Dá sa novorodenec kojiť a aj dokrmovať?
caute. mala ma 2tyzdne. dvakrat u nas bola laktacna. jem benedikt senovku 3 krat 3 plus caj kojaci. vidim ze mala je miedtami nestastna lebo nema dost mlieka odomna. place ked je bdela je podrazdena. mam ju na prsniku 10-14hodin denne urcite. sem tam pekne taha z oboch aj hodinu sem tam len dudka. moj problem je ze nevladzem fyzicky psuchicky. spim prrerusovane 4hodky denne uz tyzden a pol. ked je kriza dostane cez vievku okolo 30 ml. vcera az 60 bolovtreba. neviem ako najst sposob aby sme boli spokojne obe. da sa aj kojit aj dokrmovat? prosim o pomoc
Stačí ak sa normálne vyspis. Nemáš mlieko práve preto že ideš na 500 % a tvoje telo to proste nedáva. Netráp seba ani svoje dieťa. Normálne daj umelé mlieko. Tým že si oddýchneš sa aj to tvoje rozbehne. A po pár dňoch môžeš krásne dojčiť.
Ahoj, pridám ešte moju skúsenosť. Mám asi rovnako staré bábo. Od pôrodnice som kojila aj dokrmovala cievkou. Kúp si veľkosť CN01 v zdravotníckych potrebach. Cez deň len kojim (už je to trošku kratšie lebo mlieka je trochu viac ale furt aspoň 30 min a niekedy aj hodina. Plus každé 2 hodiny a večer i častejšie. Navštívila som aj laktacnu a sama povedala,že mám málo mlieka brala som senovku aj benefit a skúšala všetky babské rady keď po 2t mlieko navrhlo dostala som zápal a skoro úplne sa stratilo. Laktačná potom 45 min pozerala ako pije a povedala,že si cucla tak 20 ml a sama navrhla dokrmovat cievkou ak nechcem mat hladné dieťa. Jej fľašiek rady boli nesustedit sa veľmi - nechciet veľmi kojit, mojkat sa s malou, dať si aj pivo na uvoľnenie a cez deň kojit často. A vrat Trioherb 3xdenne po 2tablety dlhodobo - ten skúšam ale po mesiaci už znižovať, lebo mám mlieka už viac. (Tiež nosiť dieťa v šatke a kojit tak aby som aj doma vedela niečo spravit, ale moja šatku neznáša a rici ako by ju rezali). Dnes naďalej cievkujem, ale len na noc a v noci. To sa mi od začiatku osvedčilo,ak si poriadne cucne spí aj 3-4hod v kuse,takže sa aj my dobre vyspime. A občas jej dáme aj fľašu ak sme vonku a prsko jej nestačí, tam nemienim saskovat s cievkou. Fľaša 1x denne prisatie nepokazila. Odsavam si tiež mlieko aby som mala aspoň na jednu dávku a 2x dávam UM. Moja si podľa hladu a toho koľko si potiahla do mňa teraz cucne cievkou ešte 20-60 ml, ale už mám znovu trochu viac mlieka. Tak 3-4 t dozadu vypila aj 60-80ml dokrmu. Ako to dopadlo u teba?

Toho prisatia som sa sice trochu obavala, že keď začne piť z fľaše, nebude už chcieť prsník (čítala som aj také skúsenosti/názory), ale našťastie moja malá s tým vôbec nemala problém.