Dieťa odmieta prsník: Ako riešiť problém?
Ahojte maminky
Idem si k vám po radu, lebo som už zúfala.
Moja malinká ma 10 týždňov , plne kojená od začiatku.
Posledné 3 dni sa počas dňa stane, že odmieta prsník, par krát potiahne a otoči hlavičku a toto urobí kým nezačne plakať a potom sa ju nedá utíšiť, nevie ani spať len plače. Ponúkla som prsník znovu a odtiahla sa .
Tak som jej dala nutrilon lebo bola hladna a vypila celú fľašku a zaspala 🤨
Celu noc pekne spinká 1x vstane nakojím ju vtedy neni problém.
Nechápem čo sa deje, mám dostatok mlieka.
Tato robí 3deň a ja sa už bojím , že sa uplne odstaví.
Máte niekto skúsenosti?
Nemôže byť, že dostanes menzes? Nás malý vtedy chce menej prsník 🙂
Mizno si len potrebuje grgnut alebo prdnut. Alebo sa len upokojiť nosením napr.. a skúsiť znova ponúknuť prsník.
Mozno len iny tok mlieka. Mozno ke uz taka hladna alebo unavena ze uz ani nechce tahat.
Ale skor ustalena tvorba. Mlieko nejde takym prudom ako do teraz tak vystraja. Z flase to ide vzdy lahsie.
Nemôže byť, že dostanes menzes? Nás malý vtedy chce menej prsník 🙂
@anonym_4fffd6 ešte som po sekcii menzes nedostala, lekar počas kontroly po šestonedeli sa vyjadril, že menzes je v nedohľade a nemám ani žiadné príznaky, že by som už mala mať menzes 😬
Mizno si len potrebuje grgnut alebo prdnut. Alebo sa len upokojiť nosením napr.. a skúsiť znova ponúknuť prsník.
@ivangeline cely deň ju nosíme na rukách vždy si pekne odgrkne aj prdíky sú ok, nič ju nebolí len mám pociť , že sa veľmi na prsníku namáha a potom je nahnevaná a už sa nechce vôbec prisať
Mozno len iny tok mlieka. Mozno ke uz taka hladna alebo unavena ze uz ani nechce tahat.
Ale skor ustalena tvorba. Mlieko nejde takym prudom ako do teraz tak vystraja. Z flase to ide vzdy lahsie.
@maryetta áno presne tu je problém, pomalý tok mlieka..Zbehla som do lekarne a kupila som Senovku aj Benedikt tak dúfám, že sa to čoskoro dá do normálu

naštuduj si -https://www.mamila.sk/sk/pre-zdravotnikov/mater...