icon

Kravské mlieko alebo umelé: Čo je lepšie pre dieťa?

21. sep 2024

Co ma lepšie zlozenie a lepsie výživové hodnoty pre dieta? Ma 18m a mom pije kravske mlieko. Predtým sme mali kendamil a rozmýšľam ze by sme sa k nemu vrátili. Ak ma lepsie ulozeniea hodnity pre dieta. Co je zdravsie?

lucia13022023
•
21. sep 2024

Za mňa určite um

anavixy
•
21. sep 2024

Podla toho ci a kolko papa ineho jedla. Ak papa plnohodnotne normalne zdrave jedlo a ma dostatok zivin a mlieko ma len ako doplnok, tak mu moze stacit kravske. Ak jedlu vela nedava, tak urcite umele.

petamich
•
21. sep 2024

kravske mlieko dnesne krabicove trvanlive ma velmi zalostnu vyzivovu hodnotu, nam pediatricka odporucala UM minimalne do 2 rokov (pil este pred spanim a niekedy rano), potom nejako prestal pit mlieko vo vseobecnosti

Zalezi asi aj ako je na tom s jedenim ako takym, kolko mlieka pije

autor
•
21. sep 2024

Vypije ráno 250ml a večer 250ml.. Medzi tým normálna strava

angeli121212
•
21. sep 2024

Ja som to robila tak, že kým pil pred obedným a nočným spaním mlieko dávala som UM ale akonáhle prestal a začal pred spaním piť len čistú vodu tak mi aj oveľa viac zjedol ( aj pred tým dosť dobre jedol ale potom proste viacej ) a vtedy som začala dávať kravské len sem tam z pohárika napr. 100 až 200 ml.

bucko555
•
21. sep 2024

Moja malá 14 mesiacov keď som prestala kojit, skúšali sme asi 3 umelé mlieka ani jedno nechcelo , skúsila som kravské ani to nechcela tak bola bez mlieka , dostávala jogurtu, syry , maslo

jazula
•
21. sep 2024

Moja bola dojčená do skoro 2,5r. Potom mi dosť chorľavela (nástup do kolektívu), tak som začala dávať UM, či to predsa len nepodporí imunitu. A to moja keby ju nechám, tak žije len na zelenine a ovocí…ale asi to pomohlo. Keby mi ho chcela piť, dávam ten Nutrilon doteraz 😅. Ale má skoro 3,5r a už chce len kravské…

autor
•
21. sep 2024

Áno aj môj začal byť nejaký chorlavy a presne z tohto dôvodu premyslam ze by sme sa vratili späť k umelemu mlieku. Vitaminy na podporu imunity samozrejme ma ale chcem urovit este niečo viac preňho ak sa da

januska2
•
21. sep 2024

Mame 16m sme stále na UM hipp biocombiotik a ostaneme tak do 3 rokov minimalne

anavixy
•
21. sep 2024

Vyskusaj, uvidis, tym, ze sa vratis k UM urcite nic nepokazis.

mane01
•
21. sep 2024

Moji boli dojceni do 20 mesiacov, potom presli na krabicove mlieko. Ale oni jedli normalne jedlo na veceru a na ranajky tiez. Oni ani flasu nemali.

euka210
•
21. sep 2024

Po roku moze dieta kludne kravske mlieko, ziadne UM mu netreba, je to zvacsa marketing. Nasa detska tiez povedala, ze po roku moze normalne krsvske mlieko.

autor
•
21. sep 2024

@euka210 ja viem že môže keďže ho dávam. Pýtala som sa niečo iné

hanaxxx
•
21. sep 2024

18mesacnemu by som davala nadalej umele mlieko. Kludne do troch rokov. Ak by v 2,5 roku jedol ostatnu stravu ukazkovo, tak by som presla na kravske mlieko.

januska2
•
17. nov 2024

Náš ma 18m s.e na umelom hipp biocombiotik. Skúšali sme kravske no nechcel. Tiež plánujem.na hipp ostať do 3 rokov

nyphadora
•
17. nov 2024

Zloženie mlieka a čo obsahuje si vieš pozrieť na krabici, či už kravskeho alebo umeleho mlieka. Jednoznačne UM.