Čo všetko sa dostáva do materského mlieka?
Ahojte maminky a laktačné poradkine.Mám problém v krvi mám 3 zložky zvýšené vraj podľa nich mám ťažkosti z tráviacou sústavou buď zo žlčníkom alebo z pečeňov.Chcem vedieť či z tých zvýšených hodnôt sa dostáva aj do materského mlieka a či škodí dieťaťu?Výsledky v karte budem mať až v apríli,kedže vtedy stačí ísť na kontrolu,dovtedy ak by som mala ťažkosti z trávením mám ísť na gastroenterológiu.Snažím sa syna odstaviť ale ide to pomaly kojím ho večer pri zaspávaní a v noci len pocucká a spí cez,deň zriedka zo 2x ináč ak sa dá vôbec.Keď sa mu tlačia zúbky tak vtedy si žiada častejšie.
nemyslim si....
Pokial neberies lieky, ktore by skodili. Napr. ked ma zena, ktora koji chripku aj teplotu, moze kojit. Akurat viem, ze kojit sa moze do 39 stup., potom uz nie.
Myslim si, ze kojit pravdepodobne mozes, pripadne zavolaj lekarovi, ktory Ti zistil zvysene hodnoty v krvi, ale nestresovala by som sa. Mozno aj problemy, ktore mas, suvisia este s tehotenstvom, alebo doznievaju z neho. Ten organizmus je casto dost unaveny a vela zien trpi zlc. zachvatmi, a traviacimi tazkostami. Dokonca sa niekedy spusti aj celiakia.
Drzim palce
Myslím, že máš zbytočné obavy..Neukracuj dieťa o živiny a dôležité látky, ktoré mu Tvoje mliečko dáva / a nikdy ich z ničoho iného nezíska /..dojči na požiadanie, kolko malý zapýta a neobmedzuj..ešte je príliš malý na odstavovanie.. a na Mamile získaš určite info..
@jamesinka
@katkalubkova
@sendy182
@luba41 Ahojte!Ďakujem za rady,písala som aj na mamilu poradkiniam,od jednej sa mi vrátila správa,že ten e-mail už neexistuje a od druhej čakám čo napíše.A nerobili mi pečeňové testy,ale na imunoalergológii mi brali kŕv na imunitu a alergiu a tam,mi 3 hodnoty vyšli vyššie než je normálne a tak podľa toho mi povedali že mám ťažkosti z tráviacou sústavou pravde podobne žlčník alebo pečeň ak by som mala ťažksoti mám ísť na gastroenterológiu.Keďže som im vravela,za tekvičné semiačka,orechy a kukuricu,že som znich mala kŕče najako august-september tak som chcela vedieť či nemám na ne alergiu...Nuž ale odvtedy ich nejem a som ok.Tak mije to čudné že v januári som mala zvýšené hodnoty.Ale tak zavolám pediatričke vpodenolk čo povie.
@zora256
k tym pecenov. testom, casto pri zvys. pec. testov svrbi telo, skus sa odpozorovat 😒

Napis na mamilu