icon

Dieťa pri dojčení

27. nov 2022

Detská dr. mi naordinovala diétu lebo malý bol celý vyhádzaný a fľakatý. Ryža - mäso - ovsené vločky. To je všetko. Nemám rada mäso, jem ho fakt na silu. Malý je už ok. Čo myslite, čo by som mohla zahrnúť do jedálnička lebo som už fakt hladná. Na ranajky vločky, na obed ryža s mäsom a na večeru ryžové polystyrény.. odkedy som na diéte tak mi hnačne ubudlo mlieko a obavám sa, že obaja nemáme ani dostatok živín. No asi treba odsledovať, čo mu robí dobre a čo nie. Čím by ste pokračovali?

viestta
27. nov 2022

Tak ako prinprikrmoch, mrkva, zemiaky, postupne zelenina, vajíčka a ďalšie potraviny. Ale potrebuješ bielkoviny, oveľa viac ako bežne, takže to mäso ti treba, keď nemáš mlieko ani iné zdroje.

tani777
27. nov 2022

Ja by som vyradila len najcastejsie alergeny-mlieko a mliecne vyrobky,lepok,vajcia,cokolada...Alebo postupne po jednom..ak je teraz maly v pohode,nabehni na normalnu stravu s tym,ze si znac,co si zjedla a v pripade dalsej reakcie vynechaj napr.mliecne na dva tyzdne a tak postupne..toto je inak velmi drasticka dieta pre matku,co koji..

ivangeline
27. nov 2022

Vystrihala by som sa tiez alergenom. Exoticke ovocie. Mliecne vyrobky. Paradajky. Orechy. A pod.

sojorez
27. nov 2022

Tiez som bola kvoli synovi na diete - bezmliecna, bezlepkova + najcastejsie alergeny ako vajce, soja, kakao, citrusy, paradajky, morske potvory.. Jedla som cestoviny kukuricne, ryzove, zajacie maso, kura, strukoviny (cervena sosovica, fazula, cicer), zemiaky, hrusky, slivky, marhule, kokosove nahrazky jogurtov, pohanku, ryzu, pseno...

zapalkazapalkova
27. nov 2022

ja by som zacala normalne jest, ale zapisala by som si co som jedla a keby som uvidela,ze sa zase vyhadze,tak sa pozriem co som jedla a vylucim (metoda pokus-omyl). Ale matka potrebuje pestru stravu na tvorbu mlieka + aby mala energiu pre babo. Skus si do vlociek dat aspon nejaké mandle + jablka/hrozienka/banan. Zeleninovu polievku/vyvar (mrkva,kalerab, cevena sosovica ked nechces maso) ked chces ist na to postupnejsie