Dojčenie a umelé mlieko
Ako neda mi to tu sem nenapisat. Coraz castejsie citam o tom ako je UM lepsie zdravsie pre dieta ako materske. A to z nasledovnych dobodov ze mamicky nemaju kedy sa ani riadne najest tym padom ziadne ziviny v mlieku niesu ze mamicka castokrat neje ziadne zdrave veci a tym padom ani v mlieku nic take nieje. Ja normalne zasnem ci ludia su naozaj tak sprosty ???
@svetlonos zakladam temu preto lebo chcem vediet aky maju nato nazor iny ludia ˇˇˇ nepisem blbe matky ale nevadi
@hsjdudhdbd ja mám osobnú skúsenosť, áno, umelé je zdravšie a lepšie, V NIEKTORÝCH PRÍPADOCH. Lebo napr moje mlieko malému nesedelo, nevedel sa z neho najesť (mal ho ako čaj alebo vodu), do toho mal silný reflux, ktorý pri umelom bol slabší, bojovali sme obaja, kým sme nedali umelé.
A pritom som mala vyváženú stravu, dostatok odpočinku, pokoj a úžasného novorodenca.
Nepodporujem kojokult za každú cenu, umelé mlieko je pre mňa zázrak úplne rovnako ako niekto hovorí o zázračnosti materského a nemyslím si, že som za svoj názor sprostá 🙃
ľudia sú sprostí, to hej, ale z akého dôvodu to má byť teraz? :D
@hsjdudhdbd
no to tazko, pretoze ty ides automaticky do utoku proti um. Ty uz svoj nazor mas. Super ti to vysvetlila mama vyssie. Lepsie by sim to nenapisala. Bola som v domneni, ze myslis sprostymi matky, ktore riadne nejedia.
Ja sa riadim heslom - nech si kazda matka robi ako chce a môže. Nebudem sudit tu, ktora moze kojit ale nechce.
V niektorych pripadoch je to um vhodnejsie aj zdravsie. Ale nik nema narok presviedcat ta a vnucovat ti vlastny nazor. Asi ta niekto riadne naštval. To presvedcenie bo umelo vyrobene pred par desatrociami, bolo to planovatelne. A flasu vedia dat aj v jasliach, matka hajde do roboty. Kedysi sa niecomu podobnemu hovorili aj "studeny odchov"
Avsak, Bohu dik za tie um. Ozaj si myslim ze ta niekto vytocil. Zi a nechaj zit = kto ti lezie na nervy, vnucuje ti svoju pravdu, posli ho vies kam.
Ja som take nieco este v zivote necitala a to sa ohladom dojcenia aj UM motam uz roky… to kde sa take veci pisu?
@vkatush tak v takychto pripadoch to chapem ale nechapem to ked to niekto uprednosti pred MM len tak pre nic za nic
@anavixy naozaj vela toho teraz ide po internete take lajcke nszory ludi ziadne studie iba nazory ludi a mne sa rozum nad tym zastavuje jedna zena sa vyjadrila ze MM JE NAJVECSI ODPAD co dietatu mozeme dat mna to dviha zo stolicky
@hsjdudhdbd ja to neodcudzujem, každá, nech sa rozhodne, ako chce. Niektoré majú "zlé" mlieko ako ja, niektoré potrebujú ísť do práce a nechcú riešiť kojenie do toho, sú ženy, čo z toho majú doslova stres a radšej sa tomu vyhnú ako byť klbko nervov pri dieťati a sú ženy, čo proste len nechcú.
Jediné, ktoré tak možno v kútiku duše odcudzujem sú tie s názorom, že nebudem kojiť, lebo si nechcem zničiť kozy dieťaťom. Tak potom si nemala mať dieťa 😂 ale aj tie majú právo na svoj názor a rozhodnutie

@hsjdudhdbd
ahoj,
a otazka je vlastne aka? Ja zas uprimne nerozumiem, co ta na tom tak zoziera, ze zakladas temu. Ze "blbe" matky nejedia riadne alebo ze aj napriek tomu je to mlieko kvalitne? Da sa otestovat. Preco ti na tom tak zalezi? Vzdy budu 2 tabory :
1, kojit za kazdu cenu
2, um je v pohode
Vies na xo umierali v minulosti novorodenci - pokial boli bez mamy, a ostali u cudzich ci v nemocnici?
Nie, neumierali z umelych prikrmov ale z nedostatku ci skor nulovej lasky a pozornosti. Dnes medicina postupila, tak tie deti prezivaju. No tie nasledky su v krajnych pripadoch dost zle ( vychova v zariadeniach, len najnutnejsi kontakt, dotik).
V konecnom dosledku je skoro jedno, co to dieta pije a co je zdravsie. Ziati lekar nedistatok, suplementuje diplnkami stravy.
Ved bechaj kazdeho mysliet si co chce - teda pokial teba osobne nebude presviedcat aby si dala um.