Dalacin C 300 mg a dojčenie
Prosim vas mate skusenotsti s tymto liekom ? na adc je vyslovene napisane ze prechadza do mlieka v mnozstve 0,75 az 3miligramy. Z dôvodu možného výskytu závažných nežiaducich reakcií u dojčiat nesmú dojčiace ženy užívať klindamycín. v pribalom letaciku pri liekoch nic take pisane nebolo. Som zmatena, na mamile pisu ze sa moze bez probem uzivat a dojcit. Mala som silny zapal zuba, nasledne extrakciu, po 3 dnoch vsak nebola ziadna ulavam este naopak vystrelovanie az do ucha. alekar mi preto na vikend naordionoval tento liek, vedel ze kojim. povedal ze si ho mam dat az ked mi bude naozaj velmi zle. V utorok mi trhal zub, vo stvrtok som dostala este aj menstruaciu. Uz som naozaj nevladala a preto som siahla po ATB, bola to chyba ? mam ich vysadit ?dcerka ma rok, koji sa stale. dakujem
@hermiona368 to uz neviem posudit . Vseobecne na zapaly kosti zibov sa voli dalacin ako liek prvej volby. Ale samozrejme vzdy je v terapii alternativa ked sa dane atb nemoze dat. Takze urcite ucinok mat bude, ci bude stacit 5d i Lebo 7 to uz povie lekar , ktory vam to predpise. A nezabudnite si vy dat k tomu probiotika - staci ked si date vy.
A. O sa tyka bolesti zaludka - kazdy z nas reaguje na lieky inak a ano moze z roznych liekov boliet zaludok, kazdy sme inak citlivy 🙂
@chrissie_kf ano davam si probiotika. A teraz ako naskocit najlepsie na zinnat ? dalacin som mala o 22:00, 6:00, teraz som mala mat o 14:00 zatial som vynechala a cakam na zinat. Ci mam si dat este 3 dalacin a od rana zacat uzivat zinnat ? som z toho uz zmatena. Ano aj zubar tak povedal ze ked nie je ina moznost davaju zinnat a zaberie aj ten
@hermiona368 a inak dakujem velmi pekne za odpovede 😉
@chrissie_kf vam dakujem za odpovede nie sebe, to mi preklilko 🙂
@hermiona368 zinnat sa uziva kazdych 12 hodin, teda 2x denne. Tak si teraz nedavajte nic a zacnite kludne vecer zinnatom 🙂
Rado sa stalo.
@chrissie_kf dakujem vam za rady, rada by som brala ten dalacin ale velmi sa bojim, radsej si dam zinnat a urcite sa mi ulavi aj od neho 🙂 teda pevne verim
@hermiona368 ahoj,ja som tento liek brala v porodnici a dovolili mi dojcit.avsak tento liek,mi sposobil zavazne problemy.velmi casto ako neziaduci ucinok sposobuju clostridiovu infekciu.su to infekcne hnacky,kt.sa liecia dalsimi antibiotikami..mozes skocit az v nemocnici...4 mesiace sa davam z toho dokopy.vyhnackovana som na kost a kozu.zazalovala by som toho,kto ich vyraba!!!
@chichua dakujem za tvoj nazor a velmi ma mrzi co si musela prezivat :( aj babatko malo tie hnacky ? mne gynekolog povedal ze ho nemam uzivat ale vidis si uz 2 ktora napisala ze jej ho podavali v porodnici.
@lucinocka ja mozem zjest vsetko mozne ale zo ziadnych tabletiek ma nebolel zaludok, ak neratam sumamed z toho som zase ja hnackovala a moja mama skoncila v nemocnici na silny zapal koze
@hermiona368
@chichua klostridiove hnacky mozu sposobit hociktore atb.
Kazdy sme inak citlivy na lieky, dopredu sa neda povedAt ci niekto bude mat reakciu na atb alebo nie, alebo au na iny liek. ako orevencia pred hnackami a problemami sa davaju u nas tie probiotika - ale nie je to uplna zaruka samozrejme. Dolezite pri znamkach tazkosti hned povedat a neignorovat, niekedy sa aj tak vedlajsiemu ucinku nezabrani.
Niekedy plati pri liecbe ze bejefit lieku prevysuje rizika. A vacsina ludi znasa atb pomerne dobre🙂
@chrissie_kf nie hociktore,len ista skukipna atb a v pribalovom letaku k tymto liekom je vyslovene upozornenie na clostridie.ja som brala dalacin na mocove cesty a na dany problem mi nepomohli.takze u mna ziaden benefit nebol.a mesiac som hnackovala,kym na to prisli.viez si to predstavit s novorodencom?a este stale nie som ok.uz druhe atb na to beriem
@hermiona368 babatko nemalo ziadne neziaduce ucinky
@chichua upozornenie na klostridiovu infekciu je pri kazdych atb, kedze je to mozna komplikacia. Myslim ze si pamatam, pri akych vsetkych roznych atb som toto riesila🙂
Este raz hovorim nikto dopredu nevie ako bude reagovat na liek, liecbu....
A ano viem si to predstavit , mala som rovnaly problem pri uzivani zeleza po porode , takue viem si to predstavit az velmi dobre.
Takze drzim palce aby sa vam co najskor polepsilo q tazkosti presli
Dobry deň , dostala som dalacin a ktomu amoksiklav ako antibiotika po zapale rany po cisarakom , dojcim a mamy je nekludny a huci mu po brusko moze mat dalacin nepriaznivy ucinok na jeho traviaci system ? A co ked vysadim dalacin a budem brat iba tie druhe dakujen za odpoved
@dikaloky ako lekár Vám radím kontaktovať čo sa týka dojčenia Vášho pediatra. On Vám povie, či pri daných liekovch bábatko môže byť kojené, prípadne ako postupovať. Ak Vám po operácii a komplikácii predpísal idvojkombináciu antibiotík bol na to dôvod, ťažko takto hodnotiť, nevidím správu. Samovolné vysadenie neodporúčam, takýto zásah do liečby en po dohovore s lekárom ošetrujúcim. čo by sa mohlo stať - napr by sa rana mohla zle hojiť, ale ako vravím neviem prečo máte 2ATB.
Ako matka/lekár - ja osobne by som pri dvojkombinácii ATB, ale ani pri ATB svojho novorodenca nedojčila. odsávala by som mliečko, zatiaľ, aby sa udržala laktácia a ak tak po vyliečení seba by som skúsila dojčiť ak by to šlo super, ak nie nevadí moje zdravie a zdravie bábatka je prvpradé- - toto by som urobila ja osobne. Ako som písala určite kontaktovať lekár pediater/gxnekológ a poradiť sa. Atb múžu mať nejaký účinok na tráviaci trakt bábatka.
@dikaloky treba to jednoznacne skonzultovat s gynekologom alebo teda s pediatrom.su antibiotka pri ktorych sa dojcit moze. Mala som pri zapale prsnika a dojcila som ale zapal v rane je ine. urcite cim skor zavolat. treba si sledovat aj mnzostvo mliecka, ci nepapa malo, teda ci nie je este hladny. skore uzdravenie prajem

@hermiona368 z dalacinu...dala som si ho sprosta potom predpisat este raz, lebo som myslela ze nahoda, mozno to nebolo od toho...a zase som pochodovala celu noc, taze za mna nikdy viac :( ziaden liek mi to nikdy nerobil len tento