icon

Dalacin C 300 mg a dojčenie

hermiona368
29. sep 2017

Prosim vas mate skusenotsti s tymto liekom ? na adc je vyslovene napisane ze prechadza do mlieka v mnozstve 0,75 az 3miligramy. Z dôvodu možného výskytu závažných nežiaducich reakcií u dojčiat nesmú dojčiace ženy užívať klindamycín. v pribalom letaciku pri liekoch nic take pisane nebolo. Som zmatena, na mamile pisu ze sa moze bez probem uzivat a dojcit. Mala som silny zapal zuba, nasledne extrakciu, po 3 dnoch vsak nebola ziadna ulavam este naopak vystrelovanie az do ucha. alekar mi preto na vikend naordionoval tento liek, vedel ze kojim. povedal ze si ho mam dat az ked mi bude naozaj velmi zle. V utorok mi trhal zub, vo stvrtok som dostala este aj menstruaciu. Uz som naozaj nevladala a preto som siahla po ATB, bola to chyba ? mam ich vysadit ?dcerka ma rok, koji sa stale. dakujem

Strana
z2
mareen1
29. sep 2017

Terapeuticka davka clindamycinu u kojencov je 20 mg/kg. Vasa dcerka by cez mlieko dostala naozaj minimalnu davku. Som farmaceut, zijem a AT a tu nie je clindamycin pocas kojenia zakazany. Inak ja sama som ho kvoli alergii na peniciliny dostala po cisarskom reze a normalne som kojila...

hermiona368
autor
29. sep 2017

@mareen1 dakujem ti za odpoved. Ano viem, ze minimalnu ale ta veta ze mozu mat neziaduce ucinky na dieta ma vystrasila. Ale naozja nechapem, preco to neuvadzaju v pribalovom letaciku ale na internete uz ano.
A dlho si ho uzivala ? mam ho predpisany na 5 dni, len som sa neopytala ci nestacia len 3. ja som sa vsemozne snazila vyhnut sa mu ale uz som nemala na vyber. zapal vobec neustupoval, augmentin som tiez kvoli alergii nemohla. Ale teda lekarnicka mi ho maximalne nedporucala uzivat ( dalacin)

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 Na tento liek POZOR!!! Moj syn mal na neho vaznu alergicku reakciu cez materske mlieko. Skoncil na dithiadene a liekoch proti alergii. Na 8 den mojho uzivania zacal mat po telicku zvlastne ako keby krvne podliatiny. 2 lekari nevedeli co mu je az napokon v nemocnici sa vypytovali s dosli na ten Dalacin. Nikdy viac ten ...... liek. Zinnat je bezpecny. Jeho molekuly su prilis velke takze neprejdu cez materske mlieko a zabera na siroke spektrum bakterii

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo ach az ma oblial studeny pot, malinky a vsetko sa mu upravilo ? ako bol stary ked si ho uzivala ?

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 mne ho dal tiez zubar a volal on priamo so synovou detskou lekarkou ci mi ho moze predpisat. Ties som studovala Mamilu predtym. Takze som bola pokojna ze sa snad moze a zacala ho uzivat. Mam stastie ze syn nedostal anafylakticky sok. Dalacin v ziadnom pripade nedavat dojciacim mamam. Po tejto skusenosti som uz v nudzi volalila ten Zinnat. A zabera aj na zuby

mareen1
29. sep 2017

Mala som ho vnutrozilne 3 dni. A moja dcerka mala 2400 g. Takze dostala cez mlieko omnoho vacsiu davku nez tvoja v roku...schvalne som sa teraz pozrela do podkladov co mame v praci a je tam uvedene, ze to nie je Antibiotikum prvej volby, ale ze nie je treba prestat dojcit. Dietatko moze mat maximalne redsiu stolicu, ktora sa po vysadeni lieku normalizuje. Clindamycin mozu uzivat aj kojenci od 1 mesiaca ( davky su samozrejme omnoho vyssie nez tie co prejdu do mlieka).

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo ach ja som si uz dala dnes 2 tabletku, co mam spravit ? vysadit ho a zavolat pediatricke alebo zubarovi ?

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 minuly rok v lete to mal 13 mesiacov. Trvalo 2 tyzdne kym to preslo a to musel jest kvapky proti alergii + dithiaden. A este ma strasili s tym anafyl. sokom ze aby som bola pripravena ze da to moze stat. 2 lekari + Mamila ho odporucili. Dakujem 😖 👎

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 urcite nebrat dalej. Odporucam ten Zinnat

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo ach to je strasne, snazim sa dovolat pedaitricke ale nikto nedviha. a ten zinnat ti zabral na zapal ?

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 tie podliatiny mu zacali az na 8 den od zaciatku uzivania. Takze ja som boa zo zaciatku spokojna ze mu to neuskodilo. Aky omyl... tieto neziaduce ucinky som si potom nasla aj na internete. Su myslim na google aj fotky z tych reakcii. Presne vsetko od 8 dna. Tak si skus popozerat ak ta to zaujima

hermiona368
autor
29. sep 2017

@mareen1 som z toho zmatena, co mam teda robit ? velmi sa bojim ze ublizim malej

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 ano mala som zapal - hnis v korene zuba. Lico spuchutnute. To je taky cas dneska je piatok a poobede :( nemas znamu v lekarni zeby ti lieky vymenila?? Alebo ist po 19 na pohotovost (zubnu napriklad) pre recept novy

babatkoo
29. sep 2017

Nechcem v tebe vyvolat paniku. Kazde dieta reaguje inak. Moje malo reakciu a babo mareen1 nemalo. Tak uz sa musis rozhodnu sama. Opisala som ako sme skoncili my, ale neznamena ze musite aj vy. Pekny den a drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

mareen1
29. sep 2017

Cefuroxim (zinnat) samozrejme tiez prechadza do materskeho mlieka! Alergicka reakcia tak moze teoreticky vzniknut na kazde Antibiotikum ☹

hermiona368
autor
29. sep 2017

ano vsetko prechdza do mlieka, ale teda vyslovenie pri dalacine je preskrtnute dojcenie. Volala som uz aj gynekologovi,ze moze sa davat augmentin, zinnat. na augmentin mam alergiu takze jedine ten zinnat. ale co pozeram tak raz som pri zapale prsnika mala rovamycine a tiez je presktnute dojcenie. Zubar povedal, ze najlepsi je ten augmenti a dalacin, ze prenika az do kosti ale ked nie je ina moznost davaju aj zinnat. nakoniec povedal ze malo by zabrat kazde jedno antibitikum v tomto akutnom stadiu

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo na zzubnu pohotovst uz nikdy, tam mi to cele zacalo. a skoncilo to takto. ja tam mam zapal, hnis nemam, pojdem si vyzdvihnut ten zinnat 500 na 5 dni, aj ty si tak uzivala ?

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 ano 5 dni. Ako pisala mareen1 nechcem ta dezinformovat. S tym ze ma zinnat vacsie molekuly a nejde cez mlieko to mi tvrdila kamaratka lekarka ktora tiez dojcila. Takze som jej ja verila. Potvrdene to nemam na papieri ale osobne odskusane 3x pocas 27 mesiacov co som dojcila. Po tych liekoch synovi nic nebolo. Brala som ich 3 x len kvoli debilnym zubom :(

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo uf a pomohlo ti to ? ja uz ho mam vytrhnuty takze mne uz ide len o ten zapal aby ustupil. zinnat som mala aj pri prvom pocas dojcenia. spominala aj suprax ze dava gynekolog na zapal prsnika ale tiez je na adc ze by sa nemal pocas dojcenia. ja tomu naozaj nerozumiem

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 ano pomohol mi. Ja som ho musela brat kvoli 3 zubom. Mala som zapal v kanaliku a nakoniec az korena. Opuchnute lico z toho. Takze pre mna bola priorita dat zapal prec z tela aby neskodil malemu. Odstavit som nechcela aj ked uz mal viac ako rok. Mne sa tak narazovo zacali kazit - hnit nervy v zuboch. Mne pomohol aj ten Dalacin a to velmi rychlo ale zial za cenu reakcie u maleho.

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo ja som mala kaz, ale kym som sa dostala k zubarovi tak sa mi zapalil nerv. na pohotovsti ho vytiahli ale ze precistili, zub sa mi zlomil, moj zubar ho chcel este skusit zahranit, ze precistil kanaliky, zatvoril vlozkou ale teda nepomhlo to a ja mam silny zapal. nechapem vsak preco si tak dlho mala indikovany az na 8 dni, mne ho dal na 5. tak ano cena bola privysoka :( malinky trpel s tebou

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 zle som to napisala. Mala som ho na 5 dni ale na 8 den (teda 3 dni co som ho uz nebrala) sa zacali malemu tie podliatinky postupne na kozi objavovat. Kazdy den pribudli nove na inom mieste. A tak som to aj nasla v popise ze reakcia zacina az po douzivani lieku a na Kramaroch mi to potvrdili. Maly to ma aj zapisane vo svojej karte zdravotnej ze on lieky s tou ucinnou latkou nesmie.

chrissie_kf
29. sep 2017

@hermiona368 ani jedny atb nestaci uzivat 3 dni z tych co ste menovala. Ak ste uz zobrala dalacin pokracujte lebo si zbytocne liecbu atb predlzite. Na mamile a inych strankach strankach a aj na zahranicnych o dojceni sa odporuca v kojeni pokracovat.
V letakoch pri atb je napisane ze sa neodporuca dojcit pretoze na tehotnych a dojciscich sa nerobia klinicke studie a tym padom to tAm napisat musia. Mozete verit zdrojom ako mamila to uz je na vas. Lekari sa tiez jednoznacne nezhoduju a teda taki zubari a dojcenie je nula bodov , preto vam poriadne neporadil zrejme.
Ak ale mate naozaj stresy a obavy tak na tych par dni odstavte dieta. Ma rok , predpokladam ze papa aj ine.
Liecbu hy som urcite neorerusila pri problemoch co ste popisovala lebo riskujete vy komplikacie. Zas sa svet netoi c okolo dojcenia a zdravie je prvorade predsa.
Som lekarka, ale presne vam nenapisem co mate robit nie na zaklade info tu na dskusii. Davam len moznosti🙂
A moja skusenost - dalacin som sice neuzivala pocas kojenia ale uzivala som ciphin a zinnat pocas dojcenia a bez komplikaci v oboch pripadoch,

hermiona368
autor
29. sep 2017

@babatkoo uz to chapem, cize on mal tu neziaducu rekaciu na liecivo a nie ty. Tak vzdy je lepsie davat tie sirokospektralne teda detom ale ani vo sne by ma nenapadlo ze moze byt taka reakcia. Ja som cakala tak nanajvys hnacku u malej ale nieco taketo ma vystrasilo este viac

babatkoo
29. sep 2017

@hermiona368 ano presne tak. Ja nic a on od 8 dna (cez mlieko) reakcia na moje ATB. Mne pomerne rychlo zabrali, nic mi z nich nebola.

hermiona368
autor
29. sep 2017

@chrissie_kf neviem si teda vobec prdstavit ako ho odstavim, ked je kojene aj v noci. a na adc je napisane : K dispozícii sú hlásenia, že po perorálnom alebo parenterálnom podávaní sa klindamycín vyskytoval v ľudskom materskom mlieku v rozsahu od 0,7 do 3,8 µg/ml. Z dôvodu možného výskytu závažných nežiaducich reakcií u dojčiat nesmú dojčiace ženy užívať klindamycín
tato veta mi staci aby som liecbu ukoncila a zvolila radsej zinnat, ktory mi odporucil aj gynekolog a aj zubar- oni teda davaju augmentin, dalacin dobre hojenie kosti ale ak nie tak davaju aj zinnat. urcite nechcem ublizit sebe a ani dcerke, ale spravne sa rozhodnut za mna nikto nevie :(

lucinocka
29. sep 2017

@hermiona368 mna z neho hrozne bolel zaludok, ale hrozne, celu noc som chodila po byte, co som myslela ze asi umrem od bolesti...a hned na dalsi den som sla vymenit za iny

hermiona368
autor
29. sep 2017

@lucinocka zo zinatu ta bolel zaludok ? alebo myslis dalacin ?

chrissie_kf
29. sep 2017

@hermiona368 ano jq viem co sa pise na slovenskom adcc... pisala som vyssie ze zahranicne databazy liekov uz nerobia z dalacinu a dojcenia takeho strasiaka. tak si to zmente na zinnat ked budete kludnejsia🙂 a to naozaj mozete byt kludna. 🙂 hlavne mi islo o to aby ste si preliecila ten zapal....
A To ci ste uz uzila dalacinu sa nemusite obavat.

hermiona368
autor
29. sep 2017

@chrissie_kf a myslite ze ten zinnat nebude stacit na zapal ? horucky nemam, len teda stale mi to pulzuje a boli. Uzila som 2 tabletky dalacinu

Strana
z2