icon

Čo s dojčením dcérky, keď som opäť tehu?

anyka2110
27. dec 2020

Ahojte, mam 1,5r.dcerku je kojena,momentalne dost casto kedze ma zapal stredneho ucha a mala vysoke horucky...vcera som zistila ze som opat tehotna...asi chcem ukoncit dojcenie dcerky, v pripade nedajboze komplikacii aby to nebolo pre nu drasticke keby odijdem napr do nemocky co sa dufam nestane... Mate skusenosti ze dietatu prestane chutit MM ked je mamicka tehotna? Ako ju pomaly odstavit? Postupne ci seknut? Nie je velmi kamoska s flaskou a kravskym mliekom 🤔 dakujem za rady 🥰

zenazaba
27. dec 2020

@anyka2110 nemam osobnu skusenost, ale svagrina takto dojcila 2 rocneho,ktory okrem materskeho mlieka a soletiek nechcel jest nic ine. A ako pises, skoncila v nemocnici s dalsim dietatom, odkial sa vratila az po 2 mesiacoch. Cize maly bol odstaveny od MM zo dna na den a prezil bez psychickej ci fyzickej ujmy. A konecne sa rozjedol.

bluka2
27. dec 2020

Ja by som to nechala na prírodu a neprestala pre prípad prípadov, že ti niečo bude. Ja na také veci vôbec nemyslím. Ak sa to stane, aj lepšie pochopi - nie je mama, nie je prsník. Takto by som jej ešte dala, hlavne keď ma teraz to ucho...

habibim
27. dec 2020

@anyka2110 takže, môj syn mal teraz 9.12. 19mesiacov a 10.12.prestal dojčiť sam od seba... A dnes som vošla do 6.mesiaca tehu... Ja som to nechala na prírodu a jeho samého, nech keď chce prestane, aj tak sa okolo 6.-7.mesiaca tehu chuť mliečka premení.. Asi aj to spôsobilo, že sám prestal.. V ambulancii mi kontrolovali len krv, a mam malo železa, ale hematologicka si nemyslí, že dojčením, keďže som bola chudokrvna už od detstva.. Čiže ak to tebe nerobí žiadne problémy a ani dieťatku tak ja by som spokojne dojcila ďalej.. Moja predstava bola dva roky, alebo nastaviť tandem... Ale tak nič no..

anyka2110
autor
27. dec 2020

Dakujem za rady 😉 este mi napadla taka vec..kojila som ju z oboch prsnikov ale akosi uz asi polrok len z jedneho a v tom druhom je asi teraz kolostrum? Ani som jej neponukala druhy prazdny prsnil akosi nevhcel lezat na druhu stranu vytocena...ale vcera som jej ponukla ten "prazdny" a tahala riadne 🤩 len to bolelooo lebo bradavka si asi odvykla na dojcenie, no mala som pocit ze uz mi ide krv kym som jej tu bradavku vytiahla z pusky 🙈😁 mam skusit rozbehnut aj druhy prsnik? Ved keby tam je kolostrum tak je to pecka nie?

lindusss2016
27. dec 2020

Ja skusenost mam, nechaj to tak a neries to, pokial ta to neobtazuje. Mna to kojenie zacalo priserne boliet a bolo mi z toho strasne zle, az na vracanie, mala to vycitila, pochopila a sama bez vyvadzania prestala pytat, ked som bola v 20.tt. po porode sa opat prisala a vyse roka som kojila este tandem

ajsha123
27. dec 2020

Mne doktorka neodporúčala kojiť dlhšie ako do 16.tyzdna, kvôli riziku potratu. Ale viac menej to u nás tak vyšlo, deťom prestalo chutiť mliečko a aj som ho mala stále menej a menej... Odstavili sa vlastne sami, tak pozvoľna. Posledný syn teraz nedávno, a odvtedy lepšie spí... Resp.odkedy nekojim, prespí celú noc.

ivangeline
27. dec 2020

Postupne, veľa vysvetľovať, do 2 rokov prestane. A aj mlieko sa stopne, od cca 20t príde kolostrum. Môj mal 9m, keď sme pridali fľašu, hneď po pôrode si už ani nespomenul a aj keď bolo najhoršie, tak bol zahanbeny a nechcel cucat. 😀😀 Rozdiel medzi deťmi rok a 3t.

marguay
27. dec 2020

Ja som prestala kojit 2,5 rocnu asi v 5. mesiaci tehotenstva. Strasne to uz bolo neprijemne aj bolelo to. Ale v tomto veku sa uz kojila len na zaspatie a dohodli sme sa ze uz mliecko nebude. A nerozjedla sa. Kojenie a jedenie nesuvisi, papa rovnako malo ako ked bola aj cez den kojena.

ivka21
27. dec 2020

Ja som tiež mala strach ako odstaviť tiež som aktívne dojcila, a malý nechcel piť vodičku ani mliecko. Bolo mi však zle aj z vody tým pádom som menej pila. Tiež som obmedzila kojenie len na uspavanie. A potom už ani v noci som nekojila mliečko sa mi samé stratilo v 13 týždni.

didi2102
27. dec 2020

@anyka2110 ja som otehotnela keď mal syn rok,kojila som ešte do polky tretieho mesiaca až dňa na den sekla,nechcel umelé ani kravské tak som volala pediatrická a že mlieko piť nemusí ale aby som sa snažila aby mal denne mliečny potom napr jogurt ale ani ten mu nechytil tak len občas 😄 má 2.5r prežil a je ok ...

malicka_mysicka
27. dec 2020

@anyka2110 mne lekar nakazal osatavit lebo som rizikova a bla bla bla a bolo to uplne jednoduche, cakali sme od nasho zavislaka velky boj, ktory sa ale nekonal, jeden tyzden som prestala davat cez den a uz len vecer a dalsi tyzden uz ani vecer a syn ako aj moje prsia to zobrali 😎 spytaj sa doktora, ak je vsetko okej a tehotenstvo bezproblemove, koj dalej a mozno sa odstavi sama a ak nie, tak aj tandemovo potom mozes.