
myslim si, že nepomože nič. Strava to neovplivni. Mliečko sa proste netvori. Jedine že kupiš umele mliečko

@lilla23 Hroznova stáva, caje na podporu dojčenia, benedikt a senovka - caje/tabletky