icon

Dá sa ešte dojčenie zachrániť? Potrebujem váš názor a podporu.

veronika13576
Dnes o 12:36

Dobrý deň, milé dámy. Mám 4-mesačného synčeka, s ktorým boli problémy s dojčením od narodenia. V pôrodnici sa nechcel prisať, potom som mesiac odsávala každé 2h. Synčeka som vtedy ani poriadne nevidela a bolo to hrozné obdobie re mňa hlavne psychicky. Stále som ale prikladala a neskôr sa akosi zázrakom prisal a dojčila som relatívne bezproblémov takmer 2 mesiace. Potom prišiel asi laktačný štrajk a ja som dojčila, dojčila dookola každú hodinu a bábätko stále od hladu plakalo. Pripájalo sa, s revom sa odpájalo a stále dookola. Vydržala som to takto asi 3 dni a potom ma to zlomilo a dala som mu z fľaše UM. Takto sme na UM už asi 3-týždne. Stále prikladám ale prsník vezme len v noci alebo rozospatý a pije max 15 minút a zaspí, čiže sa ani nenaje. Potom sa po pár minútach budí hladný. Na odsávanie už bohužiaľ nemám čas a ai mi už odsať nejde, max 10 ml. Dieťa je kontaktné, takmer celý deň u mňa v nosiči a keď tam náhodou nie je tak sa mu musím 100% venovať, sám nevydrží ani 5 minút. A je to veľmi temperamentné dieťa, keď je hladný, tak potrebuje okamžite do minúty jesť inak vrieska akoby sme mu ubližovali, čiže hladného ho nechať určite nemôžem. Je mi to aj ľúto, keďže mlieko ešte mám, dojčila by som rada a možno by to ešte šlo rozbehnúť. Len už som z toho tak unavená a frustrovaná, že neviem či to ešte má zmysel. Tak Vás len prosím o Váš názor a možno podporu. Ďakujem krásne.

anonym_ff60fe
Dnes o 12:41

Pre mna by bola priorita najedene a prosperujúce bábätko
Aký zmysel má toto? Teba to len vyčerpáva a dieťa je nespokojne
Nirmalne by som dala UM a nech je kľud

martinka13
Dnes o 13:09

Najedené a spokojné dieťatko = spokojná mama. Ja by som určite netlačila na pílu. Keď dobre funguje na UM tak to nehroť. Užívaj si materskú.

anonym_c9be99
Dnes o 13:33

mne pomáhali homeopatiká na podporu tvorby mlieka. Vyskúšaj, kúpiš v lekárni. Nemáš čo stratiť, horšie to už nebude.

anonym_777508
Dnes o 14:04

Ja som pila čaje na podporu tvorby mlieka, keď som to chcela rozbehnúť po tiež asi 3-4 týždňoch na UM tak som týždeň nerobila nič iné len som dojčila. V kuse, proste sme boli na sebe nalepení 24/7. Pomohlo, dojčila som potom vyše roka, skončili sme kvôli tomu, že syn hrýzol a to už nebolo dvakrát príjemné…
Ale ak sa máte obaja trápiť, tak by som neriešila…
Ja som ostala neočakávane so synom sama a príjem bol len RP čiže v podstate iné som ani nemohla urobiť len rozbehnúť dojčenie…